Раждане в УМБАЛ „Св. Георги“ (ВМИ) - Пловдив - 4

• 25 828
  • 361
  •   1
Отговори
# 330
  • В царството на мечтите
Моя въпрос е малко стран храната как в? Пак ли я разлива в едни желязни купи?

# 331
Храната се взима от един шублер на етажа - сутринта е някаква суха закуска с чай, на обед - малка хартиена кутийка с готвено, вечерята (обявяват я към 16:30) - пак малка кутийка с готвено.
Обядът и вечерята бяха вкусни, но оскъдни.

# 332
Не. Храната я разнасят санитарките по стаите, като всеки път питат дали сте с нормално раждане или секцио, защото е различна. Подкрепям закуската не е уал. Предимно бяха течни храни, порциите са малки. Моя съвет е да си носите нещо пакетирано, плодове, вода, шоколад за всеки случай, да не ви падне кръвното или захарта. Долу има доста неща, но като ви донесат бебчето е невъзможно да слезете.
Моя въпрос е малко стран храната как в? Пак ли я разлива в едни желязни купи?

# 333
  • Пловдив
Готвеното става, но е малко. Бях се запасила с банани, шоколад и ядки, таткото ми носеше каквото му поръчам.

# 334
Яжте течни храни, кисело мляко и плодове. Не ви трябва запек след раждане, не искате да имате 😁
Шоколади и ядки по-нататъка.

# 335
  • Пловдив
Не съм имала запек и подобни, непосредствено след раждането мъжът ми докато имаше право да стои при мен, докато ме преместят в стаята ходи да ми взима дюнер и кола. Раждах естествено, което има значение.

# 336
Имах предвид за секциото, защото там е важно да тръгнат червата, за да се знае че всичко е наред. Все пак е птварян корема.

# 337
  • Пловдив
Да, там леко и течно 🙂

# 338
Споделям моята история в Св Георги след като преносих. Отидох за преглед 4ти ден след термин и директно ме приеха в патология. Лежах там 3 дни ,понеже нямах никакво разкритие и контракции. Още в началото заявих ,че искам да раждам Естествено и те се съгласиха да изчакат нещата да тръгнат от самосебе си. На 4ти ден сложиха балон катетър ,който не е нищо страшно и неприятно с цел да получа разкритие. Уви такова нямаше. На 5ти ден започнахме в 6 сутринта с окситоцин и в 15ч бях родила. Лично за мен през това време се грижеше 1 акушерка ,като още 1 й помагаше. При нея и родих и Благодаря,за силата която ми даваше. Отношението на всички беше  чудесно,предвид това колко са ангажирани. Буквално подтичват защото родилките са твърде много ,а трябва да се обслужват всичките. Всеки ден минават и гледат бебето и майката. Отговарят на всички твои въпроси ,стига да им ги зададеш. Simple Smile няма как да знаят какво знаеш и какво не знаеш или дали ти е първо или трето дете. Храната за родилките се носи в стаята. Като за мен лично беше много вкусно и достатъчно. Плюс плод и още нещо между хранения. (Не мисля че трябва да се тъпчем след който и да е тип раждане защото така или иначе заседяваме и залежаваме в болницата) стаите са чисти, широки, приятни. Не мирише на болница. Има всичко необходимо за преживяване. Климатик,хладилник, стол за кърмене , телевизор ,широка баня. Леглата са уникално удобни. Можеш да ги вдигаш и сваляш във всички посоки. Бебчето го носят облечено и със завивка. Леглото ти е постлано с чаршаф и постелка,ако се изцапаш. Прибори носят с всяко хранене. Общо взето за багажа ,дори може да се вземе и по-малко от написаното. Аз изкарах 3 дни с 2 сменени бодита на детето и 1 нощница за мен. 2 шишета са напълно достатъчни,1 за мляко 1 за вода. За кърменето не ми помогнаха много ,но моята съседка в стая беше опитна и се възползвах Simple Smile все пак ми обърнаха внимание и ми дадоха първоначални насоки. Общо взето ,условията за 0 лв са просто прекрасни Simple Smile отношението е на ниво , но не очаквайте да ви питат дали имате нужда от нещо ,Ами просто питайте и искайте,никои няма да ви откаже Simple Smile поздрави от мама Ива и бебе Мила ,родена по естествен път на 05.08.💓

# 339
Аз преносих 3 дена приеха ме в патология имах два дена яки контракции ,но само 1 см и без никакво развитие исках нормално отношението им беше любезно ,наблюдават те наистина стаите са чисти и приятни и наистина както е казала дамата няма миризма на болница.Влезнах в неделя на 27 ,цял ден контракции ,но разкритие никакво казаха ми да се движа да могат да се регулират ,но бяха толккова сковаващи,че можех да ги понеса само легнала и вечерта неделя срещу понеделник зачестиха на 3 минути в 6 вече бях в предродилна с 4 см ,в 8:30 ме включиха на окси макар че бях твърдо против,но нямаше как болките станаха ужасни ,но нещата се случиха много бързо в 10:30 моята Яна проплака ,д-р Траянов ме изроди с акушерка Мушанка ,след изтощителните два дена с контракции едвам имах сили да родя ,но много съм им благодарна вдъхваха ми кураж и спокойствие .След време живот и здраве пак бих родила там

# 340
Нещо не разбирам това с плащането за избор на екип за секцио в деня на постъпване в болницата. Това не трябва ли да се случи доста по-рано, за да се ангажират съответните специалисти, а не ден преди операцията? Някой запознат? Освен това знам, че съм 3-та подред за деня. Чудя се горе долу какво да очаквам като час за влизане в операционната.

# 341
Нещо не разбирам това с плащането за избор на екип за секцио в деня на постъпване в болницата. Това не трябва ли да се случи доста по-рано, за да се ангажират съответните специалисти, а не ден преди операцията? Някой запознат? Освен това знам, че съм 3-та подред за деня. Чудя се горе долу какво да очаквам като час за влизане в операционната.
Аз като лежах там в патологията имаше две мами секцио уж с час ,но се оказа че не са се спазили часовете и то ако има и спешни секциаа …

# 342
  • Пловдив
Да не би, когато няма избран екип, а искате секцио по желание, за да може да се осчетоводи услугата да заплащате за екип? Поне всеки покрай мен родил секцио още към 6-7 месец се уговоря с лекаря, когото желаят.

# 343
  • Пловдив
Двете ми операции бяха с избор на екип.И двата пъти плащахме непосредствено преди операцията.Имах уговорка, имах записан ден, "участниците" така или иначе са си на работа.На мен на 20.03 ми беше термина, докторката си видя графика и ми вика искаш ли на еди коя си дата, еми искам, какво да кажа.Уговорката си ни беше в края на февруари.С първото пак беше така, с нея се разбирах, но ми беше Порязов.
Даже на сегашното секцио снимах документа в който ги пише всички лекари, сестри и т.н, които ще са на самата операция.Снимах си го докато чаках за касата.
Поредността вече зависи от спешните случаи.И двата пъти ми бяха рано, в 8 и нещо едното и 9 и нещо другото.

# 344
Здравейте! Според вас има ли смисъл да се плаща за избор на екип, ако искам да раждам естествено?

Общи условия

Активация на акаунт