Перилни препарати и омекотители - 71

• 57 257
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
О, не!
Теад, моля те! Някакво био бебе ли е това?
Пери си на 40С и не глади, ако все пак има капчица щастие в живота ти.
Персил сензитив съм ползвала, сега не знам как е.

Никакво био бебе няма тук. Никой никъде не е препоръчвал нищо от биологично земеделие, поне аз не бих. Оттам нататък всеки има глава на раменете си и според съдържанието и, решава кое какво и как. Не виждам как пране на по-висока температура би отнело щастието в живота на някого, но... пак според съдържанието в главата.

ПП: Като човек отгледал две деца, смея да твърдя, че бебето само по себе си е огромно щастие, каквото 10-15 мин гладене на ден надали може да помрачи. Не знам, хора има всякакви. Това са само препоръки. Ако искате си перете дрехите на бебето с вашите мръсни чорапи със студена вода и някой ултамодерен гел от промоцията в кварталния супермаркет. За по-сигурно може и да добавите и някой омекотител с картинка на щастливо бузесто бебе на етикета. Ваша си работа, това слабо ме интересува.
Както каза, всеки с главата си и съдържанието й, предполага приемането и усвояването.
Къде прочете за пране с гел в студена вода, даже не искам да гадая.

# 256
В тази връзка,искам да попитам за бебешкия прах Sano Maxima, дали е ок като качество?Видях изгодна цена в Лили и ДМ-90 пранета за 21лв. 🙄

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 22:36 от believe_

# 257
В тази връзка,искам да попитам за бебешкия прах Sano Maxima дали е ок като качество.Видях изгодна цена в Лили и ДМ-90 пранета за 21лв. 🙄
Не става за нищо . Освен това е и скъп - доскоро се продаваше за 14-15 лв /90 пранета .

# 258
Като майка на дете с дерматит ще кажа само едно - абсолютно подкрепям думите на Таед.
Единствено не гладя, вече е голяма и минава през сушилня. От един "бебешки прах" такива обриви докарах на детето, че с месеци не можех да го оправя.
Към днешна дата пера дрехи на 60°, Персил прахообразен за Бяло, допълнително изплакване. Програмата ми излиза около 2:40ч. Не жаля дрехи, не купувам скъпи дрехи.  Единствено пера на 40° дантелени рокли, дънки и подобни.
Максима е пълен боклук! Опитвала съм 90% от "бебешките прахове". Кофти работа. Изключение беше Персил сензитив, но го прецакаха.

# 259
  • София
Бебето на авторката не мисля, че е алергично към праха за пране, който даже не е споменат кой е - а това беше по-важно да се каже в случая.
Другото важно, да кажете - с какво перете. Което също не е споменато...
Моите деца не са правили алергия към нито един прах за пране.
Но пък големият се обрина от Мустела, докато 80% бебета на бг мамма ги мажеха с Мустела.
Какъв е изводът - като сте алергични към нещо, не го ползвайте.
Бебетата не са стерилни, само да напомня.

# 260
Моите деца не са правили алергия към нито един прах за пране.
Но пък големият се обрина от Мустела, докато 80% бебета на бг мамма ги мажеха с Мустела.

Моето дете също в един момент прояви нетолерантност към Мустела и спрях всичко на марката.

Бебетата не са стерилни, само да напомня.
Точно. Това дете нали го прегръщате и дрехите/ръчичките/личицето му се допират до вас и вашите дрехи.
Не е необходимо да се перат бебешки дрехи отделно от тези на родителите. Като кажете “с мръсните чорапи”. Ми чорапите ни не са по-мръсни от блузите например, дори обратното - ежедневно се къпем и боси на обществено место не ходим и не стъпваме, хигиенизираме/перем обувки.
От първия ден съм прала дрехите на детето с нашите, но на 60 С и дълга програма с много вода. Единствено, първата половин една година му гладих дрехите. Така пера винаги, и преди детето да се роди.
Разделното пране с “бебешки прах” е излишно упражнение без научно доказателство и е на принципа “така правят всички” и “колко грижовна и отговорна майка съм”, но пера на 30 - 40 С, за да не се свият дрехите.

# 261
Момичета, а знаем ли всъщност , жената може да иска умишлено да пере бебенце отделно с прах !? Та затова да пита за прах за бебета , и бебе праховете миришат точно на бебе ,на чисто бебе:blush:
Та на въпроса освен декмит в ДМ ,има и Тео бебе ,мирише невероятно (знам ,че бебешкия прах не трябва да мирише прекалено ,защото аромата е алерген ) ,но все пак споделям.
Момичета ако Тео бебе мирише както през 2015 г бих пак купила ,някоя да знае ??

