Как да науча детето си да ходи на гърне?

• 7 548
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Ние пробвахме на 1 и 2 месеца и нищо не се полу4и, само се напикаваше  ooooh! пак и сложих памперса и на 1 и 6 месеца реших пак да пробвам. Стана много бързо изобщо не ми се е напикала  Peace Може би година и половина наистина е най подходящото време, защото пове4е разбират  Peace

# 31
Наскоро четох нещо много интересно по темата: Всъщност ранното приучване на гърне е от скоро - от началото на миналия век. Преди това децата са били повивани, а като големи оставяни да пишкат/акат долу-горе навсякъде. Хигиената на жилищата не е била кой знае каква в това отношение и просто някой е замитал резултата. Децата сами и естествено са се учили да пишкат/акат на съответните места към 3-4та /май/ си година. Едва през 30-те години на 20-ти век нещата са се променили с засилването на хигиенните изсиквания, с промяната на начина на живот и прочие... Та ако нашите майки и да речем баби са приучвани от рано да ползват гърне, не така стои въпросът с прабабите ни и назад  Wink
Това го коментирахме преди известно време във връзка с песента за "новите панталонки" - че общо взето децата (и момчета, и момичета) са ходели по ризка на голо и са акали и пишкали на пръстения под, а после някой е замитал  Simple Smile

# 32
  • София
Това го коментирахме преди известно време във връзка с песента за "новите панталонки" - че общо взето децата (и момчета, и момичета) са ходели по ризка на голо и са акали и пишкали на пръстения под, а после някой е замитал  Simple Smile

Абсолютно така е било и според книгата, която четох /на една от най-известните френски детски психоложки/ и според баба ми  Mr. Green.

# 33
Сетих се да добавя и примера с мен  Simple Smile
Аз съм първото дете (имам и по-малка сестра) и майка ми много се е притеснявала, че децата на другите майки ходят на гърне преди годинката, а аз съм пишкала в гащите. Както и да е в един момент, точно около 2-рата ми година като с магическа пръчка съм започнала да си казвам и да правя всичко както трябва, а междувременно майка ми е установила, че хвалещите се майки продължават да имат проблеми.  Laughing Сами се досещате как е постъпила със сестра ми, нали... Peace

# 34
Според мен това което пише по книгите аз приучаване към гърне след 2 год. е политика- т.е. всичко е свързано с пазара на памперси(нали всеки иска повече печалби).
А според мен това, което казват бабите за ранното приучване, е било, за да не перат пелени  Simple Smile
За всяко нещо може да се измисли причина, фактът е, че децата реално започват да ползват гърнето по предназначение към 2-2 1/2 години. Останалото Мамица го е обяснила много добре  Peace
АЗ  не съм баба ,но също съм на мнение,че 2-2г и половина е късно да се започва приучаване.Вярно е ,че ако не съществуват памперси/както беше когато гледах големия си син/е трудно да переш по 20 ката дрехи на ден  и детето ти да е постоянно мокро.Да не говорим ,че не можеш да излезеш на вън за повече от час,защото ако се напиша детето не можеш само да го преобуваш навън/представи си зимата какво е/Преди 16 години ,деца които се напишваха в гащите си на 2 години бяха малко.Дъщеря ми когато се роди имаше памперси,но се научи да пишка в гърне на година и 1-2 месеца.Първо си казваше когато се е напишала и тръгваше да си търси гърнето,след това показваше ,че пишка в момента в който го прави и накрая /когато беше на година и половина /си казваше  /ъ-ъ/когато иска да пишка.
Да не би децата преди години да са били по умни и да са се развивали по рано.
Съвсем не е вярно това,че децата не могат да разберат кога имат нужда/това е различно от- да контролираш пикочния си мехур-което значи да се стискаш когато ти се ходи/Какъв е проблема ,когато виждаш,че на детето му се пишка да го сложиш на гърнето.Не виждам как това може да му навреди.Тогава всички ние трябваше да сме психически  недобре,защото са ни слагали на гърне на 1 година.
Относно нощното напикаване ,то нама никаква връзка с гърнето.
Така ,че по темата-Слагай детето на гърне,когато става от сън,след храна и по няколко пъти на ден/просто да свиква с него /все някога ще го напълни

# 35
Моля ви, дайте ми съвет как да науча детето си да ходи на гърне?Според вас коя е най-подходящата възраст за това?
И ние сме колкото вас и още не искаме на гърне.Успокоих се вече и спрях да я мъча.Мисля да пробвам към 2 годинки,макар че тя много добре разбира за какво е гърнето.Даже се прави,че пишка и ака на него,но като я събуя ела да видиш какво става...

# 36
Аз вече я пробвам на гърне по около 2 пъти на ден и тя вече върши голямата работа в гърнето сутрин.Така е по добре отколкото да я мия с омазано дупе Grinning

Общи условия

Активация на акаунт