Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 208
  • 753
  •   2
Отговори
# 660
Как се ползва етерично масло?

# 661
  • Пловдив
Как се ползва етерично масло?

Капвам по 1 капка на няколко дрехи преди да ги сложа в пералнята,ако дрехите са светли-от вътрешната страна,върху подгъв,колан,ластик.

# 662
Имам спомен/дано не греша/, че Гес казваше преди няколко години, че са ѝ донесли японски прах. Казваше, че там перяли  със студена вода-по каква причина, не помня. Как ли си поддържат пералните?

# 663
Препарат, съдържащ киселини няма как да съдържа хипохлорит (активен хлор). Киселите препарати са предназначени за почистване на нагревателя и водосъдържателя от котлен камък. Освен в райони с много твърда вода (>=20 dH) използването им не е необходимо, а дори и в такива райони не е нужно да се прави повече от 1-2 пъти в годината, особено ако се използват качествени препарати, които ефективно омекотяват водата.

Киселите препарати не дезинфекцират машината.

# 664
Аз съм в район с много варовита вода.
Таблетки отдавна не съм купувала, за омекотяване на водата.
Таман Nerd

# 665
Имам спомен/дано не греша/, че Гес казваше преди няколко години, че са ѝ донесли японски прах. Казваше, че там перяли  със студена вода-по каква причина, не помня. Как ли си поддържат пералните?
Такива са им пералните - нямат нагревател. Някои перални даже са пригодени да точат вода, останала във ваната след къпане. Ползват белина в пералнята. Но това са си японците. В Европа е друго и, според мен, по-добро.
Не съм чистила пералнята от поне четири години. Не мирише. Ползвам прах. Пера цветно на 30° и бяло на 60° с каквото имам от запасите/колекцията.

# 666
Пералните не се вмирисват заради пране със студена вода, други са причините и за тях е писано многократно.

# 667
Аз почнах да чистя пералнята след като се "ограмотих" тук в темата. Не че има нужда, но за всеки случай-веднъж в годината. Пера с прах-40 и 60 градуса. Гел-по изключение. Но люка е отворен обикновено.

# 668
Когато имах пералня Перла, никога не съм я чистила. Нямаше нужда. Никога не съм оставяла чекмеджето отворено, идеално си беше. Маншонът не миришеше, идеален си беше, нямаше миризма и мръсотия. Но на сегашния Самсунг, чекмеджето го подсушавам. Конструкцията му е такава, че водата не се оттича добре и е вечно влажно, малко наклон е трябвало да има, инженерно решение. Понеже пере с малко вода, по гумата понякога се наслояват остатъци от праха за пране, въпреки че пускам допълнително изплакване, дозирам правилно. Пера с прах и нямам миризми.

# 669
  • Русе
Пречиствателна станция с домашни любимци? Flushed
Аз с малко страничен въпрос по повод почистващите препарати за пералня. Тъй като имаме пречиствателна станция с "домашни любимци" и не можем да ползваме нищо, съдържащо хлор, защото ще убие гадинките, знаете ли дали в лидълския течен има (опитах да прочета съдържанието в магазина, но е твърде дребен шрифта)?

# 670
Някой ползвал ли го е това прахче, избелва ли добре ?
Едно пакетче за една пералня ли е ?

# 671
Някой може ли да каже този прах добър ли е и за цветно пране ли е или за бяло? Според етикета е и за цветно и за бяло, което на практика е невъзможно.
Скрит текст:

# 672
Това Омо е нисък клас.

# 673
Така, след като установихме, че е нисък клас, да отговорим и на въпроса: този прах не съдържа избелители на кислородна основа, следователно става за цветно. Евентуално се препоръчва употребата на цветоулавяща кърпичка. За бяло не бих го ползвала или ако го ползвам, бих слагала нещо избелващо. В общи линии, орязан, бюджетен, поевтинен до крайна степен.

# 674
  • София
Пречиствателна станция с домашни любимци? Flushed
Grin Специални бактерии

Общи условия

Активация на акаунт