СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 760
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Нещо не внимавам, но не мога да го изтрия.

# 421
Брях, от някои учители такива "бисери" можеш да научиш! Ей, на - нямах ни най-малка представа, че имат лимит на броя текущи оценки. Rolling Eyes
Дано превъзмогне разочарованието и втория срок наборката да я помете тази госпожа с отлична оценка.

# 422
Кога ли на някой в МОН ще му уври главата да не се взимат годишните оценки по предмета. Като ще е външен изпит, така да бъде. Който колкото изкара - толкова.
Извинявам се за глупавия въпрос (моите са такива, като скоро кацнали в системата на българското образование), но къде се провеждат изпитите за НВО? Всеки във своето училище или ги разпределят децата някъде?

# 423
  • Sofia
Ох, като слушам подобни истории, се радвам, че сме избегнали такива учители. Даже са в другата крайност,  прекалено много ги насърчават с някои оценки, ми се струва. Поне моят син не е усетил несправедливост от никой учител. Някой път може да е имало случай да се поядосваме, че се е получила някаква неяснота, но като цяло сериозни проблеми не е имало в това отношение.
Моя близка приятелка ми разказва за проблемите на дъщеря й в едно квартално училище без претенции за успехи. В момента само си казва, дано да завършат някак годината. Или учителите много ги тормозят, или нарочват.

# 424
Току- що направихме с моята гълъбица пробно НВО по математика, 1 част. За втората се умори и я оставихме за утре. Какво да ви кажа, много е зле (по моя преценка и ключът с отговорите). Но до юни месец що вода има да изтече… няма да я оставя на самотек. Ще се справи. Трудността идва от това, че е тинейджърка и за всичко ми се сопка. Аз не си спомням такъм тон да съм държала на майка си навремето. Не можела да учи сега по математика, щото, видиш ли, говорела по телефона. Ми че тя говори по 2- 3 часа, как да я изчакам. Повиших тон, хеле пак драми, че съм я излагала пред приятелките й и сега щели да я разправят наляво и надясно каква истерична майка имала. Да се смееш ли, да плачеш ли. Но бях твърда и направихме теста. За ученето съм безкомпромисна. Сега й е важна година и като не го осъзнава, ще й се напомня 😃

# 425
Mia Rulana ще ходя да разцелувам моето довечера Simple Smile
Днес си е у дома. Сутринта му оставих два теста по БЕЛ и два по мат от сборниците на Веди.
В 12 ми се обади да каже, че е готов с БЕЛ, ще изведе кучето, ще си направи спагети за обяд и после сяда с математиката.
А аз го броя за мързеливата част на семейството Simple Smile

# 426
Ох, разсмя ме. Мързеливо, викаш, а 😃

# 427
  • Sofia
Днес си е у дома. Сутринта му оставих два теста по БЕЛ и два по мат от сборниците на Веди.
В 12 ми се обади да каже, че е готов с БЕЛ, ще изведе кучето, ще си направи спагети за обяд и после сяда с математиката.

Ако можеш да разясниш за спагетите - ще ги вари и ще си прави отделно сос сам, или нещо полуготово...Simple Smile))  Защото моят само едни яйца може да изпържи и направо се гордея Simple Smile))

# 428
Мързелив, ти сериозно ли? 🤦🏻♀

# 429
  • София
Кога ли на някой в МОН ще му уври главата да не се взимат годишните оценки по предмета. Като ще е външен изпит, така да бъде. Който колкото изкара - толкова.
Извинявам се за глупавия въпрос (моите са такива, като скоро кацнали в системата на българското образование), но къде се провеждат изпитите за НВО? Всеки във своето училище или ги разпределят децата някъде?

Доколкото знам, в своето си училище.

# 430

Ако можеш да разясниш за спагетите - ще ги вари и ще си прави отделно сос сам, или нещо полуготово...Simple Smile))  Защото моят само едни яйца може да изпържи и направо се гордея Simple Smile))

Само ги вари и после си слага песто и риба тон.
За сос -нЕма нерви Simple Smile

# 431

Доколкото знам, в своето си училище.
[/quote]

Много благодаря! У дома и стените помагат.

# 432
Моето момче и яйца може да си пържи, и палачинки може да си направи, и мляко може да си свари и да хапне попара. Не се тревожа, че ще остане гладен. Той ножове прави, пък какво остава за яйца и палачинки. Само за ученето му се тревожа. Ей там, ако можеше да не стават нещата зорлем.

# 433
  • София
damascena, отвратително. Защо пък да не може да има повече оценки? Като почнат да си измислят глупости, полудявам.. И няма ли да остави 6 на детето? Аз бих писала, питала.., споделила с въпросната госпожа, особено ако и трябва за гимназията.

При нас МАТ в основното е с 12 оценки, във ФЕГ първенството се държи по физическо, там оценките са 6.
по френски имат само по две Simple Smile

Трето класиране - не ми говорете. Побърках бегемамата с това трето, вкл. Дидева, Sanaka и не знам кой още, на дъщеря ми не и стигна половин точка за Испанската, не събрахме смелост да рискуваме. Щеше да влезе, но каквото станало станало.

И моят обича да готви. Последно суши правихме заедно, част от нещата ги прави с краставица вместо нори. Гледал в тикток.

# 434
Да - гледам нанесла е днес оценката. Няма да се занимавам изобщо - ако има родителска и госпожата реши да дойде ще й кажа някои неща.
За сега ще оставя нещата така, особено пък, че и тази оценка не ни е определяща за баловете.
Ние пък сме в дилема сега как да се редят желанията. До вчера бяхме само на езикови, сега пък като гледа баловете и се чуди дали да не пише и МГ и ПМГ защото те пък по принцип са с по-високи балове…
Разбира се всичко зависи как ще изкара НВО, но не мисля да оставяме чужденката за последния момент и сега разглеждаме всички варианти.
Иска ни се най-вече да научи език, но пък евентуално обмисля в бъдеще да кандидатства за Уни с математика и нямам идея какво е нивото по мат. в езиковите гимназии и дали изобщо ще може да бъде конкурентна на деца, които ще завършат гимназии с по-разширено изучаване по математика.
Аз лично нямам никаква никаква идея дали биха били съпоставими изобщо двата типа гимназии…но се чудя кое би й било по-лесно - евентуално да доучва езика в школа или да доучва математика /с школа или уроци/…
Ако някой има опит нека сподели на невежите като мен, защото по математика съм гола вОда.
Езиците ги учи лесно, отдават и се, както се казва - дори не съм я виждала да учи, а държи доста добро ниво… докато с математиката е добре, но с доста повече усърдие от нейна страна и занимания с учител и школа…
Колито повече го мисля и толкова повече се обърквам вече с тия училища 🥺

Общи условия

Активация на акаунт