Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 69 045
  • 704
  •   1
Отговори
# 510
Каня се да пробвам Старбъкс зърна, има различни видове, но опаковките са големи и това ме спира. Само Арабика предлагат.

Имат и от 250 грама, но отдавна не съм купувал и може да са променили нещо.

Хм, пише ли на него степента на изпичане? Поне аз тяхно каквото съм пробвала е било все безобразно препечено. То никакво значание арабика ли или какво е като са го изгорили...

Пишат, но дори и най-светлото, което беше само едно на име veranda, е прекалено изпечено.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:40 от chilko

# 511
От 250 не съм обръщала внимание. Аз ги гледах в BJ’s, чистите видове, без аромати. Даже ме учудиха, че бяха пуснали черна лаваца пакети от килограм, на прилична цена, но бързо се изчерпа. С тези мита яко почнаха да ми бъркат в джоба, а вкъщи се пие много кафе.

# 512
  • При децата ми
Хм, пише ли на него степента на изпичане? Поне аз тяхно каквото съм пробвала е било все безобразно препечено. То никакво значание арабика ли или какво е като са го изгорили...

Безобразно препечено и адски горчиво! Ужасно кафе.

# 513
Горе долу това е разликата между различните степени в цифри
Препечено към изгоряло или италиански или сицилиански стил за по-модерно
Старбъкс е много зле, даже май по-зле няма.

# 514
Аз бях изумена като го видях на рафт в магазин че се продава... кой по дяволите ще иска да си купи специално тая същата гадост и да си я приготви вкъщи?? Joy Ако си махнат името от опаковката, по-лесно ще се излъже някой, аз като го видя и не ми и хрумва да посегна.

# 515
Аз съм пила еспресо в кафетерия Старбъкс и беше почти ок 😀, другите им кафеени неща не съм опитвала.
Явно аз проявявам глупост, щом имах интерес към кафето им на зърна, но след всички коментари няма да си купя.

# 516
А, щом ти харесва, няма лошо. Просто за повечето хора не е по техен вкус. Аз точно еспресо в тяхна кафетерия дето си го поръчах с такова желание и много ми се пиеше, за малко да го изхвърля. Наистина беше с вкус на загоряла тенджера Grinning Това беше в Канада, да уточня че не ги знам дали навсякъде са така, а не знам и ти къде си. Те там и Тим Хортънс правят филтърното кафе в каните освен ако изрично не си поръчаш еспресо, а приятел който живее в Шотландия ми разправяше че при тях в Хортънс било само еспресо и вече пак със същите добавки.

# 517
Не знаех, че има Тим Хортънс в Шотландия.
Аз съм в Ню йорк, най-хубавото еспресо в Северна Америка съм пила в Торонто, беше и е божествено.
Дабъл/дабъл от Тим Хортънс с доза боровинкови мини донътс е приятна следобедна почерпка. Понякога усещам как средата направо ме асимилира 😀.

Не, не ме влече. Отдавна гледам по рафтовете зърната им и се чудех дали да пробвам.

# 518
Не знаех, че има Тим Хортънс в Шотландия.
Аз съм в Ню йорк, най-хубавото еспресо в Северна Америка съм пила в Торонто, беше и е божествено.
Дабъл/дабъл от Тим Хортънс с доза боровинкови мини донътс е приятна следобедна почерпка. Понякога усещам как средата направо ме асимилира 😀.

Не, не ме влече. Отдавна гледам по рафтовете зърната им и се чудех дали да пробвам.

Ще кажеш ли къде в Торнто. Точно там едва намерих ставащо, масово бяха зле.

# 519
И аз не знаех но се съмнявам да си го е съчинил човекът. Ако отида някой път ще видя имат ли Grinning
Но пък казваш че имат различни опции на това им кафе в магазина, ако ще вземаш ти реално не знаеш кое от тях си пила в кафенето им...

# 520
Кафетерия в близост до българския храм на Канев. Точен адрес не мога да дам, мога с Гугъл мапс.
Страхотно еспресо има и до молът на Ниагара фолс, на гърба на Маршал. Имат професионални италиански кафемашини, кафето е прекрасно.

Бях взела Монарх, 250 грама, защото бях закъсала и нямах кафе, а чаках да дойде. Ами чудесно беше, нищо общо с европейското.

# 521
Мне, определено не ни е еднакъв вкусът, ама изобщо. Точно в Ниагара пих това ужасно нещо.
Монарх поне тук в Европа е кисело кафе за мен, има хора това търсят но не е моето и сигурно нямаше и да го погледна докато бях там ако го бях срещнала. Но те много продукти се правят различни на вкус според пазара, далеч не е само Кока Кола или шоколадчета или от сорта.

# 522
Явно различен вкус имаме, да.
За кафе и бира хората много се различават.
Аз харесвам негорчиви, ароматни и леко изпечени кафета. Но аз слагам мляко, не ползвам захар (освен в редки изключения, като подсладена ванилова сметана или купешки бъркоч със захар и мляко, както споменах) Simple Smile.
Старбъкс в България не съм опитвала никога, но е тренд, масово се разхождат гордо с чашите им Simple Smile.

# 523
  • Melmak
Просто в БГ е поредната мода.

Има една влогърка, от известните български ютубъри, която където и да отиде по света се снима и говори само за Старбъкс. Не изглежда да е реклама, явно си ги харесва. То е малко смешно… да идеш в Италия примерно и добре, че има Старбъкс!

# 524
Всички влогъри, тубъри и подобни дремят в Старбъкс и подобни с часове и затова си ги хвалят.
Няма как да седи с часове в някакво малко кафене, а на все повече места има супер малки маси, има табелки от сорта no laptop, no drama и подобно целящи точно да не седят с часове с лаптопите.

Общи условия

Активация на акаунт