🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 14 - * ФИНАЛ * (04.12 - 12.12) 🐄

• 60 581
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 270
Не мисля, че Веселка с някаква умисъл се е "прикрепила" към Акси и Валерия.
Просто естественно и се получава сближаването с хората вътре.
И в нейния сезон беше близка с доста хора.
Красимир и Красимира, военния не му помня името, Димитър Калайджиев.

# 271
Бобец, не знам но ще се пробвам да позная. Николко?
А трябва ли?
Незнам, ти кажи трябва ли?
Още повече след като имаше претенции Ваня да се доказва на отбора...

# 272
  • Варна
Бобец, не знам но ще се пробвам да позная. Николко?
А трябва ли?
Незнам, ти кажи трябва ли?
Още повече след като имаше претенции Ваня да се доказва на отбора...
Реших, че питаш това което си написала. За някакви жертви ... пък то какво било.
Човека с претенциите беше Ваня. И единствения участник който си позволи да крещи и обижда с грозни думи други участници/Иван и Радо. Но за нея не ми се пише въобще, става ми досадно даже като ми я напомни.

# 273
Нещо се обърка в собствените си мисли. И не отговори на въпроса: трябваше ли Кама да се жертва за отбора си?

# 274
Не мисля, че Веселка с някаква умисъл се е "прикрепила" към Акси и Валерия.
Просто естественно и се получава сближаването с хората вътре.
И в нейния сезон беше близка с доста хора.
Красимир и Красимира, военния не му помня името, Димитър Калайджиев.

Аз също мисля, че няма умисъл.

На Веселка и Яни най-хубавото им е, че нямат стратегии и са абсолютно първични, което в техия случай е в добрия смисъл.

# 275
Не се връзвам изобщо на приказките на Яни за мама и тате. Просто си ги уважава човекът. Снощи след Алманаха каза: е, взех Алманаха, поне татко няма да ме бие. 😀 Нали не си представяте, че тате го бие като не слушка и не учи?

Именно де, измисля си и се крие зад тази фасада, какво си мисли, че му помага, идея си нямам, но със сигурност никой няма да го оправдае за някое деяние, което не харесва, казвайки си "А, то сигурно така татко му му е казал". Абе да се оправя, не е малък. Simple Smile

Тук новите нищо не показаха. И заради тях моста не се случи. Първо, вместо да отидат да попитат старите как се прави това и онова, крадяха идеи.

Мост не стана, защото никой никога не е искал никакъв мост, нито играта го позволява. Идеята за два отбора и наказание на падналите, самото структуриране на "новите", наблъскали ги с неопитни в строителството мъже и слаби дори за кулинарно предаване жени, отношението на продукцията към интригите - всичко предвещава разделение, никакъв "мост" не се предвижда тук, не се и получи. Което е по-добре, седмиците след прекратяване на отборната надпревара рязко станаха скучни и фалшиви, трябва интрига (в добрия смисъл) и съревнование, не може всички да са в едно кюпче, да си помагат, да се пазят и да се извиняват на всяка крачка и да е интересно. "Старите" ти изглеждат по-меки, но те запазиха всъщност отборното разделение ДО КРАЯ, къде е това фалшиво благородство на мостаджийте, на приказки и маса се видя, че са силни. И изглеждат по-обрани, щото половината са полу къртици с инструкции в джоба, а другите, обиграни от предните си участия, мълчаха като риби, сакън да не се вкарат в интрижка и да си окалят святите имена, по-отраканите пък се държаха като шекспирови герои с пространни клиширани монолози и ни частица от истинското си "аз". Опосумите не помогнаха с нищо на "идеята" си, постоянно подигравайки всички, че играят играта, според правилата, които те са им наложили, а именно да се делят и да си държат на отборите, щото това им дава предимства.

Камелия изигра 5 дуела, защото 5 пъти Я избраха, нямаше друг избор!

