Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 69 077
  • 704
  •   1
Отговори
# 435
Аз се сещам за  Дъбов. Ще съм благодарна ако някой даде и други места.
Днес пуснах поръчка онлайн за Рема кафе. Има много доволни потребители. Кафето е прясно изпечено-аз го поръчах на капсули. Като дойде ще пусна отзив.

# 436
Имаме кафе автомат и купуваме кафе на зърна. Тъй като ни е от сравнително скоро,още експериментираме с марките 😆 За момента най-много ми харесаха Кимбо и Давидофф. Лавацата,която бяхме взели (една златна опаковка),доста бързо се разводняваше.

# 437
  • Бургас
Поръчах от Дъбов "Impressions" на зърна - не съжалявам. Кафето е страхотно и пристигна само за 1 ден. Благодаря за препоръката!

# 438
Jamaica Blue Mountain и Peru Geisha от Дъбов са нашите фаворити вкъщи. Купуваме ги на зърна и си ги мелим вкъщи, с ръчна мелачка.

# 439
А на мен фаворитът ми е Колумбия Banana Fermentation

# 440
Не бях опитвала Дъбов и за да започна отнякъде, поръчах кафето на месеца  - хаус бленд вертиго. Мноооого кисело за моя вкус.

# 441
Не бях опитвала Дъбов и за да започна отнякъде, поръчах кафето на месеца  - хаус бленд вертиго. Мноооого кисело за моя вкус.
Конкретното кафе, винаги се избира по 2 признака: метод на приготвяне и предпочитан вкус.
Специално кафетата на Дъбов са описани със съответните препоръки.
Ако предпочитате по-шоколадов вкус и приготвяте на еспресо или кафеварка това не е удачно за Вашия вкус кафе. Можете да ги питате на място или в контактната форма .

# 442
Аз по начало не съм фен на блендовете, досега не съм попадала на някой който да ми хареса.

# 443
Пия само капучино,при това с повече мляко,за да премахна горчивия вкус на кафете. Не го понясям,не ми е вкусно,но пък най-любимите ми десерти са с кафе. Rolling Eyes Smiley
Марките,които купуваме са винаги едни и същи - еспресото на Старбъкс, Лаваца,illy. Стандартните.
От време на време съпруга ми поръчва по-фенси кафета,онзи ден пристигна кашон с Lifeboost с различни видове и пакет чай.

# 444
Пия само капучино,при това с повече мляко,за да премахна горчивия вкус на кафетo.
Хубавото кафе няма горчив вкус, който е признак на нискокачествена кафе суровина или грешка в изпичането.

# 445
Да, но лошото е , че горчивината добива масовост и в страни признати като еталон за правенето на кафе.
Горчивото замаскира други гадни вкусове.
П.п.Тези дни ще пробваме Carte Noir което преди харесвах, но в Бг спряха отдавна вноса му.

# 446
На Старбъкс не само че е горчиво, ами и опечено почти на загоряра манджа да докарва... Нямам обяснение как изобщо е в продажба това нещо, аз не бих очаквала да се купува достатъчно че да се задържи на пазара. Дори масовките на Лаваца и подобни са класи над това нещо.
Пекат го много тъмно, защото така е по-лесно да го докарат всеки път едно и също, а и не личи че и преди това не е било особено хубаво кафе Grinning
Но за еспресо не е нормално да горчи, освен ако човек не го "пусне" дълго, което вече толкова е и еспресо де. Трябва наистина "материалът" да е много зле че нормално приготвено еспресо да горчи. Имам предвид подходящо смилане, подходяща температура и налягане, както и кафето да е по нашите стандарти късо, а то всъщност за еспресо си е нормално.

# 447
На мен само Illy не ми горчи и вкъщи него пием от известно време насам.

# 448
Кафето ми е слабост винаги, черно, така че е нужно да е с добро качество и вкус. Любители сме на повечето Lavazza и Illy брандове. Наскоро на работа донесоха Mirador Classic Instant Coffee, което е в пъти по-приятно от Nescafe Gold и сега го издирвам да го купя онлайн.

# 449
Любимото ми кафе е от dm - Био мляно кафе Espresso de Peru. Има страхотни вкус и аромат.

Общи условия

Активация на акаунт