Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 69 521
  • 707
  •   1
Отговори
# 375
Аз се включвам да потвърдя, че с нещо го третират. Мой близък имаше спорадични тежки алергични пристъпи, 2 престоя в Медицинска академия. Препоръка след много изследвания,  спри кафето или вземай органик.
Друго не е променил, само взема органик кафе вместо нормално, и няма алергии от няколко години вече.
Ако става въпрос за кафе на зърна,
замислих се как превозват сурово кафето насам-натам, дали не го третират срещу гризачи или плесен...
Чувала съм, че дикаф кафето се кисне в химикал за да се извлече кофеина,  но не съм търсила подробности за процеса.

# 376
Последните години из доста дискусии на тема здравословно хранене и подобни говорят как с повечето кафета човек поглъщал плесени, трябвало специално кафе, да е organic и mold free и незнамсикакво още, иначе не ставало... Заслушвам се чат-пат, понеже съм алергична към кажи-речи всякакви плесени. Обаче пък и на мен чуденето ми е - с какво я предотвратяват и/или убиват тая плесен, щом толкова лесно пък се завъжда по зърната кафе? Нещо не ми звучи съвсем читава тая работа, поне не и само от толкова информация колко е хубаво това нещо.
При мен и бюджетът ми не позволява да проуча по-обстойно въпроса, пак бих си пила сравнително бюджетни кафета защото повече от това не съм склонна да плащам за кафе. А и не съм забелязала кафето да ми провокира алергията, макар че точно от плесени е много трудна работа да се пази човек, реално погледнато. Не винаги знаеш откъде ти е дошло.

# 377
Кафе, подправки, ядки и др. се облъчват радиоактивно за убиване на всякакви гадинки.

# 378
Кафе, подправки, ядки и др. се облъчват радиоактивно за убиване на всякакви гадинки.

Поредният уникален бисер!!  Cold Sweat

# 379

Поредният уникален бисер!!  Cold Sweat

Уникален е разбира се, но би ли обяснил защо.

# 380
Малко в страни от темата - дайте идея как да си почистя кафеварката?
Установих, че най си обичам кафето пт Биалетито, но забелязвам като нагар на дъното.
Неспресото не ми прави достатъчно силно кафе, а и капсулите ми идват скъпички. Нескафе пия в много краен случай, даже понякога пропускам, ако нямам друга опция.

# 381
Малко в страни от темата - дайте идея как да си почистя кафеварката?
Установих, че най си обичам кафето пт Биалетито, но забелязвам като нагар на дъното.
Неспресото не ми прави достатъчно силно кафе, а и капсулите ми идват скъпички. Нескафе пия в много краен случай, даже понякога пропускам, ако нямам друга опция.

В сайта им има съвети - https://www.bialetti.com/it_en/inspiration/post/how-to-clean-the … ffective-remedies

# 382
Най-лесно и евтино е с лимонтузу

# 383
Най-лесно и евтино е с лимонтузу
И по-малко миризливо в сравнение с оцет... Каквото съм изчистила с оцет, все имам чувството че колкото и да го плакна, продължава да ми мирише на него.

# 384
Costa хубаво ли е?

# 385
  • Тополовград
Ние го харесваме.  Може ли някой да ми помогне за кафето https://theritzcoffee.com/bg/produkt/%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0 … 0%be%d1%84%d0%b8/
Искам да купя за коледни подаръци.

# 386
  • Melmak
Зависи кое. На мен ми харесва едно с кафява част на опаковката в долната част. Има със зелено и с коралово, те не ми допадат.

# 387
Тези двете intense и blend

# 388
  • София
Не мога да открия къде се дискутираше за заместители на кафе, понеже инстантното кафе (шир потреба) знам че е вредно (поради начина на извличане), не знам при тези смески дали е аналогично положението?
Искам да намаля до макс 1 кафе на ден + нещо от този тип, но да не е вредно.
Скрит текст:
От тези кафета - кое е най-некисело, но ароматно?
Bialetti Perfetto Moka Classico Ground Coffee, 250 g  - към 10лв идват повечето.
https://www.amazon.de/-/en/dp/B08D6Z9ST9?ref=emc_s_m_5_i_atc&th=1

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 19:07 от Starrydream

# 389
Моля някой да ми опише вредния начин на извличане на нес кафето, щото аз не знам вакуумът и замразяването да са вредни. Интересно ми е. Кафето не се рафинира с химикали като олиото, солта и пр. затова ми е интересно кое е вредно.

Общи условия

Активация на акаунт