Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 200
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Аз с малко страничен въпрос по повод почистващите препарати за пералня. Тъй като имаме пречиствателна станция с "домашни любимци" и не можем да ползваме нищо, съдържащо хлор, защото ще убие гадинките, знаете ли дали в лидълския течен има (опитах да прочета съдържанието в магазина, но е твърде дребен шрифта)?
Не съдържа хипохлорит. Съдържа киселини и нейонни ПАВ. Бубите са в безопасност.

# 676
Купих пакет 90 пранета Сано сензитив. Предишният съм купувала преди няколко месеца. Дано не е съсипан като качество. Вече е с нов аромат.

# 677
  • София
Купих пакет 90 пранета Сано сензитив. Предишният съм купувала преди няколко месеца. Дано не е съсипан като качество. Вече е с нов аромат.

Той винаги е бил орязан като състав и без добавки не пере добре.

# 678
Момичета, ще ме насочите ли с какво да редувам Денкмит прах за пране,
Скрит текст:
Този използвам спално бельо, кърпи, бели дрехи и светли такива. Кой Персил взимате, не можах да се ориентирам от темата.
За цветни какво ще ми препоръчате - прах или течен е по-добре? Кой прах ползвате най-често, пак ли Персил?
Имам течен Dash, но ми привършва и се колебая дали да взема пак същия.
Скрит текст:
,
гледах в сайта че имат някои нови, но тук в града не съм ги виждала.
Някой пробвал ли ги е?  https://www.desiderimagazine.it/marchi/dash/dash-liquido/dash-power-detersivo-liquido-+-azione-extra-igienizzante-per-capi-colorati

Преди взимах и този с лавандула, страхотен беше, но от много време не го виждам.
Някой ползвал ли е този Chante Clair?
Скрит текст:

Kaто цяло доволни ли сте от тази марка, виждам че имат и омекотители.
Търся си лавандулови аромати, Purple Heart

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 11:35 от alethea

# 679
Препаратът в зелената опаковка на ДМ за бяло пране + Перилис Спот не успяха да премахнат петно от лютеница. Може би след още едно-две пранета ще се махне.

# 680
По принцип всички петна вкъщи третирам със смес сода+ препарат за съдове + ябълков оцет ако се наложи. Четох във форума и за кислородна вода към сместа.
Добавям и прах за пране и търкам с четка за зъби.
Оставям така за 10-15 минути и после пера с праха на дм.

# 681
  • София-в сърцата на моите деца
Момичета, ще ме насочите ли с какво да редувам Денкмит прах за пране,
Скрит текст:
Този използвам спално бельо, кърпи, бели дрехи и светли такива. Кой Персил взимате, не можах да се ориентирам от темата.
За цветни какво ще ми препоръчате - прах или течен е по-добре? Кой прах ползвате най-често, пак ли Персил?
Имам течен Dash, но ми привършва и се колебая дали да взема пак същия.
Скрит текст:
,
гледах в сайта че имат някои нови, но тук в града не съм ги виждала.
Някой пробвал ли ги е?  https://www.desiderimagazine.it/marchi/dash/dash-liquido/dash-power-detersivo-liquido-+-azione-extra-igienizzante-per-capi-colorati

Преди взимах и този с лавандула, страхотен беше, но от много време не го виждам.
Някой ползвал ли е този Chante Clair?
Kaто цяло доволни ли сте от тази марка, виждам че имат и омекотители.
Търся си лавандулови аромати, Purple Heart
От тази марка ползвам за пране. Засега съм доволна! Не е много силен аромата, но пък изпира добре ,но не много замърсени дрехи!

# 682
Здравейте!
Вклмчвам се да похваля това Омо-залях едно долнище с мазнина,като забравих да третирам предварително петната.Изпра се от първия път,на 40°,програма за 1 час.

# 683
Не е много за хвалба как се пере на програма за час, и то олекьосана дреха, защото принципно й е нужно повече, не че е лошо че е окапана..всички се капем...

Препаратът в зелената опаковка на ДМ за бяло пране + Перилис Спот не успяха да премахнат петно от лютеница. Може би след още едно-две пранета ще се махне.

Писа се в темата как се маха цветно петно - прави се кашичка от добавка за бяло, или от прах за бяло и се натърква петното - това ако основата/дрехата е светла. И дълга програма.

# 684
Не се заяждам, но защо да не е за хвалене, че дреха с петно се е изпрала на програма за час?

# 685
Мда, напоследък много радикални мнения се появяват. Е, и на мен едночасова програма ми се струва кратичка, за да се изперат и изплакнат добре дрехите, но примерно от известно време съм сама и си пускам непълна пералня на по-кратката програма за памук – 50 минути пране и остатъка до час и половина са плакненията.

# 686
И аз съм така. Не виждам смисъл един анцуг, 2 тениски и едни дънки да се търкалят по 2 часа и половина.
Виж, дрехите на детето доста бързо си ги цапа и за тях за 2-3 дни си събирам доволно количество и са на дълга програма.

Мда, напоследък много радикални мнения се появяват. Е, и на мен едночасова програма ми се струва кратичка, за да се изперат и изплакнат добре дрехите, но примерно от известно време съм сама и си пускам непълна пералня на по-кратката програма за памук – 50 минути пране и остатъка до час и половина са плакненията.

# 687
Идеята е да не переш пълна пералня с дрехи на едночасова програма. Да се събразява количеството дрехи и степента на замърсяване с дозата прах и дължината на програмата. Примерно одеяла, олекотени завивки и надматрачни постелки не пълнят пералнята, но се перат по-рядко и според мен е редно да се перат на по-дълга програма.

# 688
Е, това е ясно. Но тениска, носена вкъщи ден и половина и дънки обути за по 1-2 разходки в парка с детето.. това ми беше мисълта и на мен, същата като твоята.

# 689
  • София
Аз Тета не я знам как пере, ама подозирам, че пералнята й "плаче" за смяна...
Моята си пере отлично на час и 20-30 минути и 40С (принципно е за 6 кг, рядко ги докарвам и 5). Ако е съвсем пълна - пере час и 45 мин.
(Ако е препълнена - не тръгва)
Да переш ежедневни дрехи на 60С за два часа и половина не ми се струва нормално.

Общи условия

Активация на акаунт