🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 14 - * ФИНАЛ * (04.12 - 12.12) 🐄

• 60 565
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 405
Ако ще има следващ сезон на Фермата трябва да върнат формата от сезон 6 от купи да се избират игрите , защото така е по-добре. Лили за една бройка да бие Камелия , но уви не стана.

# 406
Интересното е, че в техните сезони не харесвах Дидо и Веселка, а сега ми се видяха много по-различни и положителни. Съжалявам , че Дидо напусна рано и се радвам, че Веселка отива на финал.
Яни го харесах още в третия сезон. Според мен той е честен, трудолюбив, чувствителен, може би малко несигурен в себе си и интересуващ се от чуждото мнение, но бих казала достоен човек. И би бил достоен победител в този сезон.
Понеже много се писа за това, че едва ли не са му подарили тогава победата, а и бях позабравила подробности, та влязох в уикипедия да си припомня. И нещата въобще не изглеждат такива: преди финала има три дуела. Вярно, помним драмата с Владо Николов, но само дотук. След това е победил Станислав, който беше силен участник.
До финала е стигнал след тайно гласуване на фермерите, които са посочили него и Калоян, което е атестат, че са го оценили хората, с които е живял три месеца и които го познават най-добре.
На финала отново има фермерски вот и той получава 22 т. /срещу 6 т. за Валерия и 8 т. за Калоян/. Мисля, че тази разлика говори достатъчно добре сама за себе си.
В битките печели убедително срещу Калоян /42 т. срещу 12 т./, а на зрителския вот е втори с 39 %, Калоян има 41 %, а Валерия 20 %. Четвъртият Виолета не получава почти нищо.
Крайният резултат е: Яни - 103 т., Валерия - 80 т., Калоян - 61 т.
Пиша всичко толкова подробно не защото Яни има нужда от реклама, а защото, както писах, самата аз бях забравила някои подробности, а като си ги припомних, се оказва, че Яни абсолютно си е заслужавал победата. Да, получи втори шанс от Владо Николов, но го използва по най-добрия начин.
Определено ще му стискам палци и на финала в събота.

# 407
Е, то и Ангел Заберски в един музикален формат правеше забележки на Дичо, че пее фалшиво.
Дидо си е сладур. Освен това го срещнах два дни след излъчването на дуела, в който загуби и определено му беше много гадно. Дано да чете отзивите тук и да знае, че е всеобщ любимец!

# 408
Я ми кажете Владо ли избира Яни за опонент или обратното.

# 409
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Според мен на финала Камелия и Иван ще повторят резултатите на Мартина и Кирил от миналата година. Може би Камелия ще има малко повече гласове точно заради дуелите, но КараИван се промъкна дотук само и единствено заради страха на мъжете от дуели и неходенето им на такива за сметка на жените.
Още се чудя идеята му с повръщането на виното дали беше истинска проява на глупост или целеше да го отърве от много силен съперник. Защото беше толкова малоумна от всяка една гледна точка, че дори не си заслужава да се коментира.

# 410
Я ми кажете Владо ли избира Яни за опонент или обратното.
Владо избра Яни. В същата седмицата беше станало нещо и Яни се беше провинил, заради това Владо избра него (или поне така замаскира избора на продукцията реално). Ако правилно помня, фермер беше Бакалова, другото влязло лице на продукцията, така че онази седмица цялата според мен си беше инсценирана.

# 411
Явно когото и да е бил избрал Владо би го победил. Според мен е избрал Яни точно защото го е виждал като идеален фермерски участник, който трябва да има шанс. Яни е много благодатен риалити герой - симпатично присъствие с все лафове, хумор, понякога недодяланост. Някаква искресност, прямота струи от него, много е неподправен, жалко, че сега се опитва да е обран, заради което го критикувах с безлична игра. Късметлия е, че е избран от Владо, а случилото се впоследствие наистина е история в най-добрите традиции на риалити форматите.

# 412
  • при късмета
Владо избра Яни, защото те двамата с Калоян в обора видяха, че има яйца и Яни предложи да ги скрият и двамата да си ги изядат. Владо ги чу съвсем случайно, те изобщо не знаеха, че е и той е там, в друга преграда беше и нещо си работеше, но то през тези дървени прегради, все едно са в едно помещение. Все пак не прибраха яйцата, оставали ги в кухнята, но Владо вече го беше избрал. Яни и Калоян се извиниха дори само за това, че са си го помислили.
В трети сезон беше голям глад и започнаха всичко от гола поляна. Сега поне конструкции за стени и покрив имаха постройките, тогава имаше само 2 нивелирани пода на спалните помещения и абсолютно нищо друго. И подовете на лятна кухня и обор правиха сами. Ако ги беше заваляло в първата седмица, даже навес нямаше къде да са на сухо

