Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 579
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Дано не изчезнат. Преди повече от шест години, може би десет, се " научих" да пера благодарение на темата и в частност на Guess Who и TAED. Така че и занапред, ще се радвам да правите разбор на праховете за пране 🙂

Дори и да изчезнат, това няма да е голяма загуба. Понастоящем, качеството им е толкова ниско, че е сравнимо и в някои случаи отстъпва на течните. През последните 3-4 години качеството на прахообразните препарати наистина се срина.

# 106
TAED ,би ли споделил какво ползваш в момента ? Последно време ми стана много трудно да си намирам прахообразни перилни препарати . Спряха почти всичко качествено и останаха боклуци на върховни цени .   Последните 2-3 години качеството се срина адски много. Намалиха избелителите драстично , скоро сигурно и ще ги махнат направо. Отделно на това , че и почти няма прахове . Единствено Ариел остана . Персил си мисля , че в близките месеци напълно също ще изчезне . По магазините намирам единични торби от този за бяло , този за цветно доскоро го имаше и в ДМ , но изчезна , в Лили не го намирам , Сензитив на няколко места го разпродаваха ..

# 107
  • София
Няколко поста по-рано една дама сподели, че не е доволна от коколино за черно пране. Подкрепям мнението, с този препарат за пръв път видях не изпрани дрехи. Hot burning trash!
Препарата на coral за черно, но Холандски, също не ме впечатли. Имаше странна миризма прането, но поне беше изпрано. Сега отварям класическия немски корал и да видим.
Изпитвам страх да пера черни дрехи с прах за пране. Просто ще съсипя тениските на съпружеското тяло и няма да си го простя. Кърпичките на хайтман за черно са ми твърде скъпи.

# 108
При нас (Варна) в Елитис си има Персил за бяло доволно количество. Аз също забелязвам, че сухите прахове започват да се затриват, което е жалко.
Взех да пробвам от новия Ариел да видим как ще се представи. Но определено забелязвам, че освен прахът, за качествено изпиране е важна и машинката. От скоро съм с нова пералня и ми се струва, че прането е друго (в положителна насока).

# 109
TAED ,би ли споделил какво ползваш в момента ? 

Ползвам каквото има, най-често Персил. Качеството вече е такова, че добавянето на прахообразен препарат за избелване е на практика задължително. Освен всичко друго, заради голямото количество натриев сулфат, препаратите станаха доста хигроскопични и дори при сухо време се спичат и стават на буци.

# 110
  • Русе
А какъв препарат за избелване? Вчера взех от dm за бяло, много ми хареса - повече от ариела. На детето взех течен ариел за цветно - френски в оранжева бутилка. Чакам отзиви, да видим дали е добър, не бях виждала такъв.( Не иска прах, че ставал на буци, влажничко е при тях)

# 111
А какъв препарат за избелване?

Какъвто има и е на приемлива цена. С повечко късмет може и да съдържа до към 30 % перкарбонат, а с още повече късмет може и 0,5-1 % активатор да има (каква щедрост, нали).
Без да искам да ви развалям празничното настроение, дами: Вече няма почти никакво значение какво ще купувате. Огромното мнозинство от препаратите са орязани и осакатени до абсолютния минимум, особено прахообразните. Каквото и да си купите, 70-80 % от състава му ще са пълнители и вещества, които помагат малко на процеса на изпиране. Купувайте каквото е на промоция от трите големи бранда (P&G, Henkel, Unilever). Няма смисъл и да се презапасявате при тая хигроскопичност.

# 112
Ползвам доза за бяло пране на Heitman. Веднъж пробвах да изпера долен чаршаф с дозата, а горния го пуснах с обикновен перилен препарат. Е, разликата ми извади очите.

# 113
А дали Персил за цветно съдържа още целуаза( ако така се казваше ензима), в Ариел по спомен, го махнаха май.

# 114
Аз ползвам за бяло Персил с ОXI на Дм в кофичките , бялото го прави наистина бяло .

# 115
Така и така сме заговорили за бяло пране, може ли мнения за състава на този перилен препарат?

# 116
Нека по запознати да кажат ,но  15 до 30 избелители на кислородна основа, пълнители ,зеолити 5 ,ензими ,парфюм и другото е непонятно за мен .
Виж дали е стар обаче и каква марка е ако не е тайна ,не прилича на тукашен

# 117
При така изписан състав не може да се каже нищо, освен че това е препарат за бяло. По-скоро мнение би могъл да даде човек, който го ползва.

# 118
Как е правилно да се слага течен препарат за пране в пералнята? В по-голяма капачка и в барабана между прането или по друг начин?
В К-нд в момента има Ариел прах за бяло или цветно пране 17 лв. (40 пранета).

# 119
За бяло е, да.
Това са таблетки на Skip. Не съм ги пробвала. Впечатли ме, че кислородните избелители са по-голям процент.

Общи условия

Активация на акаунт