Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 428
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Ели, дъщеря ми също дръпна много на височина след идването на цикъла.

# 571
Блу, дъщеря ти имайки цикъл ли порасна 10см?
Все си мислех, че растенето е до плпвия цикъл.. още няколко см след това, но нищо драстично.
След първия цикъл е пораснала 5см и 5кг. Тя се надява да порасне още 10см, но ми се струва, че няма да ѝ се получи. Преди на рамката на вратата пишех само датата, на която съм я мерила, но по някое време съм почнала да пиша и килограмите.

# 572
  • Mediterraneo
2 години вече има цикъл, все още расте ударно. Почти настигна сестра си, а имат 5 години разлика.

# 573
Нашата не расте след цикъла и въпреки, че й се искат още 10см, то надали ще порасне повече. Дано.

Дали да не вкарам аргумента за нездравословното хранене и не порастването Wink

# 574
Мойта е едва 159, така че разбирам и споделям желанието ѝ за още 10см. Като гени от нас ѝ е заложено, но ми се струва, че няма да успее да ги развие напълно. Поне 165 да стигне...Simple Smile

# 575
Шегувах се в предният пост, но е факт, че искаше да е поне колкото мен (179см).

Но е стопирала на 171/2 от две години и не може да повярва, че няма да е по- висока от майка си, както всяко поколение преди нея.

# 576
  • Mediterraneo
Момичетата растат докъм 16-та си година, бавно накрая, но на 16 обикновено са достигнали максималния си ръст. За разлика от момчетата, които и до 20 могат да дръпват по малко на височина. Това от уроците по биология навремето, а и по моите лични наблюдения. Голямата просто спря да расте на 16; краката също установиха номера си( слава богу, далеч от моя 41 номер).

# 577
Аз се надявам момичетата ми да не минат 180см, защото е доста възможно.

Също едната ми дъщеря е с 36-37 номер обувки на 9г... да видим.

Miss Wonderlust,
Аз също не надминах майка ми, тя 178см аз 175см, но баща ми дърпаше с ниски гени Simple Smile
Сега ситуацията е друга. Мм е 2м. 😱

# 578
Кракът на дъщеря ми спря да расте доста рано, беше 5- 6 клас някъде, преди да започне МЦ. Чак сега, тези дни буквално, казва, че обувки започнали да й убиват отпред, подозира че с половин номер е пораснал. Иначе и на ръст спря да расте преди 3- 4 години, но по Коледа се "замери" отново  (традиция им е с брат ѝ като гостуват на дядо си да се мерят на стена до вратата в кухнята)- дръпнала е с един см. За протокола- на почти 18 е.

# 579
Дъщеря ми расте бавно от съвсем малка. Свързвам го с това, че винаги е спяла малко.

# 580
  • на земята
Здравейте чета ви винаги с интерес голям.Да се включа и аз с растежа.Дъщеря ми е на 10 и е една от най нисичките в класа,много се тормози и все казва,че е най ниска и това не и допада.
Казвам и ,че ще порасне отведнъж,аз бях така като малка ,бях най дребната в класа и в 7 клас изпреварих всички момичета и станах 171 см.Дано и при нея стане така.С баща им не сме ниски,той е среден на ръст около 178 см.
Цикъл нямаме още,но няколко деца имат вече.
Иначе като номер на обувките 34 носи,има деца и 32 номер .
Племенницата ми порасна много след като и дойде цикъла.Беше една трътлеста и нисичка,но изведнъж много порасна и отслабна и краката и някак се издължиха.
Много се променят след цикъл,като дойде.

# 581
  • София
Блу, едва ли сънят има нещо общо с растежа. Малката (7) от бебе спи по малко, на 2 отказа следобедния сън. Към момента съм доволна на 8 часа. Но е най-висока от момичетата в класа.
Не очаквам да остане така, защото няма ген за това, аз съм 160, татко ѝ 180, но засега е определено по-висока от връстничките си.
И каката беше така. От по-високите в класа, хем тръгна на 6. Но до 7-ми клас, когато започнаха да я изпреварват. Сега е 164, според мен съвсем логично спрямо гена.

# 582
  • Mediterraneo
Аз до 12- 13 години бях последна в редичката по физическо. За едно лято минах в началото, само едно момиче беше по- високо от мен.
Гърдите кога спират да нарастват? Изключвам промените по бременност и раждане. Малката и в това ще мине кака си Simple Smile Мен отдавна не отвяха, приличат на двете си баби. Аз и сестра ми сме с малък бюст ( тя отдавна си сложи силикон). Голямата спря да сменя сутиени вече повече от година, освен да увеличи подгръдната в някакъв момент, за чашка се съмнявам.

# 583
И моята ме задмина на гърди отдавна.Тя вече мрънка по този повод,аз също бих предпочела вече да спрат да растат.
На ръст е почти,колкото мен,аз съм 175.В моя род са все високи хора,но при баща и не е така.Преди време на една контрола я прогнозираха да стигне около 170 см.Цикъл има от 2 год.

# 584
Ох за гърдите не се бях замисляла още..
От моя страна сме с големи гърди, но сестрата и майката на мм нямат нищо.. да видим.

Иначе гърдите ми порастнаха много и бързо, затова са целите в стрии... на 16г вече имах това, което си остана до първата бременност.

Общи условия

Активация на акаунт