# 413
Тук отиваме на супер субективно усещане коя е заслужена и коя не, защото звездите трябва да ни говорят кой е подпиран и кой не, или трябва да се доверим на твоята преценка например.
Естествено, че е субективно и моята оценка не е миродавна. Гледам доста реалити формати и в голяма част от аудиторията възникват основателни съмнения, че Продукциите си имат един сценарий, който следват, доколкото им позволяват обстоятелствата. Винаги има един или двама участници, около които има някаква сюжетна линия и те са леко потбутвани напред. Предполагам, че в повечето случа самите те не подозират, че са протектирани. Например във Фермата да има  пет битки, които се точкуват и на практика може да се победи с две срещу три победи е точно продуцентите да имат инструмент, с който да им се случват нещата по правилния за тях начин.
Понеже сравни битките тук със спорта. Как си представяш например в турнир от Големия шлем, да може да победи този, който е спечелил два сета, а загубилият да е с три. Защото примерно всеки сет се точкува по различен начин.
Не е честно да победи този, който е взел само две битки, а загубилият да е с три спечелени, но ето че може. Отделно тук правилата се менят според желанията на Продукцията, а в спорта са константни. Например в Леката атлетика 100 метра с препятствия, ако едината хърделистка е по-стара или по-дребничка не намаляват височината на препятствията, за да й дадат шанс. Тук обаче могат да се подберат битки, които фаворизират единия от двамата дуелисти за сметка на другия. Това се вижда във всеки сезон.
За да не съм голословна ще ти дам примери:
Дуелът Мажена-Веселка. Първата нареждаше битките, а те бяха подбрани така, че имаше две, които на хартия й даваха предимство, защото беше дуел между лекар-конярка и се очаква на интелектуалния фронт първата да доминира. Та значи с две битки поставени с най-много точки, които са по-подходящи за едната, можеше да се отстрани другата. Въпреки протекцията не само не се получи "убедителна"победа, а си беше "убедителна"загуба. Никога няма гаранции, че ако си подпрян ще биеш "убедително", дори че въобще ще биеш, но стартът не е равен.
Дуелът Генчо-Влад. Първият е доста по-едър и тежък от втория и на пръв прочит, ако битките са силови би имал превес. Битките си бяха доста силови, но протежето загуби. Както се казва "Господ дава, ама в кошара не вкарва"
Дуелът между Финци и Влад. Финци е по-възрастен, по-тромав и ако битките не бяха изцяло фермерски нямаше шанс. Разбира се Финци е любимец и битките бяха точно, като за него-фермерски, изискващи специфични умения и Влад си замина.
Камелия-Аксения. Едната по-едра, с по-масивна мускулатура и едни силови битки биха я поставили в печеливша позиция. Без да ми говорят звездите, предварително бях сигурна, че ще има две такива, които да отнемат всякакъв шанс на Акси за победата. Е познах без кристална топка. Nerd

Защо няма примерно набор от 10-20 битки от които учстниците да теглят жребий кои да се паднат, защото иначе  има основателно съмнение, че избраните битки са инструмент да се направлява сценария и кой кога да отпадне?!
Битките обаче и победите не са това, което печели формата. По-точно не са само това, което го печели.
Винаги има едни малки случки, които определят каква ще е съдбата на даден участник. Случки, които ни го показват какъв е извън общите приказки, красивите думи на синхроните, извън внушеният на диктора и всичката плява и бля бля.
Този сезон за Весито тази случка беше, когато сгафи заедно с Альона за изпросените цигари. Альона беше бясна, че са ги хванали, че ще са наказани. Весито беше силно  разстроена, че охранителят е загубил работата си. Думите й бяха "Срам ме е, отнехме хляба на човека" Едната се интересуваше само от собственото си д.пе, а Веска изпитваше вина. Показа човещина и силна емпатия.
Какво повече е нужно да си фаворит?! На мен повече не ми трябва при равни други обстоятелства. Дори, когато грешим можем да се покажем човеци.
Една такава случка обаче изяде главите на Иван и Камелия.
Да Камелия спечели битките, но загуби войната. Загуби я, защото проявиха с Иван жестокост към друго човешко същество, оставяйки Акси при ниски температури без завивки, застрашавайки здравето й. Тя сама си е виновна, че не е харесвана. А днес можеше да е сериозен претендент за победата. Мога да си обясня поведението нейното и на Иван с трудното детство, но не мога да го оправдая.
Мъчително е за едно дете да живее в нездрава среда, с баща алкохолик. Сигурно е ставала свидетел на много скандали и крамоли, което е ужасно за детската психика и наистина съжалявам, че не е имала хубаво и спокойно детство. Познавам такива хора, едни заради тези травми стават силно емпатични, защото са минали през ада и разбират чуждата болка и са готови да помогнат на всеки в беда. Други това ги кара да се капсулират и да станат коравосърдечни, да поставят себе си в центъра без да се интересуват от чуждите чувства и болка. Вторите са най-големите жертви, защото заради този егоцентризъм, макар и породен от лошото начало на живота им, за което те нямат вина, трудно създават здрави връзки. Не вярват на никой, постоянно очакват партньора да ги прецака, да се държи лошо с тях и затова изпреварват събитията от страх да не са отново в ролята на жертва. Ако не успеят да преодолеят тази травма и тази нагласа са обречени на самота. На никой не го пожелавам, всеки заслужава шанс за щастие.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 23:36 от sineva 1

