🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 14 - * ФИНАЛ * (04.12 - 12.12) 🐄

• 59 863
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 195
Данчо е заприличал на пенсионерка 🤣🤣
Ти па си мноо убав!

# 196
  • Велико Търново
Еее, не изкривявайте така нещата. Веселка посочи Мажена за втори дуелист не защото го искаше. Това беше решение на отбора, за да могат да спечелят петте точки. И не защото го каза тази вечер, но също мисля, че ако зависеше само и единствено от нея, със сигурност нямаше да си избере Мажена за противник.
И че не ѝ направиха "прощален" обяд да се разсърди също имаше своите основания. Защото точно в този дуел тя изпълняваше именно отборната "заръка".

# 197
Данчо е заприличал на пенсионерка 🤣🤣
Ти па си мноо убав!
Знам 💙

# 198
Еее, не изкривявайте така нещата. Веселка посочи Мажена за втори дуелист не защото го искаше. Това беше решение на отбора, за да могат да спечелят петте точки. И не защото го каза тази вечер, но също мисля, че ако зависеше само и единствено от нея, със сигурност нямаше да си избере Мажена за противник.
Така е, напълно съм съгласна. Може би и защото съм си за нея, но и това накрая също беше гадно - никой не я посочи за фаворит при 2-3 фермерства, 3 ратайства и 2 пъти дуелист (1-ви). Няма значение с кого играеш - баба, чичо, стринка, кака и тн., видя се, че всеки може да падне от всеки с малко доза късмет и добра подредба на битките.

# 199
Истината е, че Камелия и Милена си имаха лоша стратегия на сала, не беше само проблема с изпускането на куфар. И най-вероятно щяха да се провалят и ако не бяха взимали куфара. Също така, подкрепям, че Милена беше едно много достойно и свястно момиче за Фермата, но определено и на сала, и после в битката - не ѝ достигаше съобразителност. Иначе сериозно и работливо момиче, очевидно, но все пак тук има битки и само с рутина не става.

Колкото до Веселка - за мен е само плюс, че тя не крие чувствата си, може да се разстрои и да си го покаже. Камелия през целия сезон е каменна статуя с една и съща усмивка. Режат ѝ ръката - усмивка, голям купон - усмивка, скучен ден - усмивка... И то вече в един момент човек се уморява да гледа цялата тази военна сдържаност. Рапорт даден - рапорт приет. Пак същата усмивка! Която просто не казва нищо и крие какво се случва под повърхността.

А защо никой не избра Веселка - не, защото не я уважават или обичат, напротив, но някак точно затова я пренебрегват. Направи ми впечатление как при напускането си Аксения посочи Вал с аргумента "Веси знам, че няма да ми се обиди". Чакай, значи иначе Вал щеше да се обиди ли? Ако пък наистина другият човек е щял да се обиди, това ли е правилната причина да гласуваме за него? Но това са дреболии. Както и разстройването на Веси е като цяло дреболия, не е някаква голяма драма, нито за нея, нито за останалите. Просто и тя е човек, бъхта се цял сезон, раздава се постоянно за другите и само има нужда поне понякога някой да забележи усилията ѝ. Защото тя е много самокритична и би могла да се самосъсипе от критика, ако някой не се погрижи и за нея поне понякога.

Веселка е от типа хора - работливата мравка - която ще изнесе цяло семейство на гърба си и всички постепенно ще се разглезят и ще свикнат да я пренебрегват, докато нещо не се случи и не я загубят. Чак тогава ще осъзнаят каква невероятна морална опора са имали в нейно лице.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 23:24 от nmuron

# 200
Тъпото беше, че Йовчев ги попита кой е техен фаворит.Да питаме ли Йовчев на финал или олимпиада кой му е фаворит?Всички са на финала, борят се на арената, за да победят лично, а не да имат за фаворит някой от противниците си.

# 201
Веселка да спре да се жертва за другите ще е най-добре. Всеки гледа себе си и всеки има това право.

И сега ще изкажа едно лично мнение за Камелия. Според мен тя наистина е страдала много и в крайна сметка това я е направило студен и затворен човек, човек който разчита само на себе си. Такива хора обикновено не се харесват от околните, защото те се страхуват от тях по една или друга причина. Те нямат нужда от патерици ( като да речем тричките “големи” приятелки), на които да се подпират, за да постигат целите си и често имат много малко истински близки хора. Аз я харесвам, смятам, че абсолютно е заслужила мястото си на финала.

И още не мога да спра да се чудя до къде стигна Нина. Тя затова въртеше опашка на двата лагера, защото е толкова слаба, че който не я е дръпнал - той не я е бил.

