Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 585
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
За бяло е, да.
Това са таблетки на Skip. Не съм ги пробвала. Впечатли ме, че кислородните избелители са по-голям процент.

Супер си ,дано и цената да е ок .
Както казах аз отделно слагам избелител на кислородна основа по 1 (на око) мерителна лъжичка.
Понякога мятам по 1 и на цветното ,но много рядко ,просто за освежаване .

# 121
Бихте ли споделили кои избелители ползвате за цветно? Не избеляват ли цветовете от тях?

# 122
Бихте ли споделили кои избелители ползвате за цветно? Не избеляват ли цветовете от тях?
Може би грешно съм разбрана ,за което се извинявам .Слагам лъжичка ,но на светли цветове ,светло сиви ,бежави ,розови ,но понякога ,ако например съм видяла ,че цветовете не са така искрящи ,отново казва понякога .
Този препарат на Дм е в кофичка .
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-otstranyavan … 010355101983.html

Ползвам това , харесвам този продукт на тази цена
Когато прахът не е достатъчен сам по себе си да избели слагам също от добавката 1 мерителна лъжичка.
В ТТ маркет има сода за пране ,мисля ,че някоя от вас търсеше ,може и да бъркам !!??

https://ttmarket.bg/product/dry-pack-soda-crystals-kristalna-sod … gn=facebook_pixel

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 18:25 от Please

# 123
Разликата в процентното съдържание на една съставка изписана, като 5-15 % и 15-30 % може да е малка, по-малко от 1 % всъщност.  Това при положение, че изписаното на опаковката има нещо общо с реалния състав, което не винаги е така.
Няма смисъл от четене на тези етикети. Ако препаратът е на добра цена, купувайте и ползвайте, няма да има голяма разлика с който и да е друг. Не очаквайте чудеса.

# 124
  • София
Как е правилно да се слага течен препарат за пране в пералнята? В по-голяма капачка и в барабана между прането или по друг начин?
В К-нд в момента има Ариел прах за бяло или цветно пране 17 лв. (40 пранета).
Ако пускам веднага пералня - слагам директно върху дрехите.
Капачка ползвам само за отложен старт.

# 125
Как е правилно да се слага течен препарат за пране в пералнята? В по-голяма капачка и в барабана между прането или по друг начин?
Ако пускам веднага пералня - слагам директно върху дрехите.
Капачка ползвам само за отложен старт.

За най-бързо и безпроблемно  смесване на препарата, препоръчително е да дозирате в малък съд, който се поставя между дрехите или върху тях в барабана. Дозиране в отделението не е добра идея главно заради отлаганията, които се натрупват в каналите до водосъдържателя и водят до развитие на бактерии и последващо "вмирисване" на машината. Да се изсипва препарат директно върху дрехите също не е добра идея, особено ако машината е пълна (най-често е така) и количеството вода е малко (отново често срещано в днешните машини).
Прахообразните препарати се дозират в съответното отделение в чекмеджето, в горната част на машината.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 23:42 от TAED

# 126
  • София
Никога не пълня на макс пералнята. Освен това, важно е - да, само на черните слагам течен, а програмата ми е за 3 кг.
Слагам върху тях. Идеални са.

# 127
Аз винаги слагам гела в чашка - имам от Ариел едни зелени и от Омо , също и от ДМ съм купувала.  И без това трябва да дозирам в тях , така тъкмо не се налага и да ги мия .
Праха си го слагам в чекмеджето , дозирам го в една стара Ариелска мерителна чаша - даваха ги безплатно вътре в кутията с праха,  когато смениха пакетите с кутиите . Мия си я в миялната и ми е страхотна .

# 128
Какво мислите за италианските препарати Sanitec?
Малко по-скъпички са, има ги в няколко БГ сайтове, вероятно не мога да ги споделя тук.
Някакви отзиви?

# 129
Все се каня да ви споделя какво правя, за да предпазя малко прахообразния препарат от овлажняване: за горния капак на кутията захващам от онези малките пакетчета, които ги слагат най-често в обувките, със силика гел. На всяка от кутиите съм на качила по две-три пакетчета, не че съвсем не се втвърдява прахът на дъното, но намалява твърдостта, което пак е нещо.

# 130
Да, силикагел помага, но имайте предвид, че се насища и спира да работи. Трябва периодично да се регенерира чрез нагряване до към 100 С. Има и индикаторен такъв, който е син, когато има капаците и при насищате си сменя цвета в розово.

# 131
Аз слагам и течния, и праха в барабана при дрехите.
Във Ф. има сега Ариел, прахообразен, 60 пранета 23 лв. Мисля, че е изгодно.

# 132
Аз слагам и течния, и праха в барабана при дрехите.
Във Ф. има сега Ариел, прахообразен, 60 пранета 23 лв. Мисля, че е изгодно.
Течен препарат слагам в мерителна чашка в барабана , между дрехите или върху тях ,но винаги в мерителна чашка. Прахообразен винаги слагам в чекмеджето на пералнята ,като дозирам според прането. Обикновено не претъпквам пералнята ,а я оставам до половината или малко по малко, защото пускам ежедневна програма за 1ч . Знам някой ще ме укорят ,как един час и т.н но тази програма има от 60 до 20 градуса и според зависи намалялм градуса . Другите програми са много дълги ,около 2 ч ,даже 3 ,Еко и т.н а нямам налично време да ги ползвам.

# 133
  • Бургас
Каква е разликата и защо,перилните препарати се слагат директно в барабана?
Аз и течен и прахообразен,омекотител, слагам в чекмеджето.
Само капсулите ги слагам в барабана.
🤔

# 134
Каква е разликата и защо,перилните препарати се слагат директно в барабана?
Аз и течен и прахообразен,омекотител, слагам в чекмеджето.
Само капсулите ги слагам в барабана.
🤔
Здравейте ,течните директно в барабана се слагат , защото иначе водата не може да ги вземе правилно от чекмеджето . Казано най просто образуват се наслагвания ,които не се отмиват . В барабана течен в мерителна чашка а в чекмеджето прах . Така ще се удължи срока на живот на пералнята .

Общи условия

Активация на акаунт