# 414
  • софия
Защо началните битки за влизане във фермата ги броят за дуели? Те  не бяха редовни такива. За мен Иван няма победа в дуел, което противоречи на правилата. Дано утре си тръгне. Камелия колкото и победи да има, няма да стане по-харесвана. Толкова злобен, завистлив и пренебрежителен човек ... няма да събере никакъв вот на финала. Силно вярвам, че някой от старите ще победи, друг вариант не виждам. 

# 415
Леле, впечатлена съм колко навътре взимате тези предавания и участниците в тях. Телевизията винаги е била илюзия, средство за контрол и манипулация. Очевидно добре е замислено, щом така се палят зрителите. И щом толкова й се сърдят за това на "нея", а не на себе си, че се филмират толкова.

# 416
Защо така са си развалили предаването ИА ? Пуснах си пети сезон ( нали съм чисто нова "фермерка"), вече съм на втората  седмица.😁 Ама той е коренна разлика със сегашния. Все едно друго риалити гледам. Първо много добър каст, само екземпляри са събрани.😁 Второ има битки за почти всичко, за имунитет , за фермер, за допълнителна храна между двамата фермери на отбори... А този сезон защо нямаше такива битки ? 😔 Вместо това слушахме злобни синхрони и детски караници. А половината каст  беше толкова анемичен, все едно бяха на курорт.😔 Много недоизмислен е осмият сезон, ама много.

# 417
  • при късмета
 Винаги има един или двама участници, около които има някаква сюжетна линия и те са леко потбутвани напред. Предполагам, че в повечето случа самите те не подозират, че са протектирани.   :
Това болднатото е повече от абсурдно.Каква сметка има продукцията да бута някой, който хал хабер си няма, че е бутан  и каква точно е ползата на продукцията? Нали всичко се прави по някаква причина, обикновенно пари в тази сфера. Нямат полза от подобна простотия, само негативи. Виж, ако има някакво бутане и бутания е наясно, то тогава има някаква логика. но пък трябва да е много, ама наистина много близък с някого от самия връх на тази продукция

# 418
Леле, впечатлена съм колко навътре взимате тези предавания и участниците в тях. Телевизията винаги е била илюзия, средство за контрол и манипулация. Очевидно добре е замислено, щом така се палят зрителите. И щом толкова й се сърдят за това на "нея", а не на себе си, че се филмират толкова.
Лесно се впечатляваш явно. Не си ли чувала за фенове в спорта например?! Или на филмови сериали?! Има и на реалити формати?! Нормално е един фен на предаване да се вълнува, да критикува или хвали формата, който му е на сърце. Разбира се крайностите са нелепи, но тук няма подобни изпълнения.
По-добре заинтригувани, отколкото безразлични. На мен пък са ми странни хора, които гледат някакво състезание, филм или формат и не могат да се запалят и вълнуват от това, което гледат. Явно само убиват времето гледайки ги. В мен възниква въпроса защо си губят времето да гледат нещо, което не успява да ги грабне, а не го запълнят с нещо полезно?!
В този ред на мисли, какво ще рече "филмирате"?!
Не ми отговаряй, въпросът е риторичен! Satisfied

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 23:10 от sineva 1

# 419

Всъщност, този пост е пример за подобно "филмиране", на ръба е да премине добрия тон.

Аз съм спортен фен, вживявам се много, емоционална съм, но го правя с ясното съзнание, че е само за удоволствие и разтоварване. Не обиждам, не плюя по хората и организаторите, и не пиша с огромно количество препинателни знаци Simple Smile

Просто доста натежава тази фенщина, трудно се чете темата от вчера насам. И да, знам, мога да не чета, но пък имам пълното право също така да чета и да изразя мнение, че темата и негативизма в нея е напрягащ за не малко хора.

Общи условия

Активация на акаунт