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 10:51 от Please

# 262
  • София
Тео бебе е с фрапантна миризма . Никога не съм го ползвала.
Моя позната переше с него, отдалаче ми ставаше лошо. Но пък си беше доволна и си го ползваше.
Ариел имаха по едно време бебешка версия, обаче къде изчезна, не знам. Веднъж го взех и много ми хареса.
Персил сензитив беше фантастичен, но...беше.

На ДМ праховете не знам защо са толкова скъпи. Аз съм взимала веднъж този за бяло, всичко ми посивя от него. Но пък ей, на, колко доволни има.

Малкото като се роди, изгладих всички дрешки и приключих с гладенето.

Сега си мисля, с орязването на праховете за бяло, дали е практично да се купува само прах за цветно, а при бялото да се слага добавка Окси?

# 263
Тео бебе е с фрапантна миризма . Никога не съм го ползвала.
Моя позната переше с него, отдалаче ми ставаше лошо. Но пък си беше доволна и си го ползваше.
Ариел имаха по едно време бебешка версия, обаче къде изчезна, не знам. Веднъж го взех и много ми хареса.
Персил сензитив беше фантастичен, но...беше.

На ДМ праховете не знам защо са толкова скъпи. Аз съм взимала веднъж този за бяло, всичко ми посивя от него. Но пък ей, на, колко доволни има.

Малкото като се роди, изгладих всички дрешки и приключих с гладенето.

Сега си мисля, с орязването на праховете за бяло, дали е практично да се купува само прах за цветно, а при бялото да се слага добавка Окси?
Ето ,виж всеки има право на собствен стил и вкус . На теб не харесва аромата на Тео бебе ,а на мен много . Аромата на Оммо също много ми харесва ,за мен тези аромати са невероятни с тях не ми трябва нищо друго.
Иначе за избелване Оxi е почти задължително ако искаме бели и чисти дрехи . Ползвам Окси на ДМ ,сега ще пробвам и българското Снежко и смея да кажа такъв бял цвят правят ,дрехите са като сняг . Особено лятото имам тениски със щампи , които не са мръднали  макар ,че ползвам избелващ прах.
Сега гледах едно клипче ,как една мацка прави освежителен спрей (като коколино например ) и ароматизатор с бамбукови пръчки. Еми било толкова лесно : ползва 1 капачка омекотител и 70мл спирт обикновен етилов около 60% ,разбърка и сложи в пулверизатор .
Край  на скъпите спрейове за дамаски

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 14:36 от Please

# 264
  • София
Тео Бебе отдавна не е с фрапантна миризма, напротив, много лек и приятен е. Има си и избелители.
Иначе, като майка на дете, което доскоро беше бебе, подкрепям изцяло съветите на ТАЕД.
Тези факти са научно доказани и обосновани. Който се интересува, да потърси и прочете, има достатъчно литература по въпроса.
Иначе, да, всеки е свободен да пере както иска. Само да вметна, че алергиите не е задължително да се отключат в бебешка възраст. Един ден да не се чудите, откъде ви е дошло.

# 265
Еми било толкова лесно : ползва 1 капачка омекотител и 70мл спирт обикновен етилов около 60% ,разбърка и сложи в пулверизатор .

Тоест, ще  пръскате 1:1 разреден омекотител директно по текстила? Това никак не е добра идея, меко казано.

# 266
Взех един Тео бебе днес за проба.

# 267
Еми било толкова лесно : ползва 1 капачка омекотител и 70мл спирт обикновен етилов около 60% ,разбърка и сложи в пулверизатор .

Тоест, ще  пръскате 1:1 разреден омекотител директно по текстила? Това никак не е добра идея, меко казано.
Благодаря Ви отново , вие разбирате доста и добре ,че не подведох някои от темата .
На мен ми се видя интересно заради това споделих , даже при първа възможност бих пробвала ,но добре ,че ни предупредихте .
Та за Тео бебе ,хубаво ама 12лв за 20пранета е ,каква е тая работа?

# 268
9,55 лв го закупих Тео бебе днес от ДМ.

# 269
9,55 лв го закупих Тео бебе днес от ДМ.
Браво ,утре ще посетя магазина .
И моля сподели как е като изпиране , и аромат ,защото не съм го ползвала години , ползвах го за светли и бели дрехи ,за бялото да споделя правеше го бяло но сега незнам как ще е !?

Общи условия

Активация на акаунт