# 202
Тъпото беше, че Йовчев ги попита кой е техен фаворит.Да питаме ли Йовчев на финал или олимпиада кой му е фаворит?Всички са на финала, борят се на арената, за да победят лично, а не да имат за фаворит някой от противниците си.
Тъпо беше, че са го накарали да ги попита. Нали не мислите, че това е идея на Данчо Йовчев?!
Нина беше ясна, че която я гепне на дуел ще я размята по Арената. Ей тъй по терлички се дотързули до последната седмица, вместо много по-достойни от нея хора.
Да, Камелия ще спечели пет дуела, но това не я прави по-достойна от другите. Това да не е Олимпиада?!
Ок силна е, имаше и късмет, а и леко подбутване от продукцията при избора на битки. Особено на дуела с Аксения, която е доста по-слабичка на тегло и избора на основно силови битки я обрече предварително. Но дори с тези уговорки, браво за победите й, нооо само на Арената не става.
Човещината, човещината е по-важна. Иначе да влизат атлети и да се бъхтят на битките.

# 203
Камелия не е единственият страдал човек на този свят и не всеки страдал в резултат на житейските си битки се превръща в усукващ се интригант.

Калин добре илюстрира "власите се давят на края на Дунава".

Да споделя антикласацията си от останалите участници + екип и продукция:

1. Иван и Андрей / Финци;
2. Камелия / Нина;
3. Иван / Чавдар / Бети.

Категорично за Веселка съм, но за Яни и Валерия също бих се зарадвала, ако първата не стигне до последните фази на финала.

# 204

Колкото до Веселка - за мен е само плюс, че тя не крие чувствата си, може да се разстрои и да си го покаже...
А защо никой не избра Веселка - не, защото не я уважават или обичат, напротив, но някак точно затова я пренебрегват.

Предполагам зависи какви са чувствата, ако не са много "готини", може би не е толкова добра идея да се разкриват. Не я избраха, защото се страхуват от нея, ако имаше малко повече акъл, щеше да извлече само позитивите от това, а не да "разкрива чувства", които повече я карат да изглежда като човек, който прави нещата за признание и му е болезнено важно мнението на другите. Би следвало да й светне, че от страх го правят, което трябва да й подскаже къде е реалното й място в това съзнание и това само би следвало да я зарадва и по-важното - това е един шанс да видиш реално "приятелите" си отстрани, след като не искат поне от куртоазия да споменат името ти като уж именно подкрепящи приятели, значи е време да прогледнеш, а това е само плюс в живота.
Както и очаквах, Яни призна, че е симулирал голямото "умиргане" след битката с Радо, някои наивни души и това взеха за чиста монета.

# 205
  • София
Камелия ми е фалшива като 3 лева нацяло. Изобщо не искаше да се извинява на Милена, а да кълве по другите, дето били по-недостойни пък влезли в приключението. Демек - Симона и кой? Аксения, разбира се.
Аксения вече е извън играта, обаче Камелия продължава с обсесиите си.

Не мога да повярвам, че Калин се върза на тъпотиите на стратега Иван да се нагълта с вино и да го …. пренесе със стомаха си. Как изобщо им го родиха главите? Добре че не им проработи “стратегията”, че не е ясно какво щяха да ни прожектират в най-гледаното време. Да не говорим пък, че това уж вино е някаква гадост - като му гледам цвета.

Криво ми стана за Веселка, но…. Още не е научила един от най-циничните житейски уроци - че никой нищо не й дължи. В един по-добър свят сигурно щеше да получи признание и благодарност за себеотрицателната си лоялност към отбора. В този, обаче, й гледат в канчето. Вече е прибрала 90 000 лева, значи - стига й толкова. Няма значение дали ги е заслужила.

# 206
Не съм изгледала все още епизода докрай, но вече съм на битката между Нина и Камелия и един от двамата - Иван (водещият) и Камелия, лъже - преди няколко дни в сторита тя отговори на въпрос на последовател в Инстаграм, че след дуела с Аксения са я закарали в болница в София и са установили, че пръстът ѝ не е счупен, а по време на излъчването на дуела с Нина Иван твърди, че Камелия не дава да я прегледат и да я снимат, за да проверят дали има фрактура.

# 207
Чух Камелия да казва, че трябва да победи и да се върне, за да подкрепи брат си Иван в дуела му.Излъчвано ли е, че Иван ще е следващ на дуел или е някакъв гаф с монтажа?

# 208
  • София
О, да - беше много важно да ни натъртят 6783 пъти и на предишния дуел, и на днешния, че ръката на Камелия ВЕРОЯТНО  е счупена. Нищо, че тя казва, че не я боли.
Който не си е чупил кост, само той не знае колко боли, как отича ръката и как е невъзможно да правиш нищо с нея.
Ама, драма да има.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 00:23 от Vivi

# 209
Ама Камелия продължава с предизборната кампания. 🤣🤣🤣 Де да беше само куфара в началото, двете с Милена бяха катастрофални и нямаха никаква техника при тегленето. Ако Милена по чудо беше влязла на мястото на Симона, щеше да отпадне точно както последната в дуел с Веселка или Валерия.

Общи условия

Активация на акаунт