Камелия има 5 дуела, защото спечели първите четири, ако беше паднала на някой от дуелите, нямаше да има други, то не е само до викане.

Ако печелеше убедително и красиво дуелите си може би щеше да има една идея повече подкрепа от зрителите, защото голяма част от зрителите винаги са се впечатлявали от добрите играчи, от победителите на Арената.
Но в нейните битки няма блясък. Побеждава комфортно, но и на косъм. Не се откроява в някакъв елемент.

Не знам защо тук битува мнението, че ако не победиш убедително, нищо не си направил, но това е много далеч от реалността и напълно погрешно. Всъщност знам, защото жените не гледат много спорт и не са наясно с реалността в този аспект, но ми е чудно защо и ти така го възприемаш. Минимум - ако биеш убедително, значи си играл със слабак, няма как това да е красива битка, представям си Камелия и Мажена при същите битки, както с Аксения, щеше да е касапница, но красиво - абсурд. Победи "на косъм" винаги са били много по-интересни, защото са между равностойни противници (е, може да са еднакво слаби, но това не може да се повтаря много пъти, комо ли пет), в спорта тези съревнования са това, което се чака и същността на турнирите, убедителните победи са в първите кръгове и рядко представляват нещо, което си заслужава гледането.

# 276
  • София
Да, според мен също Камелия е любимец на продукцията (само вижте битките, които и дадоха срещу Ваня и Аксения) и те искат тя да спечели, но И/А не са Олд Скул и няма да си плюят на и без това разочароващия сезон и да я направят победител, защото истински ураган ще ги застигне, само това им трябва, Камелия победител и направо да се закриват, хаха. 😀
Няма шанс Камелия. Според мен ако Иван е другия финалист ще и изяде много от гласовете и ще се размият яко, макар че то така би станало и с Яни-<->Веселка. Ако само единия от тях бе на финал, то печелеше на 95% Докато сега не е много ясно. Около 70, 80% е шанса.
Но не виждам как Камелия ще спечели, защото от всичко прочетено тук и във Фейсбук няма шанс за повече от 4% на вота на публиката, а това е твърде малко и няма да стигне за нищо.
Трябва да спечели убедително финалните игри срещу Веселка и Валерия, но не виждам как ще стане. Но и това няма да и стигне. Така че колкото и да искат да и връчат титлата на ''болярката'' няма как да ги огрее.

# 277
Странно ми се видя, че дори Валерия не посочи Веселка за свой фаворит...а Чочо?
И аз мисля, че казаха на Финци да посочи Камелия. Защото и вътре както и навън , никой не я харесва. Тя е виснала на врата на брат си Иван, но ще го похарчи бързо, ако това ще й донесе ползи.
Продукцията ни подготвя, че Веселка не е вариант, дано не я компрометират преди финала , ще е жалко и тъжно.
Камелия игра срещу себе си през цялата ферма.
Колкото и ентусиазирано да обяснява водещия как е със счупени пръсти, в адски болки, възможен петкратен дуелен победител, рекордьор, тя няма капацитет да изпълни със смисъл тези думи и да играе убедително ролята, любезно предоставена от продукцията.
Мисля за неудобството, което сигурно изпитва Иван/ водещ , след коментарите си на вчерашния дуел. Прекалява с хвалбите от доста време, би трябвало да има и достоен начин да добутат когото са решили.  
Заложиха на куц кон и ще е интересно как ще се противопоставят фаворита на продукцията
 (Камелия)  и този на зрителите ( Яни или Веселка).
Те правят монтажа, те броят гласовете, те пишат думичките на досадния глас зад кадър, те си знаят каква е аджендата и защо.
Ние само им пълним джоба : рейтинг, смс...и междувременно си коментираме.
Ако ще има следващ сезон на Фермата, сигурно няма да изнаглеят много и ще оставят зрителя доволен. Ако не, може и да ни натрият носа с неприятен победител.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 01:23 от dany_nik

# 278
# 279
От друга страна, можем да попитаме дали Камелия си е спестила от праха за пране, който ѝ се е полагал и това какво говори за нейните хигиенни навици...

