🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 14 - * ФИНАЛ * (04.12 - 12.12) 🐄

• 59 680
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 170
Мисля си че първият път Весито най вероятно не е успяла твърде разумно да я изхарчи. Така че на нея супер и идва наградата.
Напротив много разумно е похарчила парите. Купила си е къща в Троян и там се е преместила от малко село в град, където децата да могат да ходят на градина, а после на училище. Купила е къща в родното село на майка си, която ремонтира да превърне в  Къща за гости. Сега в Троян е отворила малко заведение. С едни 90 хиляди много добре се е справила, даже повече от добре. Веселка е доста интелигентна, просто не е имала добър старт в живота.

# 1 171
Аз не виждам тази снимка на Радо с Веси в IG му, защо ли така ?
Там е, на стори е. Радо е единственият, все още, който я е поздравил. 12+ часа след финала, само той! Може и да съм пропуснала някой, не следя всички 😅

# 1 172
Браво на Весето, че си е осребрила първата награда. Наистина не  е имала късмет, но сега й пожелавам успех във всичко и да бъде щастлива!

# 1 173
Аз не виждам тази снимка на Радо с Веси в IG му, защо ли така ?
Там е, на стори е. Радо е единственият, все още, който я е поздравил. 12+ часа след финала, само той! Може и да съм пропуснала някой, не следя всички 😅
Ами браво! Но само на Радо. Аз вчера видях Дидо с много топло отношение към Веси и децата й. А другите са едни нещастни злобари. Но....съдбата е кучка, не прощава.  Joy

# 1 174
  • София
И аз съм много доволна от победата на Веселка.
Най после в реалити тази година да спечели моя човек.
Да е щастлива.

# 1 175
Радвам се за Веселка. Много приятно момиче е.  Валерия се зарадва на победата и на дуела.  Чак да са били с гробни физиономии при победата и не ми се видя.
Благодаря за темата, беше ми приятно в нея.
Яни е много зле на исторически теми. Не знам, защо се тиражиране, че е историк, мисля че е завършил начална педагогика.
Камелия наистина беше неприятна.
Понеже и аз снощи не забелязах, днес след като прочетох тук коментарите реших да гледам отново последните 5 минути. На физиономията на Аксения може да завиди всяка уважаваща себе си опечалена вдовица,а Вал отиде да поздрави "приятелката си" за победата след всички останали. Пиша приятелка в кавички защото след като го изгледах повторно съм убедена, че не считат Веселка за приятел. Използвали са я докато имаха изгода и жалко,че тя е повярвала в приятелството им до толкова че да си направят еднакви татуси. Дано сега Веси ги изолира,щото колкото и те самите да се мислят за вървежни и нещо повече от нея ,истината е че изобщо не заслужават да я имат за приятел.

# 1 176
Leona, много точен коментар. Аз снощи си пуснах да гледам и специално обърнах внимание на т.нар. " приятелки ". Жалка картинка.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 16:01 от cardhu

# 1 177
  • Велико Търново
Всичко това е показателно колко тази ферма е истинска ферма с животни. И не е като да нямаме примери от предишни ферми, за да видя разликата.
А за удобствата, който гледал, видял. Не искам да си спомням неща, които не са ми важни. Въртят ми се в ума Някакъв нелеп велоергометър, пикници, кошници с храна, която не е баш от първа необходимост и т.н, ама конкретни примери не мога и не искам да ти дам.
Вярно е, че който е гледал, е видял. Велоергометърът беше вкаран за... наказание. Единият наказан беше Гуспата, другият май Радо. След това да си го видяла там? Викаш, пикници и кошници имали. И това били някакви неимоверни удобства. Хммм... А в предишни сезони удобства имаше много по-големи дори. Но пък дали в съвременните ферми няма много повече? Със сигурност има. И електрически печки, и автоматични перални, и сушилни, и съдомиялни вероятно. Както и модерни инсталации за поливане, за доене и сигурно още куп неща, за които даже и няма да можем да се сетим. Никой не е казал, че фермата е задължително да е по тертипа на живота на дядо и баба преди N на брой години. Слоганът само на първия сезон беше в този дух - "100 години назад".
Що се касае до животните - истинска ферма с животни е имало в един единствен сезон досега - шести, и то това беше и слоганът му, и каузата - запазването на определена порода овце. НО точно в този сезон фермерите НЕ се грижеха за животните. Във всички останали сезони, в които е имало животни, те не са били отглеждани в реални стопанства и са били във временни постройки. Т.е. в нито един сезон, в който самите фермери са полагали грижи за животните, не е било това, което твърдиш - истинско. А и няма как да бъде. Защото това е едно обикновено риалити. И да, приоритет им бяха животните. Те винаги са. И им беше казано още от първия ден. И първите постройки, които бяха построени, бяха тези за животните. Къщите за самите фермери бяха на следващ етап. И за всички немарливости, допуснати спрямо животните, имаше наказания. Да, проявяваха безотговорност и си понесоха тези наказания, но същевременно не вярвам, че някой би допуснал животните да живеят там без никаква допълнителна грижа и постоянен външен надзор. Няма как да ги оставят да бъдат просто играчки. Нищо, че цялото нещо е само една игра. Та... няма как да се търси нещо истинско в нещо, което фактически така или иначе не е баш истинско...
Diavolo, сметките ти в реално време нещо са те подвели. Grinning Не под 25, ако бяха процентите на Веселка, Чочо щеше да спечели, а под 27. С 27 точките им се изравняваха.

