Перилни препарати и омекотители - 71

• 57 265
  • 753
  •   1
Отговори
# 270

Благодаря Ви отново , вие разбирате доста и добре ,че не подведох някои от темата .
На мен ми се видя интересно заради това споделих , даже при първа възможност бих пробвала ,но добре ,че ни предупредихте .

Не е нужно разбиране, а една съвсем проста сметка;
При пране, разреждате 50-150 мл. (според дозата) омекотител в 8-15 л. вода (колкото дозира машината). Да речем нещо от порядъка на 5-10 мл. омекотител на литър вода или разреждането е 1:100-1:200. Това е и работната концентрация, предвидена от производителя. Сега сравнете това с 1:1. Предозирането е само 100-200 пъти! Всъщност е доста повече защото след контакт с разтвора на омекотител дрехите се центрофугират и по-голямата част от този разтвор се извлича от тях.

По принцип, огромната част от раздела "направи си сам" в битовата химия е в най-добрия случай безполезен, в най-лошия смъртоносен. 30-на души годишно загиват в САЩ от глупави експерименти с домашна битова химия.

# 271
Аз си взех наскоро Тео бебе, беше на промоция в Била за около 8лв,заради сантимент към аромата от едно време, когато перях с него бебешките дрешки. Като качество на изпиране обаче, не съм впечатлена никак.

# 272
Скрит текст:
Тео бебе е с фрапантна миризма . Никога не съм го ползвала.
Моя позната переше с него, отдалаче ми ставаше лошо. Но пък си беше доволна и си го ползваше.
Ариел имаха по едно време бебешка версия, обаче къде изчезна, не знам. Веднъж го взех и много ми хареса.
Персил сензитив беше фантастичен, но...беше.

На ДМ праховете не знам защо са толкова скъпи. Аз съм взимала веднъж този за бяло, всичко ми посивя от него. Но пък ей, на, колко доволни има.

Малкото като се роди, изгладих всички дрешки и приключих с гладенето.

Сега си мисля, с орязването на праховете за бяло, дали е практично да се купува само прах за цветно, а при бялото да се слага добавка Окси?
Скрит текст:
Ето ,виж всеки има право на собствен стил и вкус . На теб не харесва аромата на Тео бебе ,а на мен много . Аромата на Оммо също много ми харесва ,за мен тези аромати са невероятни с тях не ми трябва нищо друго.
Иначе за избелване Оxi е почти задължително ако искаме бели и чисти дрехи . Ползвам Окси на ДМ ,сега ще пробвам и българското Снежко и смея да кажа такъв бял цвят правят ,дрехите са като сняг . Особено лятото имам тениски със щампи , които не са мръднали  макар ,че ползвам избелващ прах.
Сега гледах едно клипче ,как една мацка прави освежителен спрей (като коколино например ) и ароматизатор с бамбукови пръчки. Еми било толкова лесно : ползва 1 капачка омекотител и 70мл спирт обикновен етилов около 60% ,разбърка и сложи в пулверизатор .
Край  на скъпите спрейове за дамаски
Да, край, но не знаеш колко са мазни омекотителите  и на какво ще ти заприлича дамаската….

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 18:06 от petiaivanov

# 273
Аз си взех наскоро Тео бебе, беше на промоция в Била за около 8лв,заради сантимент към аромата от едно време, когато перях с него бебешките дрешки. Като качество на изпиране обаче, не съм впечатлена никак.
А сега , малката лисичка си взе ,а сега??
Дано тя да успее да го изразходи ако има солта на ДМ или кутия Окси за бяло или за цветно .
Може пък тя да има късмет и да се спогоди с праха .
Цитат на: TAED
link=topic=1504456.msg45830195#msg45830195 date=1672933299
Да не се съобразих с това , истината е ,че видях клипа и исках да го споделя с вас ,опитах даже чрез форума да го публикувам ,но не успях
Благодаря Ви отново , вие разбирате доста и добре ,че не подведох някои от темата .
На мен ми се видя интересно заради това споделих , даже при първа възможност бих пробвала ,но добре ,че ни предупредихте .

Не е нужно разбиране, а една съвсем проста сметка;
При пране, разреждате 50-150 мл. (според дозата) омекотител в 8-15 л. вода (колкото дозира машината). Да речем нещо от порядъка на 5-10 мл. омекотител на литър вода или разреждането е 1:100-1:200. Това е и работната концентрация, предвидена от производителя. Сега сравнете това с 1:1. Предозирането е само 100-200 пъти! Всъщност е доста повече защото след контакт с разтвора на омекотител дрехите се центрофугират и по-голямата част от този разтвор се извлича от тях.

