Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 69 328
  • 707
  •   1
Отговори
# 420
Новите ми пакети кафе пристигнаха. Отворихме червения пакет, по описание се съмнявам да ми хареса, но ще видим. По такива изгъзици си пада мъжа ми, аз обичам чисто, горчиво и силно кафе.

" Това е интензивно, сладко кафе с чист и свеж вкус, богат на ароматни нюанси, плътно и кремообразно, нотки на шоколад, узрели плодове, зелен орех, сушени плодове и цитрусови плодове."

И за мен е така. Някога, преди доста години, се внасяше никарагуанско кафе в Бг, също и бразилско. Харесваха ми, заради вкуса на чисто, силно, истинско кафе.
По същото време съм опитвала различни италиански видове кафе, в Италия. Съвсем различни бяха, но също хубави. Носела съм често за Бг.
Когато навлезе продажбата на Лаваца в Бг, усетих, че вкусът не е вече този, който съм усещала много пъти в Италия. И това много ме учуди. Същевременно работех известно време и в голяма фирма за кафе, от италиански специалисти в тази сфера разбрах, че Лаваца нагажда вкуса на кафето към вкуса на масовия потребител в страната, в която внася. Защото било въпрос на стратегия да се навлиза в пазарите, без да се очаква, че потребителят от днес за утре ще промени напълно или частично вкуса си. Това обясняваше тогава за мен защо пакетите Лаваца, купени в Бг и в Италия, имаха различен вкус.

Днес, а и от години, е вече друго. Не само кафето, но и много хранителни продукти се променят драстично като вкус и качество. Пакетите кафе са все големи, вкусът на кафето се "допълва" с какви ли не ароматни нюанси, можем да си представим как се постигат..

Има обаче хора, които се адаптират бързо и лесно, не им липсва определен вкус, на определена храна или питие.
Щастливци 😀

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 21:27 от Valerie R

# 421
Да бе,  стратегии. Навлиза ниско качество и голяма печалба с висока цена.
Това за националния вкус е наивно  Чувам го за всички храни
Кой ме е питал или е правил национално проучване?

# 422
И според мен са пълни глупости това с националния вкус. Аз искам качествено кафе, а не прегорял скъп боклук, и качествена храна, а не да ми разправят, че обичам палма и за това правят сирене и шоколад с нея. Пълни глупости, просто ни смятат за трета ръка хора и им е важна само печалбата.

# 423
И според мен са пълни глупости това с националния вкус. Аз искам качествено кафе, а не прегорял скъп боклук, и качествена храна, а не да ми разправят, че обичам палма и за това правят сирене и шоколад с нея. Пълни глупости, просто ни смятат за трета ръка хора и им е важна само печалбата.

Споделих факти относно кафето и националния вкус, но за друга епоха, която младите не познават, просто защото не са били родени тогава.

Вече няма такава реалност, няма нации, няма национален вкус. Има свободно движение на хора и капитали.
Трета ръка хора са не само хората в Бг, а и в останалите страни, включително западните. Вече всичко може да произвеждаш почти както искаш, контрол почти няма, лобита и прокарване на всичко има във всеки парламент.
И така, вкус на нискокачествено кафе с примес на какви ли не аромати..
Да ви е сладко

# 424
Под 50 лв на килограм няма как да е качествено кафето. В лъскавите пакети не се уточнява сорт, ферма и т.н., взимаш на промоция и целуваш ръка. Пакетиращите компании също са го взели на промоция от тук и там.

# 425
  • София
Здравейте и от мен!
Ние пием само Коста 10-тка, и то когато я видим на промоция (36,99лв.) някъде се запасяваме още преди да ни е свършила.
Взимали сме и на Давидов една черна опаковка, не е лошо.Blush

# 426
за мен и коста и давидофф, дори и уж средно изпечените, са направо прегорели. ако няма друго, бих ги пила, но иначе не.
тази година си направихме абонамент за дъбов. цена/качество с абонамент излиза много добре. вкъщи пием по малко над 1кг на месец, но с подаръците ми се струва, че чак средата/края на лятото ще се наложи да започна да купувам допълнително кафе...

но аз и преди съм писала, че харесвам на дъбов кафетата. като изключим разни малки гафове свързани с доставките, съм доволна и бих продължила да ги препоръчвам. като ми се допие филтърно, пак в някой техен магазин ходя, за да ми направят хeмекс или v60.

# 427
Можете ли да поясните повече за този абонамент и само за кафе на зърна ли е?

# 428
  • Melmak
И аз известно време пиех коста, намирах го даже за към 30 лв. Бях накупила няколко пакета, като единствена кафеджийка вкъщи, 1 кг стига за месец, може и повече, зависи колко ходя в офиса.

Мисля, че костата я доовкусяват с някакви аромати. Това не ми харесва.

От Италия си донесох vergnano (простете ако не се пише така). Харесвам го, тук май го виждах в Била.

# 429
Можете ли да поясните повече за този абонамент и само за кафе на зърна ли е?

на сайта на дъбов има няколко варианта. различно количество на месец. доставят в началото на месеца. всеки месец (или почти) е различно кафето (обикновено кафето на месеца, не знам дали винаги).
може да заявите различни видове смилане или на зърна.  доставката не се плаща допълнително.
ние сме с абонамент за по 1кг на месец. има и по-малки.

а за вернано.. виждала съм в метро и хит, ако не се лъжа. от хит съм взимала и други италиански. но предпочитам да взимам от виа тракиа. при тях поне е означено ясно дали кафето е смляно за еспресо или мока. а аз взимам мляно. нямам увереността, че ще се справя със смилането, а не ми се инвестира за. момента в хубава мелачка или автомат.

# 430
  • Melmak
Аз си го меля сама.

В момента пия едно от Виа Тракия. Не ми е любимо. Преполових пакета, но има вкус на препечено и не е моето.

Чакам да свърши да си пия Верняното. Никога не ходим в метро, отчитам го като грешка, защото явно изпускам интересни неща там.

Ще помисля за Дъбов.

# 431
Хубавото кафе е прясно изпеченото кафе. Т.е.от пекарна.

# 432
Верняно май съм виждала в Метро но мисля че един вид само, а те мисля че имат повече. Иначе поне в заведение точно тяхното не можа да ми стане любимо, хем отпада вариантът да е неправилно смляно, кафемашината да не е добра или да е стояло много дълго отворен пакетът.
Но то вкус приятел няма, други пък много го харесват.

# 433
  • Melmak
Да, разбира се, всички харесваме различни неща. Аз не харесвам кисела жилка, за това и червената лаваца не е моето. Имаше на промоция наскоро два пакета Лаваца от оранжево-синята. Купих. Не знам дали съжалявам. Може единият да го подаря.

В Италия винаги пия прекрасно кафе, там рядко не ми е харесвало еспресо. И верняното ми допадна, за това донесох цял пакет до тук в ръчен багаж. 😁

# 434
  • Бургас
Някой може ли да каже в Бургас къде продават прясно изпечено кафе?

Общи условия

Активация на акаунт