Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Декември 2022 (Тема 27)

• 136 026
  • 1 230
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Дорчестър, честита да си.
Магни и Ани си знаят колко ги харесвам.

Аз тъкмо се надигнах от леглото след три дни, когато не знаех къде се намирам. Обаче ММ сега пое щафетата.
Уж щяхме да се кефим на почивката Sad

Дано му мине по-скоро. Не ми пречи шофирането на кемпер и цялата останала хамалогия. Но не е почивка, когато има болни.

# 946
ЧРД,  Дорчестър, цяла година сърцето ти да танцува! Чудесни са и носията и подаръците!

Магни, този пуловер не е грешка, цветът много ти отива!

Ани, ти си ни и прекрасна и скромна и винаги във форма, освен, че си и винаги мила - първите две не мога да ги стигна и да искам, но по вторите 2 работя Grinning Мишън импосибъл, но работя!

Да си отчета първата в живота ми направена от мен истинска торта - не само че ставаше за ядене, но обра комплименти от няколко човека + 2 Телеца (чудо!), а ММ призна публично, че след 20 години заедно все още успявам да го сюрпризирам истински (аз това си го броя за най-големият комплимент от вечерта!). Стана наистина лека и въздушна...
Скрит текст:
... Но аз намалих с около 1/3 захарта във целувчения блат, защото 2 чаши ми се видяха много, а и добавих щедро шоколадов чипс. Друг момент, който ми се ще да отбележа, ако някой реши да се пробва е, че 1,15 часа във фурната е малко (или поне във моята фурна е малко) и хрупкавата част не беше особено солидна. Следващият път бих я оставила за 2 часа и още 2 при изключена И затворена фурна. Целта ми е да постигна повече хрупкава кора, която да контрастира на мекия център. За крема увеличих количеството на сметана спрямо маскарпонето с около 1/4 за да стане по-лек . Малините с киселия си привкус бяха идеални като контрапункт на крема и блата, но шоколадът, който ползвах за декорация не беше нищо особено - следващият път ще взема черен със сол или нещо по-шантаво - например балсамова редукция да речем. Цялото усещане от тъй нар. торта беше за лек и ароматен мус със плодове върху (не особено) крънчи блат с парченца шоколад. Със чаша Просеко беше чудесно (то какво ли не е).

Правих и няколко салати, като новата беше моркови със боровинки и орехи, а класическите (за мен) салата с киноа и черен боб и другата с червено цвекло и грейпфрут модифицирах в името на експеримента - цвеклото се върза добре с пистачио и твърдо козе сирене.

Патладжанът на фурна с моцарела и пармезан се превръща за мен в абсолютно любима "манджа" за гости за всеки сезон - бързо, лесно, вкусно и топло и студено и никой не му се цупи!

Отчетох си кулинарния стил и не искам да чуя за тенджера поне няколко седмици Grinning

PS Змия, ю кен ду ит!

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 20:42 от Agent Provocateur

# 947
Змия, като знам какво е пътуването в почивните дни за вас, истински ми е мъчно, че сте в тази ситуация. Между другото аз както бях по-добре рязко се влоших, но вече с гадна хрема, болки в ушите и кашлица. Някак издържах до днес заради семейството и следобед вече се сринах (буквално), а трябваше да ходим на кино.
Агент, беше много топло за пуловера, поне 25+ на слънце. Иначе цветът си е от моите. Патладжани с моцарела и всякакви сирена ядем поне всеки ден - много обичаме. И са ми чудно мезенце за виното.
Ани, радвам се, че дребен е добре. Да се показваш по-често (на мен не само като мацка ми се стори, ами и като вероятна сестричка на палваника, пукнал си главата). Докъде докара патицата?

# 948
  • Бургас/Пз
Змия, бръзо да оздравявате всички и да посрещнете Новата година подобаващо.

Агент, уникална е тортата. Ще се прави за Ивановден, че за нова година съм обещала суфле Simple Smile Сигурна съм, че и моите телци ще я оценят. Копирах си всяка препоръка. И аз я харесвам хрупкаща Simple Smile И ти благодаря за всяка дума, но за твоя усет за красота, стил, съчетаване на цветове и безкрайни знания мога само да тичам срещу теб. А и съм сигурна, че за теб няма невъзможни неща 😘

Магни, благодаря ти. Патицата стана страхотна, голямо поливане я поливах, но коричката й беше безупречна. Докато се печеше, сложих да втасва една питка, която пък буквално излезе от тавата. От утре край на тестото. Три дни яли, пили, стига толкова....поне до 31-ви,че накрая може да не мога да си закопчая роклята Simple Smile Ама пък нали не било важно какво ядем между Коледа и НГ, а между НГ и Коледа, та и аз така Simple Smile

# 949
Dorchester,  здрава, прекрасна и много щастлива бъди!

От утре край на тестото. Три дни яли, пили, стига толкова....поне до 31-ви,че накрая може да не мога да си закопчая роклята Simple Smile Ама пък нали не било важно какво ядем между Коледа и НГ, а между НГ и Коледа, та и аз така Simple Smile

А, как край. Торта, меденки, тиквеник, сарми, печени джолани със зеленчуци, боб, ... какво да ги правя. Имаме да ядем поне до 30 Joy Ще се справим някак.  За НГ никога не вземам прекалено прибрани рокли, че си знам какво е положението по това време на годината.
С кило и нещо отгоре съм до днес, но пък поизпънах бръчките и видът ми не е така уморен като преди празниците Blush Не се оплаквам.

