Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 233
  • 753
  •   2
Отговори
# 645
Да попитам, от какво ги почиствате тези машини с въпросните препарати? Защо се налага това?
Моята машина е на 7 години и е работила празна един единствен път, а именно първия. Целта беше да изпомпам водата от заводската проба и да премахна евентуални замърсявания от машинни смазки.
Никога не съм обръщал внимание на препарати за почистване на пералня, не знам какво съдържат и какво биха почистили.

# 646
Наемател беше оставил пералнята в отвратително състояние. С този препарат ми се почиства много добре гуменото уплътнение, светва. С вода и сапун не светва.
И вкъщи така..заради  гумата основно.

# 647
Преди ползвах само течени перилни препарати.  Доста често ми се случваше след определен период да има някаква миризма на застояло и хавлиите някак си странно миришеха. Тогава реших че трябва да я почистя с нещо. И така започнах периодично да си я почиствам с препарат за тази цел. И от тук в темата вече пък се научих че е препоръчително да се използва сух прах за пране и честно казано отдавна не ми се е случвало да има такава миризма на застояло. Но и аз я държа отворена. Преди изобщо не съм обръщала внимание на тези неща. Та сега свети, не че иначе е мръсна де, само уплътненията отвътре се замърсяват.  И отделенията за препарати се замърсяват, и там от където идва водата. Чекмедженцето го вадя и го мия, около него забърсвам и готово.
Само се чудех спирате ли центрофугата при почистване на пералнята?

# 648
  • Русе
... . 
Само се чудех спирате ли центрофугата при почистване на пералнята?
Не. Мисля, че и на препаратите пише цикълът да е с центрофуга.

# 649
С центрофуга - да отръска котления камък да падне.

# 650
  • София
Аз с малко страничен въпрос по повод почистващите препарати за пералня. Тъй като имаме пречиствателна станция с "домашни любимци" и не можем да ползваме нищо, съдържащо хлор, защото ще убие гадинките, знаете ли дали в лидълския течен има (опитах да прочета съдържанието в магазина, но е твърде дребен шрифта)?

# 651
Назад съм дала снимка, виж там дали ще можеш да прочетеш.
Мисля че са без хлор..

# 652
  • София
Благодаря, teta 75,
Прочетох го и действително не пише да има хлор, но и то като цяло описанието на съдържанието му е безумно.

# 653
Опитах увеличено да го кача, но не успях. Органични киселини, корозионни инхибитори, парфюми.
Не знам в корозионни инхибитори какво влиза обаче...

Белината или натриевият хипохлорит с химична формула NaClO е натриева сол на хипохлористата киселина HClO...

И аз съм до тук с познанията...

# 654
Аз не мисля , че съдържа хлор . Най-малкото , щеше ли да пише , да се използва на 60 и 60+ градуса , като хлора май беше активен до 35-40C ?

# 655
Друг вариант е да ползва добавка с активен кислород. В старите теми TAED е писал че той това препаръчва за почистване.

# 656
  • Ст Загора
За течните и профилактиката с препарат. Скоро сменяхме пералнята на свекървата тя само с течни пере . Чекмеджето беше отврат  снимах го . Самия маркуч миришеше на тиня . Никога не е чистило със спец. препарат

# 657
  • София
За мен проблемът е от омекотителите. Откакто престанах да ги ползвам и започнах по-често да пера на 50 и 60 градуса, маншонът си е чист и чекмеджето също.

# 658
  • Пловдив
Ползвам само гранулиран прах за пране,никакви течни перилни препарати,винаги с омекотител или етерично масло,само дълга програма(без значение дали дрехата е носена 1ч или 1 ден),висока температура(вкл. тъмните дрехи на 60С с прах за цветно)никакъв проблем нямам с пералнята.

# 659
В чекмеджето обаче влиза само студена вода, а при мен водата е твърда, та се вкаменява праха. Има един участък, който въпреки стъргането и търкането, си стои вкаменен и срастнал с пластмасата....
И водата тоест оказва влияние...

Общи условия

Активация на акаунт