И аз не харесвам Камелия, ама нека не прекаляваме.

След като Камелия е писала в инстаграм, че е прегледана от лекар, то това е било след записа на фермата (това, което е написала), просто е публикувано преди дуела с Нина. Та може и наистина да е отказвала тогава да я види доктор, но след дуела да се е съгласила.

П.П. Редактирам се, че се върнах да прочета за доктора. Писала е, че след дуела с Аксения е прегледана. И пак вината не е в нея в този случай. Иван лъже, защото повече от явно продукцията я бута и подкрепя.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 15:24 от Dara888

# 280
Цитат
Странно ми се видя, че дори Валерия не посочи Веселка за свой фаворит...а Чочо?
Аз не си спомням Валерия да е коментирала през целия сезон Веселка с изключение на един случай, когато каза, че не би си избрала лесен съперник като Веселка. Беше може би преди дуела на Валерия. Така че дори и да се водят приятелки, и дано да са, но може би Валерия оценява себе си по-високо. Как тогава да посочи Веселка за свой фаворит? А и вече са конкуренция на финала. Може би затова посочи мъж.

# 281
  • София
Keyser Soze,
Не ми се спори с теб, не случайно престанах още с края на предната тема. И не защото генерално не съм съгласен или пишеш нещо невярно, напротив. Добри са мненията ти. Имаш си позиция и добре я защитаваш. Но просто това е един от онези безсмислени спорове в които нито единия, нито другия ще убеди опонента в правотата си и за това не виждам смисъл. 🙂
ОК, остави това 'убедително' за победите и. За мен в играта и няма блясък и не е открояваща се в нито един компонент. В нито елемент не е най-добрата, дори в стрелбата. Една Лили дори я би на този компонент. Камелия е просто солидна, като някаква бездушна машина. Скучна ми е, до голяма степен и безлична. За 3 месеца аз не я опознах на йота. Много слаб ратай (но като умения и КПД, не че е правила панаири), скучен участник и ако не беше Арената все едно нямаше да я видим и разберем. И много си противоречеше. Едно говори, а друго прави и обратното. 🥱😴

# 282
От друга страна, можем да попитаме дали Камелия си е спестила от праха за пране, който ѝ се е полагал и това какво говори за нейните хигиенни навици...

И аз не харесвам Камелия, ама нека не прекаляваме.

След като Камелия е писала в инстаграм, че е прегледана от лекар, то това е било след записа на фермата (това, което е написала), просто е публикувано преди дуела с Нина. Та може и наистина да е отказвала тогава да я види доктор, но след дуела да се е съгласила.

Написах го на майтап. Естествено, че е грубо и просташко да коментираме кой колко пере. Но от друга страна опитвайки се да защитим свой любимец стигаме до крайности, които навеждат до нелепи въпроси.

Камелия сама се вкарва във фокуса на скандалите. Само да отбележим, че Радо беше подпетил скъпите обувки на Калин и ги е разходи в калта, което доведе до разрив между приятели. Все пак, не е обул прашките и плетеното потниче на Камелия, а тя вдигна олелия до небето.

# 283
Бе не знам дали се оценява като ПО от Веселка, или си вижда, че не е. Валерия не блесна с нищо, освен със скандала, който спретна на Гечо. И не е победител тя.

# 284
  • София
Според мен никой не спомена Веселка, защото всеки един от тях вижда в нея най-голямата опасност. Усещат те нещата, не са случайни хора... Вече са на финалната права и всеки мисли за парите или оставете парите, чистото Его, че си спечелил риалити формат, че си надиграл над 20 други човека. Само че така я направиха още по-симпатична на зрителя. Направиха и поредна услуга. Не виждам с какво и как биха окаляли Веселка, няма с какво просто. Накрая опосумите ще пият една студена чаша вода заедно с болярката.

Общи условия

Активация на акаунт