Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 68 795
  • 704
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, някой може ли да ми препоръча кафе за френска преса? По-меко и не киселеещо на вкус предпочитам. Благодаря и се извинявам ако е обсъждано, не съм чела цялата тема.

# 601
  • София
Не знам какво търсих, но вече трета реклама ми излиза за спешълти кафе...
Два пъти вземам на Дъбов и май няма да се върна на вакуумирано от 100гр в магазина от не знам кога, въпреки че го правя на машина за 200лв има разлика.
Та, тук попаднах на без кофеиново по безопасния начин обработено и смятам да пробвам и тази пекарна.
Всичко е на -17% и имат физ.магазин в София
https://theritzcoffee.com/produkt/specialty-coffee-decaff-co2-or … specialty-coffee/
7гр ли е дозата за еспресо машини?

# 602
Пия капсули предимно, в момента долче густо, защото ме мързи да поръчвам. Марката Pedron много ми харесва, открих я като работих в сладкарница. Също подовете на Richard с лешник са много приятни.

# 603
За Дъбов да дам малко отзиви. Изпих една опаковка от Signature blend - https://bg.dabov.coffee/product/speshalti-kafe-dabov-signature-blend. Хареса ми, доста е приятно, предполагам ще се хареса на тези, които предпочитат светло изпеченото кафе.

Днес нямах търпение да отворя Мексико Carbonic Maceration - https://bg.dabov.coffee/product/kutiya-speshalti-kafe-meksiko-ca … c-maceration-2024. Е, няма такава гняс! Joy Първо ароматът му е отврат, лъха на нещо като алкохол. Вкусът също е отвратителен, едвам го преглътнах. Добре, че е подарък, че не знам как щях да преживея 21 лева за 65 грама смрад.

# 604
Това мексиканско кафе не е за еспресо и подобни, а за филтър.

# 605
Никъде не съм написала, че съм го правила на машина.

# 606
Ами не си писала нищо, дори във втория пост.

# 607
За три години, три пъти си сменяме кафе машината, без да се е счупила или нещо такова. Първо бяхме с автомат, сега сме с порта филтър и днес очаквам доставка пак на автомат. Кафета си поръчвам от един онлайн магазин (не живеем в България). Обаче виждам, че любимите ми кафета са отбелязани, че са за порта филтър машина. Може ли някой запознат да ме посъветва, има ли голяма разлика между кафетата за различните машини. Мога ли да купя кафе за порта филтър и да го сложа в автомат? Благодаря!

# 608
Рязбора се, че може.

# 609
Аз също не виждам логика, но в самия сайт пише за всяко кафе за каква машина е.
ПП оказа се, че има разлика между двете машини. За автомат кафето не трябва да е много тъмно изпечено и мазно. За портафилтър трябва да е прясно изпечено.
Основната разлика е, че автоматът е по-чувствителен към мазни зърна и иска по-“универсално“ кафе, докато портафилтърът позволява максимално изкарване на вкуса и търпи експерименти.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 14:14 от Анонимен

# 610
Няма разлика, сега ако купуваш боклуци с примеси за да са мазни е друг въпрос. Да, автомата ще се задръсти с такива кафета.
Ако си е само кафе, няма значение. Не вярвам да купуваш наистина светло печени кафета, такива само от някои пекарни, стандартни от магазин  няма

# 611
Няма разлика, сега ако купуваш боклуци с примеси за да са мазни е друг въпрос. Да, автомата ще се задръсти с такива кафета.
Ако си е само кафе, няма значение. Не вярвам да купуваш наистина светло печени кафета, такива само от някои пекарни, стандартни от магазин  няма
Мисля, че купувам добро кафе, средно тъмно печено.

# 612
Мисля, че купувам добро кафе, средно тъмно печено.
Сама каза, че е мазно, затова са и съмненията ми.
Често има добавки, захар и други докато се пече и затова зърната стават лъскави/мазни.

Ако няма нищо добавено, няма значение на каква машина ще го ползваш.

# 613
  • Враца
На каква цена на килограм пиете кафе?
Аз май прекалявам, ама пия само от пекарни, спешълти кафета и те са на цена за килограм 100 лв и нагоре..
 По веригите един килограм е около 40 лв..
Та се чудя, дали да ми е съвестно.

# 614
Какво има значение ние на каква цена пиеме кафе?!
Напоследък и аз от пекарна взимам на цена 40-70 лв. за кг.
Какво общо има съвеста тук ако не лишавате някой от храна или нещо друго за сметка на скъпото ви кафе?
Ако спешълти кафето ощетява природата с много спрямо това от веригите също може да се замисли човек, но се съмнявам да е така.

Общи условия

Активация на акаунт