Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 226
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И моята е със стандартна програма час и половина, 6 кг. Има опция да се удължи програмата с условието "силно замърсено пране", но рядко го правя. Пера си на тази с допълнително изплакване и нямам проблеми нито с изпирането, нито с петната.

# 691
  • Ст Загора
Нека всеки си пере както иска . Аз на 40°на 3 ч и 17м опция еко .
Вълнени на 40 мин .
Някога пускам 30° за 1 30 мин.

# 692
Какво бихте препоръчали за почистване на пералнята за идващо бебе + прахове за пране , тъй като явно вече прахообразните поне аз трудно намирам.
Т.е. - почистване преди това и такива подобни ?

# 693
  • Ст Загора
О, лисичка честито! Не мога да помоггна бих пуснала с препарат за перални на 90°
Тео бебе ааз ползвам но без бебе .

# 694
Исках само да похваля гела за пране,а то каква дискусия се заформи относно това как си пера дрехите.🙄Пералнята ми е за 6кг. дрехи,според книжката въпросната програма е с масимум 4кг. зареждане,предназначена е за памучни и изкуствени материи,не мисля,че съм сбъркала като съм пуснала 3 суитчера ,две долнища и две тениски на нея 🙃...
Леле,а да кажа ли,че ако сложа по-малко от 4кг. тя сама редуцира времето за пране на 50мин. 🙄?

# 695
  • Ст Загора
Аз  някога и на бърдо пускам за малко дрехи не пускам 3 ч

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 16:15 от nasito8988

# 696
Не е препоръчително да се слага бебето в пералнята, защото ще му се замае главата от центрофугите. Grin

А за почистване на перални си има препарати, ако наистина смяташ, че е нужно. Прахообразният на k2r е с активен кислород. Ама наистина не знам защо е нужно. Просто му пери дрехите както трябва, глади, ако искаш, и толкова.
Прах? Какъвто си ползваш плюс допълнително изплакване. Без омекотител. Примерно Персил не оставя аромат.

# 697
Какво бихте препоръчали за почистване на пералнята за идващо бебе + прахове за пране , тъй като явно вече прахообразните поне аз трудно намирам.

С бебе съм - един празен цикъл на 90 градуса съм пускала с почистващо за перални от Лидл, преди да и изпера първите дрешки и хавлии, чаршафчета, т.н. Иначе пера с Тео Бебе течен - лилав, син, зелен. Зеления най-ми допада като аромат (най-фин). И Friendly съм пробвала - без аромат. Става и той. Не се престаравай с хигиената с пералнята, освен ако не е някоя ултра стара и зле поддържана. Бебчетата трябва да им е чистичко, но не стерилно. После като ги изгладиш или минат през сушилня - всичко се дезинфекцира.

# 698
Най-важното е перилният препарат да е идеално изплакнат. И то не само за бебета, но за всяка възраст. Няма остатъчен препарат, няма аромат, няма проблеми.

# 699
Благодаря ви Simple Smile

# 700
  • София
Исках само да похваля гела за пране,а то каква дискусия се заформи относно това как си пера дрехите.🙄Пералнята ми е за 6кг. дрехи,според книжката въпросната програма е с масимум 4кг. зареждане,предназначена е за памучни и изкуствени материи,не мисля,че съм сбъркала като съм пуснала 3 суитчера ,две долнища и две тениски на нея 🙃...
Леле,а да кажа ли,че ако сложа по-малко от 4кг. тя сама редуцира времето за пране на 50мин. 🙄?
Супер е течнотоомо, ама с тия 2,5 кг за дозировка ми идва скъпичко.

Аз почиствам с прахчетата на К2R. 2 бр са 5 лв (сега може и да са поскъпнали).
Светва идеално пералня, упълнение, всичко.
Прах за пране - преди перях с персил сензитив и все още се намира.
На малкото до към 6м перях с прах за бебета Персил, после почна да се търкаля навсякъде и започнах да пера с нашия прах. Някъде преди годинката спрях и да деля, то няма смисъл - като го пуснеш за  5 минути на площадката да пълзи и да се търкаля.

# 701
По повод дължината на програмите за пране, ползвам тези, които са заложени в машината. Имам такава за тъмни дрехи - час и половина; за синтетика - там пускам всички други - 2 часа и половина; памук - нея използвам за чаршафи и кърпи - 3 часа. И честно казано, това са трите програми, които използвам, въпреки че има поне още 10.
Градусите глася според степента на замърсяване като при тъмните е обикновено 40, при чаршафи и кърпи 60, а при другите зависи. Настоящата ми пералня има опция самопочистване. Има такава програма и тя сама ми сигнализира кога трябва да я включа (на всеки 40 пранета май). Та откак я имам, не съм я почиствала допълнително.

# 702
Не се заяждам, но защо да не е за хвалене, че дреха с петно се е изпрала на програма за час?

Защото дрехата е силно замърсена
/ мазно петно влиза в квалификацията за силно замърсена дреха/, а не става дума за сравнително чиста дреха, носена час и без видими замърсявания.
В 1ч програмата същинското пране е 5-10 мин.само, другото е подгряване на вода и плакнене. Тези 5-10 мин за мен не са достатъчни да отстранят замърсяването - дори видимо петното да го няма, миризмата на вгранено едва ли се премахва с пране за 5-10 минути.

# 703
Не е вярно това. За програма около час, прането е около 20-25 минути. Поне на моите перални.

# 704
Здравейте!
Според вас качествен ли е този Ариел? Срещам го за първи път.

Извинявам се за втората снимка. При мен е ок, когато я кача се променя и не мога да я редактирам в правилна позиция.

Общи условия

Активация на акаунт