Гледах Веси днес при Петя Дикова. Ами огорчението все още се усещаше. Вероятно дълго ще има да го "лекува". Пипи подметна накрая, че "новият мъж" е бил на финала снощи. Аз всъщност видях едно момче да се мотае там пред камерите. Може и той да е бил.
Веси каза, че ще инвестира парите в бъдещето на децата си. Което е и най-правилното, разбира се.

И аз пропуснах снощи да напиша за Чавдар. Ами заслужи си второто място. Показа на Иван какво е да е "пенсия". Чудесно си защити мястото на финала и отвя "младежите".
Btw, че брат му е Иван Христанов се знае още от предишния сезон. Все пак с тази фамилия е трудно да остане скрито. Не знам защо сега това се представя като някакво супер откритие едва ли не.

Поздравления  и за Иван и Андрей и въобще целия екип! Страхотно студио, напрегнат и интересен финал, неманипулиран вот. Какво да иска повече човек... Е, сезонът не беше най-доброто, което сме виждали, но (поне за мен) не е и най-лошият до момента. Грешно заложена схема или грешен слоган, не знам кое от двете, но с този регламент този мост беше невъзможен. За деветия да се постараят повече. Най-вече с каста. И да се замислят, че не само скандалите, интригите и негативизмът привличат зрителите. Може да има много повече приятни, весели и усмихващи моменти, и пак да има гледаемост.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 15:56 от DamaPika

# 1 178
Странно отношение от Аксения, Нина и Вал. На финалните дуели Валерия беше много подкрепяща. След това показваха и в социалните мрежи, че са приятелки, че дори и татуировки са си направили. Днес нито една от трите не качи стори, в което да честити победата. Ако вчера не са успели реагират адекватно, то поне днес да изчистят недоразумението с поздрав в инстаграм. Няма такова нещо. Аксения каза "радвам се за Веси, но исках моята Вал да спечели." Дотук с приятелството. Останаха си трио усойници.
Радвам се за победата на Веселка. За нея и Дидо бях предубедена, защото смятах че победите в техните сезони бяха незаслужени. В този сезон бяха едни от любимите ми участници.

# 1 179
Имам някакъв спомен, че и в сезона, в който спечели, на финала Веси също не получи подкрепата на тогавашните ѝ "близки" съфермери - Красимира, Митко, Силвия. Явно се случва нещо извън предаването (само предполагам).

# 1 180
Изгледах сторито на Аксения в Инстаграм - заляли са я със съобщения защо е била толкова нещастна.  Не е била нещастна, а притеснена, защото няма да може да се зарадва истински, когато едната и приятелка загуби. Но покрепяла повече Вал, моята Вал я наричаше, защото каузата и била страхотна, и сега двете щели да действат заедно за да я осъществят. Въобще не беше убедителна...

# 1 181
А каузата на една млада майка с три деца? Дето се откъсна от мъжа си дъртак и предполагаем насилник, дето взе живота си в ръце, в нов град, с мечти да си направи собствен бизнес? Ама Веселка не е кифличка с голо пъпче и претенции до небесата и за това няма нужда от подкрепа..

# 1 182
Присъединявам се към мнението, че финалът беше оспорван, напрегнат и интересен. Игрите за финала кога са играни?

Големият губещ от снощи е Чавдар. Ако ни беше спестил къде се намира жена му, със сигурност щеше да вземе още няколко процента от вота. Говореше се, че Камелия е бутана, но според мен към Чавдар бяха далеч по-благосклонни. Докато Гечо открито го обявиха за женомразец, за възгледите на Чавдар никакъв коментар не чухме.
За мен Камелия им е била необходима за злодей на финала, а не за победител.

# 1 183
Имам някакъв спомен, че и в сезона, в който спечели, на финала Веси също не получи подкрепата на тогавашните ѝ "близки" съфермери - Красимира, Митко, Силвия. Явно се случва нещо извън предаването (само предполагам).
Случва се, да - завист! Веси е вътре сама и лесно си я манипулират, но когато излязат навън, картинката се променя. Гуспата също ми направи толкова лошо впечатление - на битките, които са снимани Юли, крещи и вика за Веселка с цяло гърло, а вчера дори не пляскаше за нея, защото се беше фокусирал изцяло върху своя избраник - Яни.

# 1 184
А каузата на една млада майка с три деца? Дето се откъсна от мъжа си дъртак и предполагаем насилник, дето взе живота си в ръце, в нов град, с мечти да си направи собствен бизнес? Ама Веселка не е кифличка с голо пъпче и претенции до небесата и за това няма нужда от подкрепа..
Току-що изгледах интервюто на Веселка по бТВ.Не знам защо тук някой реши,че не била ,, достатъчно интелигентна,, Беше много хубаво,умерено,обрани,в същото време искрено.Хубав изказ,думи изречени простичко.... Заслужава си победата.А и никъде в регламента не е било написано,че влизайки за втори път във формата,нямат право да спечелят.Всеки си има характер,способности за комуникация, физически данни.Щом е избрана с толкова много гласове,значи че си заслужава!

Общи условия

Активация на акаунт