По принцип, огромната част от раздела "направи си сам" в битовата химия е в най-добрия случай безполезен, в най-лошия смъртоносен. 30-на души годишно загиват в САЩ от глупави експерименти с домашна битова химия.
Исках даже да споделя клипа в форума ,обаче не успях , интересно ми стана как може сами да си направим освежител ,а то какво било . Явно почти всички клипове в интернет са лъжи и трябва да не се подвеждаме .
А това за американците явно не учат в училище химия ,знам ,че нищо не трябва да смесваме с белина (аз понякога смесвам белина Перилис с обикновен препарат за под ) Blush

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 18:09 от Please

# 274
Чудя се защо вместо да си пръскате някакви гадости по дрехите, просто не използвате ароматизатори за въздух. Те имат огромното предимство, че не влизат в контакт с кожата. На пазара има огромно разнообразие от аромати и начини на действие. С изключение на най-евтините китайски, ароматите на всички останали ще са несравнимо по-качествени от това, което се влага в омекотител или перилен препарат.
Един от водещите производители на ароматизатори в света е българска фирма (име няма да спомена, разбира се за да не прозвучи, като реклама) и техните продукти се предлагат тук на много добри цени.

# 275
Сподели за българския производител, стана ми интересно. И защо пък да е реклама? Почти във всеки пост се споменава някоя марка, такава си е темата.

# 276
  • Русе
Аз да ви кажа как отгледах внучката от бебе, прах ползвах на Феъри-капсули и гел, за петна от пюрета-перилис,ползвала съм ариел,феъри и даш за петна, от перилиса бях най-доволна, въпреки че според мен сега са го развалили. От продуктите на Бочко-прах,кремове получи някакъв дерматит и спрях да ги ползвам.

# 277
Да споделете моля ,с тези съм

# 278
Сподели за българския производител, стана ми интересно. И защо пък да е реклама? Почти във всеки пост се споменава някоя марка, такава си е темата.

Както знаете избягвам да споменавам конкретни марки, а и темата не е за ароматизатори за въздух. Важното е да знаете, че парфюмните композиции, влагани в ароматизаторите на реномираните производители са поне два пъти (често и повече) по-скъпи от това, което се забърква в перилните и почистващи препарати. Съответно са и много по-качествени. Освен това имате огромно разнообразие от аромати и начини на приложение (клечки, свещи, електрически, мембрани, сашета...). И разбира се, получавате аромат без да излагате кожата си на директен контакт с алергерни.

# 279
Мисля, че става дума за areon-Варна Simple Smile
Нека спят спокойно момичетата Simple Smile

# 280
  • София
Тео Бебе отдавна не е с фрапантна миризма, напротив, много лек и приятен е. Има си и избелители.
Иначе, като майка на дете, което доскоро беше бебе, подкрепям изцяло съветите на ТАЕД.
Тези факти са научно доказани и обосновани. Който се интересува, да потърси и прочете, има достатъчно литература по въпроса.
Иначе, да, всеки е свободен да пере както иска. Само да вметна, че алергиите не е задължително да се отключат в бебешка възраст. Един ден да не се чудите, откъде ви е дошло.
Крайно неправилно мислене.
Прекаленото пазене и презастрахоне е сигурна рецепта за бъдещи проблеми.

Плийз, въпросът ми беше изобщо има ли смисъл да се купува прах за бяло при положение, че ще слагаш добавка. Тя в праха е крайно малко. Което само по себе си го прави ненужен.
Аз имам много малко чистобели дрехи.

# 281
Тео Бебе отдавна не е с фрапантна миризма, напротив, много лек и приятен е. Има си и избелители.
Иначе, като майка на дете, което доскоро беше бебе, подкрепям изцяло съветите на ТАЕД.
Тези факти са научно доказани и обосновани. Който се интересува, да потърси и прочете, има достатъчно литература по въпроса.
Иначе, да, всеки е свободен да пере както иска. Само да вметна, че алергиите не е задължително да се отключат в бебешка възраст. Един ден да не се чудите, откъде ви е дошло.
Крайно неправилно мислене.
Прекаленото пазене и презастрахоне е сигурна рецепта за бъдещи проблеми.

Плийз, въпросът ми беше изобщо има ли смисъл да се купува прах за бяло при положение, че ще слагаш добавка. Тя в праха е крайно малко. Което само по себе си го прави ненужен.
Аз имам много малко чистобели дрехи.
Та ти кажа слагам добавка  , защото не белият прах не избелва достатъчно. Даже напоследък правя така ,на бели дрехи слагам прах за цветно и пълна лъжица до горе с връх добавка.
Поне така правя , защото имам малко Персил за бяло си го кътам ,а не ми се отваря омото за бяло ( защото сега е зима и бялото е по малко).
Ако искаш опитай нищо не губиш

# 282
Мисля, че става дума за areon-Варна Simple Smile
areon наистина ли са водеща световна фирма в производството на ароматизатори за въздух ? Не го знаех това .
Пък и не съм си го и помисляла , честно казано ароматите им лично на мен не ми харесва - твърде сладникави и тежки са .
Ползвам Glade на Johson , най-много ми харесват ароматите им .
Скрит текст:
Duck и Pronto на Johson също са ми едни от фаворитите за чистене .

# 283
  • оттам, откъдето започва България
Не разбрах защо са тези размисли и страсти, но с Тео бебе пера моите внуци, когато се приберат в БГ,. Забележки за изпирането нямам, а момчетата са доста щури и не се притесняват за изцапвания. Satisfied

# 284
Пробвах го снощи с бяло пране , добре се справи,но нямаше и много замърсени дрехи.Остатъчен аромат остава след пране + допълнително изплакване съвсем недоловим.

Общи условия

Активация на акаунт