Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 611
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Как става - първо изсипваме течния,в барабана и слагаме дрехите? Или първо дрехите и отгоре им течния?
Няма ли опасност да останат някакви петна по дрехите,така директно на сухо,като ги полейме с течния? 🤔

# 136
Как става - първо изсипваме течния,в барабана и слагаме дрехите? Или първо дрехите и отгоре им течния?
Няма ли опасност да останат някакви петна по дрехите,така директно на сухо,като ги полейме с течния? 🤔
Течния в дозатора чашка ,поставена в дрехите ,не се изсипва ,не се излива , малко по малко от самосебеси се смесва  (пералнята го смесва)с водата и дрехите . Ако няма дозаторна чаша ,може да се ползва капачката на течния препарат ,но тя е около 50мл , напълно достатъчно за половин пералнята дрехи

# 137
Не си сипвам течния е дрехите. Не знам в каква чашка сипвате, чашката остава в барабана ли?

Имам 1 течен и го ползвам рядко, за разни нежни материи, понеже нищо не пера на ръка.
Всичко останало пера с с прах и си го слагам в чекмеджето на пералнята.

# 138
  • Бургас
Благодаря ви,за разясняването.
Нямам такава чашка. Не съм пробвала да слагам капачката от течния. Странно ми е. Може и да пробвам,да изпера капачката 😉 по този начин.

# 139
Благодаря ви,за разясняването.
Нямам такава чашка. Не съм пробвала да слагам капачката от течния. Странно ми е. Може и да пробвам,да изпера капачката 😉 по този начин.
Не се притеснявайте ,може да ползвате ,но най добре вижте в ДМ там имаха чашки . Няма проблем да се слагат в пералнята ,те са за точно тази цел пригодени . Производителите на перилни препарати ,точно така описват да се слага препарата в мерителна чашка. Аз също съм слагала в капачка от перилния препарат ,ако случайно се забута моята някъде . 1 капачка е около 50мл ( до горе) , капачка например от Rex ,Persil, Cocolino , Ariel .....  всички са около 55мл.
Аз ползвам тази на

Като не дозирам точно до милилитра ,ако на препарата пише 55мл отливам малко повече .
Karzz не се притеснявайте дори и течен препарат да попадне върху дрехата ,стига да е за цветно нищо няма да стане . Когато имам петно например върху някоя блуза , което се случва мнооого рядко слагам течен препарат върху петното ,а когато пусна пералнята  то вече го няма.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 13:40 от Please

# 140
А защо да не се слага и праха в мерителна чашка и в барабана при дрехите?

# 141
А защо да не се слага и праха в мерителна чашка и в барабана при дрехите?
Защото , праха трябва да се разпредели бързо и равномерно ,а сегашните перални перът с малко вода . Когато прахът се постави,там където му е мястото в отделението за прах се разпределя много добре под силна струя и достига по ефективно до тъканите.
Когато бях малка имахме от старите пералниТамат 500 . Тези машини  перяха с много вода и понякога майка слагаше в барабана прах ,но при тези новите не е удачно , защото не може да се разтвори добре.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 14:25 от Please

# 142
Ако държите да слагате прахове в барабана (въпреки че не е необходимо), по-добре е да го изсипете на дъното на барабана преди дрехите, а не върху тях.

# 143
  • Пловдив
Ако държите да слагате прахове в барабана (въпреки че не е необходимо), по-добре е да го изсипете на дъното на барабана преди дрехите, а не върху тях.

Точно така правя-слагам праха за пране на дъното на барабана,Калгон-а също и върху препаратите слагам дрехите.

# 144
Аз имам един (може би глупав) въпрос, но при употреба на капсули слага ли се прахообразен препарат за избелване? Тук, където съм в момента, има много малък избор на прах за пране. Капсулите и течните често ги пускат на промоция и затова купувам от тях.

# 145
Аз имам един (може би глупав) въпрос, но при употреба на капсули слага ли се прахообразен препарат за избелване? Тук, където съм в момента, има много малък избор на прах за пране. Капсулите и течните често ги пускат на промоция и затова купувам от тях.
Разбираемо е ,ако пускат течни и капсули ,това да купувате ,но и в по големите градове е така .
Да сложете ,1 мерителна лъжичка ( според марката) ,но само на светли и устойчиви цветове на бяло . На практика препарат за избелване прави по добре изпрани и искрящи цветове.
Аз слагам и на течен за бяло и на прах  , понякога и на цветни дрехи в комбинация с цветен прах или препарат,.Дозирам в отделението за прах .Зависи дали пускам бяла пералня ( прах за бяло или течен + избелващ прах 1 мерителна лъжичка ).
За цветно ,но не тъмно ,прах или гел + избелващ прах 1 мерителна лъжичка ,но не всеки път.
Общо казано ,когато дрехите са малко по замърсени е хубаво да се сложи , или ако са засечени ,( понякога се случва)сам по себе си го дават за петна. Не използвам избелващ прах на дънки ,тъмни клинове ,тъмни якета , коприна

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 17:51 от Please

# 146
И още един трик за малко по-бяло пране:
Ползвайте цветоулавящи кърпички, дори и за бяло пране, особено ако е по-силно замърсено. Те са (донякъде) ефективни и за улавяне на замърсяванията и предотвратяват повторното им отлагане върху тъканите. Добрите препарати навремето съдържаха специални съставки за тази цел, но вече или ги няма или са в силно намалена концентрация.

# 147
  • София
Как е правилно да се слага течен препарат за пране в пералнята? В по-голяма капачка и в барабана между прането или по друг начин?
В К-нд в момента има Ариел прах за бяло или цветно пране 17 лв. (40 пранета).
Аз слагам и течния, и праха в барабана при дрехите.
Във Ф. има сега Ариел, прахообразен, 60 пранета 23 лв. Мисля, че е изгодно.
Внимавай с праха във Ф.
Последните, които купих, бяха не просто влажни, а мокри!
Понеже купувах преди това от Била същите (аквапудра) и си бяха съвсем добре, с тук-таме по някоя бучка, а този от Ф. бучките си бяха аха полуразтворен прах, явно Ф. не ги съхраняват добре.
Ужасно нещо. Ама няма да хвърля 2 кутии за по 40 пранета, ползвам го, пере, мирише добре, но ме е яд!

# 148
Не е непременно нужно да са съхранявани неправилно. Последните "творения" на P&G са толкова хигроскопични, че дори и при обикновена влажност се овлажняват много, а това не само затруднява работата с тях, но и влошава значително и без това скромните им качества.
На всичкото отгоре тези умници са ги пакетирали в картон. Никак не са добре нещата.

# 149
  • София
Перат.
Обаче Била и Ф ги делят 2 светофара...
Та, точно за кофти условия си мисля.

Онзи бг прах Форест, преди да го спрат, си го намирах във филтъра на сушилнята...
Та, по-добре да е малко на бучки, но да се разтваря.

Общи условия

Активация на акаунт