Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

• 68 797
  • 704
  •   1
Отговори
# 615
Няма разлика, сега ако купуваш боклуци с примеси за да са мазни е друг въпрос. Да, автомата ще се задръсти с такива кафета.
Ако си е само кафе, няма значение. Не вярвам да купуваш наистина светло печени кафета, такива само от някои пекарни, стандартни от магазин  няма
Мисля, че купувам добро кафе, средно тъмно печено.
Сама каза, че е мазно, затова са и съмненията ми.
Често има добавки, захар и други докато се пече и затова зърната стават лъскави/мазни.

Ако няма нищо добавено, няма значение на каква машина ще го ползваш.
Никъде не съм написала, че моето кафе е мазно. Прочетох че мазното кафе не знам си какво и го написах като обяснение. Сега, какво за всеки означава хубаво кафе е отделна тема. Ние си харесваме кафета от Южна Италия и въртим няколко марки. Така или иначе, ще пробвам кафета специално за автомат, но ще взема и обичайните, които купуваме.

# 616
На каква цена на килограм пиете кафе?
Аз май прекалявам, ама пия само от пекарни, спешълти кафета и те са на цена за килограм 100 лв и нагоре..
 По веригите един килограм е около 40 лв..
Та се чудя, дали да ми е съвестно.

44 лева последно, ако не са го вдигнали. 50 лева е най-скъпото кафе в близката пекарна. От Дъбов бих взела пак, но не и от най-скъпите му.

# 617
  • Враца
Solaris,
благодаря за отговора.
Аз на Дъбов не ги харесвам.
Харесвам на една пекарна Жасмин. Повечето кафета са ми по вкуса,
но най-харесвам Етиопското от над 2000 метра височина и със SCA 87,
но килограмът му е 136 лв и ми е малко нанагорно. Взимам си по 200-ина грама между другите кафета , но и те са към 80 лева килото. Обаче, другите не са ми вкусни. Пия от хубава кафеварка, така ароматът се отваря невероятно.

# 618
Аз съм с кафе машина Делонги.....Може ли някой да ми препоръча хубаво силно кафе. Немога да уцеля от веригите.

# 619
Аз съм с кафе машина Делонги.....Може ли някой да ми препоръча хубаво силно кафе. Немога да уцеля от веригите.
И аз съм с Делонги от 2009та до днес. Преди това имахме професионална Gilda Gaggia.  Сменили сме 2-3 машини и две държави. Пием само Лаваца.
Моето любимо е Qualita Rossa, пия и Qualita Oro (по силно е), понякога купувам Crema e Gusto, не е лошо.

Другите марки и видове съм ги забравила. На вън също пия само Лаваца и Или. Препоръчвам с 2 ръце.

# 620
Aз пристигам в тази тема с молба за препоръка не за марка кафе, а за препоръка за мелачка за кафе. Машината ми е Gaggia класик. Доволна съм от нея много. За Коледа обаче съм решила да си подаря мелачка.
Преди време със старата ми регистрация , потребител от форума ми беше препоръчал румънски сайт и дори марка мелачка. Явно човеъкът разбираше от кафе, беше ми обяснил всичко много добре. За съжаление загубих паролата си след години пауза и вече не мога да намеря съобщенията ни.
Не знам дали съм в правилната тема, но ако някой има предложение, бих се зарадвала.

# 621
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Друга е правилната тема. Давам линк към конкретен пост от нея, като предлагам да прочетете и по-надолу от този пост какво е писано. https://bg-mam.ma/p/1622434/49868225

# 622
  • Враца
Aз пристигам в тази тема с молба за препоръка не за марка кафе, а за препоръка за мелачка за кафе. Машината ми е Gaggia класик. Доволна съм от нея много. За Коледа обаче съм решила да си подаря мелачка.
Преди време със старата ми регистрация , потребител от форума ми беше препоръчал румънски сайт и дори марка мелачка. Явно човеъкът разбираше от кафе, беше ми обяснил всичко много добре. За съжаление загубих паролата си след години пауза и вече не мога да намеря съобщенията ни.
Не знам дали съм в правилната тема, но ако някой има предложение, бих се зарадвала.

Също, трябва да кажете каква искате, ръчна или електрическа и какъв бюджет.
Една ръчна мелачка Команданте , излиза на стойност около 600 лв.

# 623
Команданте е 450лв, максимум 500лв с доставки. Над средно ниво е, но е ръчна. За тези пари, каквото и друго да се купи електрическо, ще е по-зле като качество на мелене.
Обаче малко хора искат да мелят на ръка, особено не ентусиасти.

# 624
    Здравейте,това кафе не си заслужава грам парите. Да,пие се,не е чак да го изхвърлиш в кофата,ноооо не си струва парите,бая е скъпо и не се лъжете по БАРИСТА надписа!!! Вендъж съм изхвърлял само ЧЕРВЕНА ОПАКОВКА КАУФЛАНД РАЗТВОРИМО КАФЕ,ЗАЩОТО НЕ ПАЗИХ КАСОВИЯ БОН,ЗА ДА ГО ВЪРНА  В МАГАЗИНА ...🥴🥴🥴

# 625
Никомунеизвестна марка, не бих купила. Има толкова утвърдени кафета, тоя боклук на Кауфланд, да си го пият те.

# 626
  • При децата ми
Донесоха ни това кафе от Италия. При все, че харесвам и пия iLLy, това кафе не ми хареса. Горчи и е препечено.

# 627
Като купуваме спешълти кафе, помагаме на малки, семейни ферми да съществуват. Там не берат с машини, берат само узрелите зрънца, без мухъл и болести. В зависимост от процеса след брането, дали се оставя плодчето около зрънцето или не, дали се суши на слънце с него , получаваме различни аромати и вкусове при различните сортове кафе.
Теоретично, Дъбов и подобни пътуват до Мексико, Гватемала, Перу, Бразилия, etc. И купуват директно от фермерите. Докарват го, пекат го и ни го продават. Не са намесени много хора по веригата, няма химикали или са съвсем малко, можеш да знаеш името на фермата и на фермера, откъдето ти е кафето. Предполагам, че това всичко е вярно, защото спешълти кафето е различно преживяване, зависи вече дали ще си уцелим някое, което ни е вкусно. По мои наблюдения, светлите киселеат, имат повече кофеин и дразнят стомаха, Мидиъм са меки. Тъмните не съм пробвала досега.

# 628
А от кое кафе на Дъбов сте доволни?
Много видове има 🤔

# 629
В чужбина живея, купувам спешълти малки пакети. В БГ пробвах Дъбов, разкошно уцелих, но не помня кое беше. Продавачите разбират ли , ако им кажете какво Ви харесва, дали ще препоръчат? Аз казвам, че искам мидиъм рост, да няма плодови нотки, да не киселее,   да е
"velvet" и казвам на каква машина ще го правя.

Общи условия

Активация на акаунт