Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 537
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Някой тук беше писал, че е пробвал вече новия прах за пране-Скип за цветно..
На каква цена беше.
Да знам дали ще ми е изгодно 🙂

# 91
  • Пловдив
На каква цена беше.

Аз писах,че купих прах Скип за цветно,28лв за 65пранета,през септември,сега може да е по-скъп.Миналата седмица бях в Гърция и забелязах,че цените са по-високи-например прах Скип за бяло,кутия за 45пранета на промоция беше 8,99Е(в Склавенитис и във АВ Василопулис).

# 92
  • София
Не съм писала от 100 години, тъй като имах два огромни немски Персила - течен и прах.

Течния свърши, та купих Коколино течен за тъмни дрехи от супермаркета.
Това не пере! Училищните дрехи на малкия са си с петната!

# 93
  • Русе
На каква цена беше.

Аз писах,че купих прах Скип за цветно,28лв за 65пранета,през септември,сега може да е по-скъп.Миналата седмица бях в Гърция и забелязах,че цените са по-високи-например прах Скип за бяло,кутия за 45пранета на промоция беше 8,99Е(в Склавенитис и във АВ Василопулис).
Хм.. В ТТ маркет 60 пранета Скип за бяло е 16-17лв.

# 94
Взех Скип за цветно 35 лв. За 60 пранета.
Скъпичък идва..
В кварталния супер онази вечер гледах Ариел 60 пранета 27-28 лв.
А за бяло Скип последно преди месец купих 45 пранета 18 лв.
В Метро днес нямаше Персил прах зя бяло..
Само големи опаковки па 45 лв. 
Сега нямам толкова бяло пране, не ми трябва толкова голяма торба..
От супера ще взема имаше една, ако не са я взели за 8.95  лв/18 пранета

# 95
Т.е. за да се премахне лошата миризма от барабана на пералнята трябва да я пускам на програма за 90 градуса с препарат за почистване на пералня машина докато миризмата изчезне?

Добра работа върши и това, което се предлага, като прахообразен препарат за премахане на петна. На практика е смес от натриев карбонат и натриев перкарбонат. Навремето се добавяха и активатори, но май вече няма такива "екстри" или ако има, са в много малко количество.
Веднъж допусната, лошата миризма в пералнята се отстранява трудно защото бактериалните наслоявания, които я предизвикват се отлагат и там, където почистващият разтвор няма достъп (каналите за препарати, горната част на водосъдържателя). По тази причина , превенцията е най-доброто. Опитайте отново, като проветрявате машината до напълно сухо. Ако това не помогне в следващите 3-4 цикъла, решението е или нова машина или живот с вмирисани дрехи.

# 96
Здравейте TAED ,
Радвам се ,че се върнахте в темата ,ще се радваме на вашия опит и съвети.Blush
Весела Коледа на всички!

# 97
При мен нещата се оправиха,ползвах препарат на Хейтман и веднага след това беше ок.Дори не ползвах омекотител при прането и нямаше миризма,слава Богу.Разбира се,държа и вратичката отворена след пране,това винаги!

# 98
Браво на теб Believe_ , аз пък искам да споделя един трик за тези които имат животни и немогат да се отърват от косми по дрехите.
Слагам 1 или 2 мокри кърпички преди да пусна пералня и косми не полепват по прането

# 99
Със свекърва ми ползваме общо перално помещение. След като нейната пералня се развали преди 5 г. ползва моята. Проблема е, че за изпиране ползва течен препарат и омекотител. Колкото и да чистя, оставям вратичката и чекмеджето отворени тая гадна миризма е все там.
А мръсотията под уплътнители как я премахвате? Аз успявам само там където мога да повдигна гумата.
И още един въпрос: има ли значение каква марка цвето-улавящи кърпички ще слагам при дрехите за пране?

# 100
Ако държите да ползвате течни перилни препарати, поне ги дозирайте в отделен съд, който поставяте в барабана заедно с дрехите. Така ще избегнете отлагания по тръбите, отвеждащи препарата до водосъдържателя.

Ако омекотителят ви е с голям вискозитет (много гъст) е добре да добавите малко вода, така че течността да стане по-лесноподвижна. Това ще улесни отмиването от отделението за омекотител.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 14:45 от TAED

# 101
За мен няма по добро от праха за пране ,но понякога взимам течен препарат , защото са изгодни като цена и брой пранета ,но определено прах е за предпочитане.
Течен препарат винаги слагам в капачка от тези зелените на Ариел с дрехите в пералнята

# 102
Течните препарати се налагат от производителите главно защото са по-лесни и много по-евтини за производство. Особено при тези цени на енергията, може да се очаква, че цените на прахообразните ще продължат да растат, а качеството ще пада още повече. Няма да се учудя дори, ако до няколко години изчезнат напълно от пазара.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 15:43 от TAED

# 103
Дано не изчезнат. Преди повече от шест години, може би десет, се " научих" да пера благодарение на темата и в частност на Guess Who и TAED. Така че и занапред, ще се радвам да правите разбор на праховете за пране 🙂

# 104
Дано не изчезнат. Преди повече от шест години, може би десет, се " научих" да пера благодарение на темата и в частност на Guess Who и TAED. Така че и занапред, ще се радвам да правите разбор на праховете за пране 🙂
Аз също много ценя мненията на Guess и TAED ,те двамата бяха от самото начало на развиването на темата и нейното създаване ,като разбира се има и други съфорумки , които са допринесли за развитието ѝ.
Весела Коледа на всички !
Днес не се пере ,но ако знаете как се омацотих с ястията от трапезата , незнам как ще се оправя.
Лекьосах се Blushс сос от печени червени чушки върху блуза от ангора

Общи условия

Активация на акаунт