Агент, скрита лимонка си ти Grinning Тортата ти изглежда чудно!

Ани, хубаво е че малкият е добре. Такива премеждия са неизбежни. И моят младеж е лепен между веждите и с четири шева отстрани на главата преди години. Много див беше като малък.

Бързо да се оправяте всички болни! И на нас вчера ни пропадна едно излизане с приятели, че дамата от семейството вдигна температура.

Утре смятам да отида на фризьор да скъся малко косата, че много дълга стана и губи обем. Доволна съм, че поне успях да я ревитализирам след лятното изгаряне и пресушаване. Последните 3 месеца падна голямото купуване и тестване на шампоани, балсами, термозащити, серуми, ...

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 15:36 от Light Beam

# 950
Да се оплача, след ползване на околоочния на Есте на сутринта съм подпухнала и при други околоочни го забелязвам това, май само от Авена ми е добре!
Аз пък изобщо не се тъпках по празниците, тесто не обичам твърде, сладкиши също!

# 951
Кой от околоочните на ЕЛ, Мими? При мен се получава от някои хидратиращи. Но, не е невъзможно да имаш проблем и от друг. Околоочната зона на светлооките хора е много капризна и трудна за угаждане.
Все пак, по празниците може да е и от промяната в хранителния режим, повече/по-малко сън от обикновено, чаша вино вечерта, ...

Пропуснах да пиша, но пак ме разсмя с коментарите си от Трявна. Е, как пък точно ти тръгна някъде по празниците без рокля Joy Признавам, че аз винаги слагам в куфара поне една, независимо от дестинацията.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 15:48 от Light Beam

# 952
Ani, кликнах на подписа ти и хоп - Павлова 😃 И понеже съм обещала на любимия за РД /плюс една тава баклава/ и си викам - ето, това е знак, ще се прави Павлова 🎂

И аз винаги в багажа имам официална рокля и обувки 🙂

# 953
Лайт, този е!

Забелязах го още преди празниците...ям разделно и не промених режима на хранене, алкохолът беше една чаша червено вино! Wink
Ами и аз не знам как се оставих без рокля...обикновено на хотелите, които съм била по Коледа са все СПА и хората се мотаят по анцузи...! Така иска родата, аз в басейн не влизам! Wink

# 954
  • Sofia
Не се търпите значи! Прибрах се с продукти за Павлова. Joy

# 955
Karen, чакаме снимки 🙂 че на мен ми трябва още малко вдъхновение за Павловата 😃

# 956
  • Бургас/Пз
Карен, Ал, чакам да споделите!

Лайт, дояждаме днес, но след три дни предимно на въглехидрати, днес залагам на протеина. Дообескостих патицата и задуших месото с малко гъби и лук, много добре се получи. Децата да си ядат сармите и питката 😂 Сутринта довършиха баклавата, но има още доста меденки, та гледам да държа кутията затворена Simple Smile Много искам да те видя с новогодишния тоалет. И с новата прическа също Simple Smile

Мими, аз от известно време имам проблеми с околоочните кремове. Направих една алергия към ретинол в околоочната зона и от тогава нищо не мога да сложа там. Няколко опита с различни продукти направих и резултатът все не е добър. Минах само на масло от пореч и то е единственото, което ме спасява за момента.

След три дни лакти на масата, днес най-после успях и една тренировка да направя. Чуствам се идеално и ще гледам до 31ви да не пропускам Simple Smile

Хубава вечер, момичета!

# 957
Е, не. Няма да приготвям никакви сладкиши повече за момента. Току що си дегустирах меденките, че досега не бях стигнала до тях Joy

Мими, на мен точно този ми е любим ежедневен околоочен. Държа си го в хладилника за по-добър освежаващ ефект сутрин. Не съм забелязала да ми създава допълнителни проблеми. Комбинирам го с V-Shaping Eye серума на Кларанс.

Тоалетът за НГ не съм го решила още. Ще сложа в куфара няколко рокли и ще преценя в последния момент, според обстановката и настроението. Вероятно пайети в тъмносиньо ще е, но може и друга.

А случайно да знаете търговските центрове в Солун дали работят покрай НГ? 30-ти и 31-ви ме интересуват по-точно, че правя програмата за пътуването. Пък ММ така и не успя да си намери нов панталон, а има нужда от още един. Не искаше да ходи по магазини, ... онлайн поръчахме и върнахме няколко. Слаб е за мъж, крака като клечки и е страшна мъка. Та, мисля единия ден да вмъкна стегната шопинг програма. На 01 и 02 ще се шляем безцелно така или иначе. В Истанбул миналата година всичко работеше, но гърците са доста по-различни в това отношение. Те супермаркетите си затварят на неделя и в активния сезон, на Великден не работи нищо, ... По това време на годината не сме ходили, но очаквам почти всичко да е затворено.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 19:01 от Light Beam

# 958
Солун магазините 'охи' на 31.12., на 30 да работят Wink
Още една госпожа Павлова плейтвана в купа, защото доста се натроши 🤣 не влияе на вкуса обаче пак се омете за 0 време.

# 959
  • София
Лайт, не разчитай на магазини. Възможно е да работят, но изобщо не е сигурно.
Днес всичко работеше.

Аз се чудя накъде да продължаваме - Евия или Пелопонес.

Общи условия

Активация на акаунт