Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 69 531
  • 707
  •   2
Отговори
# 390
За безкофеиновите съм срещала че се обработват с химикали, иначе за нормално разтворимо кафе то доколкото знам си е просто екстракт.

# 391
Не мога да открия къде се дискутираше за заместители на кафе, понеже инстантното кафе (шир потреба) знам че е вредно (поради начина на извличане), не знам при тези смески дали е аналогично положението?
Искам да намаля до макс 1 кафе на ден + нещо от този тип, но да не е вредно.

Може да опиташ с ръжено кафе, но ако има свикване с истинското кафе, последното ще ти липсва.

Друг вариант е да опиташ с кафе без кофеин.
А още по-добър, според мен, подходящ за хора, свикнали от дълго време с кафето, е да пиеш едно МАЛКО истинско кафе сутрин за събуждане и ободряване, после когато през деня усетиш, че ти се пие кафе, при второто наливаш в чашката само до половината, и отпиваш само една малка глътка, една капка! Не трябва дори да стига до гърлото, после още една капка - първата за тялото, втората за ума 😉
За да няма абстиненция. Въпросът е да отвикнеш, да се излъжеш.
Останалото от чашата изливаш.
Изпробвано.

# 392
Безкофеиновите кафета могат и да са съвсем полезни,  ако кофеина е извлечен с вода,  т.нар. Water proof метод. На опаковката е отбелязано
Ако не пише,  значи е използвана химия,  а каква точно е въпрос.

# 393
Някакво мнение за пекарна Вертона или кафетата на Твоето кафе?
https://tvoetokafe.eu/produkt-kategoriya/coffee/?_kx=keVHAD7DTWr … ynM4UyIXLQ.WFytkq

# 394
На Вертона не са зле. Другите не съм ги чувал, вероятно поредните еднодневки.

# 395
Здравейте, днес си купих кафемашина Dolce Gusto Infinissima. Ще ми препоръчате ли капсули, които не съдържат кафе? Близките ми не пият и ми се иска да взема горещ шоколад или нещо друго на капсули, с което да ги черпя, като ми идват на гости.

# 396
  • На изток от Ада
Незабравка има тема за Dolce gusto.
Иначе можеш чокочино, нес куйк.

# 397
Здравейте, в Брошурата на Кауфланд видях, че има намален Давидоф на 50 лева, но по-назад прочетох, че всъщност Чибо го правят, а сега със зор пием едно на Чибо (черно) дето е направо ужасно(зърната сякаш бяха мазани с олио и имаше тежък аромат). Та някой сравнявал ли ги е скоро и дали Давидоф не е Чибо в по-скъпа опаковка.
Може да предложите и друго кафе от обекновените магазини до съм 50 лева примерно за кг. Преди години пихме кафява Лаваца, но вещо май не е сйщото вече. Минали сме и през Кимбо, през едни от Маг Италия, което не беше лошо. Някои хвалят и кафето от Метро, но не сме пробвали.

# 398
За 50лв се намира прясно изпечена непретенциозна Бразилия(арабика) в пекарните. Със сигурност ще е по-добро от пакетираните с марки.

# 399
Никога не съм харесвала кафетата Давидов. Нито мляно, нито зърна. Даже има и инстантни.

За мен най хубаво домашно кафе прави Лаваца или Или.

# 400
  • Deutschland
Някой в темата се учуди на цената на Лавацата в Кауфланд Сандански. Заповядайте. Аз попитах в магазина защо, ми идвала от Германия. Сигурно в златна каляска я превозват.

# 401
  • София
Аз търся инстантно на Или ,но няма

# 402
# 403
  • София
Аааауууу откога го търся ....мннооооого благодаря!
Трябва да Ви почерпя 😁
Има 3 вида ,едното от тях е без кофеин а другите 2 какви са ?

# 404
Ами след малко отивам на пазар и като се върна ще прочета другите какви са.
Дотогава измислете къде да се видим за почерпката и ще ви кажа другите две какви са.

Общи условия

Активация на акаунт