Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 667
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Приятели ,моля препоръчайте ми омекотител концентрат ,без израелските моля . Даже супер концентрат , защото отделението за омекотяване е много малко и ако сложа малко повече се натрупва отгоре върху синята кошничка .
 Ето така става и не ми харесва ,иначе в отделението за омекотител е чисто ,но тази синя решетка ми боде очите

# 151
  • София
Ленор златна орхидея и Коколино бергамот.
Не са точно концентрирани, но аз слагам половин доза на 5 кг пране и миришат фантастично.

# 152
Ленор златна орхидея и Коколино бергамот.
Не са точно концентрирани, но аз слагам половин доза на 5 кг пране и миришат фантастично.
Благодаря , просто тази пералня е така направена ,че препарат или прах и омекотител почти не миришат . Прането мирише на чисто прано , прахът се усеща много много слабо ,както и омекотителя. Гумата е чиста ,няма натрупване ,под маншона също ,стъклото няма отлагане на котлен камък ,значи явно моделът  пералня е такъв . Лятото пробвах бял ленор кокиче съвсем леко миришеше като на чисто ,като крем за лице ,а беше много воден като айрян .

# 153
А дали имат връзка моделът на пералнята и твърдостта на водата, с аромата на дрехите?  
Преди да сменим местоживеенето си, живяхме в район с много мека вода, и всички ме питаха с какво пера дрехите си, защото около мен се усещал мирис на много хубав омекотител и прах.
А сега, дори съм с по-хубава пералня, но мисля че се губи ароматът.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 12:22 от tedi_hr

# 154
  • София
Имат значение, да.

# 155
А дали има връзка моделът на пералнята и твърдостта на водата, с аромата на дрехите? 
Преди да сменим местоживеенето си, живяхме в район с много мека вода, и всички ме питаха с какво пера дрехите си, защото около мен се усещал мирис на много хубав омекотител и прах.
А сега, дори съм с по-хубава пералня, но мисля че се губи ароматът.
Може би,да има връзка ,със средно твърда вода сме ,не е мека ,не е и твърда. Обаче си спомням имахме преди друга пералня Горение мисля ,имаше аромат и то силен.

# 156
Старата ми пералня, особено преди да предаде Богу дух вадеше дрехите без аромат. Не знам как го правеше! Мислех, че просто омекотителя и препарата не миришат почти след изплакване. Новата… не мога да сложа пълна доза Ленор (зелен), защото ще припаднем от аромат. Дори съм забравяла да слагам омекотител и пак миришат от препарата за пране.
За мен Ленор е много силно ароматизиран, затова ползвам бялото Коколино, по-нежно е.

# 157
Старата ми пералня, особено преди да предаде Богу дух вадеше дрехите без аромат. Не знам как го правеше! Мислех, че просто омекотителя и препарата не миришат почти след изплакване. Новата… не мога да сложа пълна доза Ленор (зелен), защото ще припаднем от аромат. Дори съм забравяла да слагам омекотител и пак миришат от препарата за пране.
За мен Ленор е много силно ароматизиран, затова ползвам бялото Коколино, по-нежно е.
Значи всичко е наред ,просто аз търся нещо което да е силно ароматрзирано , истината е ,че обичам силни аромати.
Да ленора е силен при мен ,но е лигав ( леко лигавее отделението .
Благодаря ви още веднъж
Шери каква е водата ви???

# 158
Ефективността на омекотителя зависи от това, колко добре са изплакнати дрехите преди да влязат в контакт с разтвора на омекотител. Остатъците от ПАВ от препарата и омекотителя образуват неразтворими съединения и така се намалява ефективността му.
Оттам може и да е връзката с твърдост на водата. Противно на масовото схващане, меката вода плакне по-ефективно.

# 159
Ефективността на омекотителя зависи от това, колко добре са изплакнати дрехите преди да влязат в контакт с разтвора на омекотител. Остатъците от ПАВ от препарата и омекотителя образуват неразтворими съединения и така се намалява ефективността му.
Оттам може и да е връзката с твърдост на водата. Противно на масовото схващане, меката вода плакне по-ефективно.
Благодаря ти ТАЕD ,
Но омекотителя мирише но по слабичко ,не както едно време имаше силни аромати . Може би ароматите не са като едно време , незнам.
А дали е изплакнато прането ,преди да поеме омекотител , мисля , че да. Изплакнато трябва да е , защото отделно съм пускала изплакване , когато съм сложила повече прах ,например ,но в новата вода(програмата за изплакване) няма пяна чиста е , винаги е чиста . Чак тогава съм слагала омекотителя и пак същото ,аромата е по слаб . Например от зеления Ленор повече от половин капачка не събира ,да силно ароматизирано е прането ,но не е толкова колкото преди години .
Отново казвам , прането мирише на чисто ,на прах , бялото си е бяло ,няма налепи по маншона,стъклото .

# 160
Значи всичко е наред. Аз бих се радвал ако прането ми не мирише на омекотител. И моето не мирише, но по друга причина.

# 161
Значи всичко е наред. Аз бих се радвал ако прането ми не мирише на омекотител. И моето не мирише, но по друга причина.
Аз много ти благодаря , успокоих се !
Сега знам ,че с омекотител или без ,но по добре без него.
В интерес на истината слагам от време на време омекотител , защото бях взела Ариел течен , който не ми допадаше като аромат .
Още веднъж благодаря

# 162
Истината е, че повечето съвременни машини, особено тези в по-ниския ценови клас, не плакнат добре. Необходими са най-малко три цикъла на плакнене с центрофуга между тях, като нивото на водата трябва да е такова, че да се вижда поне няколко сантиметра вода в дъното на люка. Добавяне на допълнително изплакване към програмата е силно препоръчително.

# 163
  • София
Аз бих се радвал ако прането ми не мирише на омекотител.

И аз. Simple Smile

# 164
Обадих се на ВиК лабораторията
Водата в града ни е 3мг на средно литър ( поне това чух ,незнам ) Това било среднотвърда вода . Confused

Общи условия

Активация на акаунт