Избор на шише за вода за 3 годишно дете

• 9 502
  • 23
  •   1
Отговори
Дружки, имам следната дилема.
Малчугана стана почти на 3 г. и до скоро пиеше вода от шише с вградена гумена сламка, която се сгъва и прибира с едно механизъмче на капачката. Доволни сме от шишето, но последния път като пиеше вода се спъна и падайки по лице захапа със зъби и скъса самата сламка. Слава богу, че не глътна гуменото парченце...
Днес ходихме случайно в жъмбо и реших да му взема ново шише. Обаче там изпаднах в дилема.
Исках шише за по-големи деца от този вид като спортните шишета, понеже сламката ми се вижда вече бебешка.
Обаче като ги помирисах ми се догади. Единия вид са пластмасови и миришеха гадно на пластмаса.
Насочих се към алуминиевите, но мъжа ми каза че алуминия е вреден. Той самият избягва бира в кенче, всякакви консерви и други храни и напитки в алуминиеви опаковки. Не знам дали има основание, но го послушах и на края не купихме нищо
Някаква идея и препоръка?

# 1
Според мен, най-добрият вариант е детето да пие от чашка винаги, когато това е възможно, а когато сте навън, от обикновено пластмасово шише, което хвърляш, след като свърши водата, най-много още едно пълнене и купуваш ново. Моето дете е на 3 и процедираме така. Не е никак еко, но ...
Тези с вградените гумени неща, за мен са ужасно неудобни за миене, ако не и невъзможни.

# 2
Привет мила, аз до скоро бях в подобна дилема. Бях изпаднала в ужас, защото детето ми е на 5г и вече в градината не могли да се занимават с тях да им наливат вода в чашка по отделно и трябвало шише което да стои там 5 дена в седмицата. Мислих, питах, четох и нищо. На какво ли не се наслушах. За алуминиевите съпругат ти е прав, също и пластмасовите са супер зле.
Та аз открих този сайт зеленото драконче. Препоръча ми го моя приятелка която е буквално манячка на тема здарвословно. Там има бутилки от неръждаема стомана. Чакам да стане 20.10 за да поръчам, че ние държим на лилавото а тогава щели да имат доставка. Simple Smile

# 3
Моя син пие точно от такива от джъмбо,обаче са с твърда "човка".Имам няколко и съм много доволна.Самото шише е прозрачно,оцветено,човката е твърда,има капачка и дръжки.

# 4
Синът ми при възможност пие в чаша. Ако трябва да пие от шише и аз съм до него, вземам от обикновените шишета по половин литър - отваря ги без проблем, но затварянето му е по-трудно, а и какво ще затваря?!, нали го чакат аверите да играят. За предучилищната имаме такива шишета

https://www.amazon.de/Nalgene-Kunststoffflaschen-Everyday-OTF-Ki … CDH2N67902M5JBNMQ

Тях може да отваря и затваря сам и бързо, почистват се лесно и не се вмирисват. Слагам обаче само вода в тях и в общи линии, на всеки шест месеца ги сменям.

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
имаме шишета на фирмата alfi , от стомана са.
едното е термос, зимата го ползвам, другото си е нормално, взимам го през останалото време.
има и два вида капачки - нормална (пие се от гърлото на шишето, понякога ползвам капачката за чаша) и със спортен накрайник (разглобява се и се мие лесно).
недостатъкът е, че са скъпи.

имам и Sigg шише, със спортен накрайник (пак се разглобява и мие лесно), скъпо е, алуминиево е, но отвътре е покрито със слой и водата не се допира до алуминия. по-леко е от alfi шишетата.

има и стъклени шишета с неопренова торбичка, прецени дали са за вас подходящи.

# 6
Аз се учудвам, че на 3 години все още му търсите шишета за водата. Аз съм накупила пластмасови чашки за еднократна употреба и когато сме навън бебото пие от тях водичка (която пък обикновено ни е в тетрабрик). Всичко ми е в багажника на количката. И не се занимавам с миене на чаши и шишета. Вкъщи пие вода от пластмасови чаши с дръжка от тип "левче", за да може да ги хвърля колкото си иска, без вероятност от счупване. Бебото е на година и девет, но пие от чаша от три месеца. Всички видове шишета и накрайници сме изпробвали. По удобно от обикновената чаша за еднократна употреба няма, за мен.

# 7
Много хубаво, обаче на 3 години децата отдавна не са навън в колички и никой не носи отделни багажи. В дамската ми чанта нося мокри кърпички и шише вода, това е всичко, което ни трябва за разходка. Няма нужда и място за чашки, тетрабрикове и ала бала.

# 8
На 3 години, детето вече е голямо за разни найрайници, сламки и прочие. Още повече ако има верооятност пък да тръгва на градина задължително трябва да се е научило. Не критикувам никого, моля да не се приема по този начин, все пак всеки си решава.

# 9
Дъщеря ми е на 2г6м. От пролетта пие без проблем от нормално шише изворна вода. Вкъщи от стандартна порцеланова чаша. Навън купувам нова вода (0,5л) и после в коша.

# 10
И аз се чудя, защо пък специална чаша  newsm78 Моята е също на 3г и пие от каквото има. В нас иска от шише пластмасово за еднократна употреба, сега и е дошла тази глупост на ум, но имаме чаша със сламка, и много чаши стъклени, като иска вода казва в коя чаша и това е. В градината само трябва да е пластмасова бутилка бутилирана изворна или трапезна вода, там обикновено взимам детската Девин, но последният път беше свършила, та тази седмица е със съвсем обикновено шише, на някаква си трапезна вода.

# 11
По удобно от обикновената чаша за еднократна употреба няма, за мен.

да, за теб може да е удобно, но различните хора си имат различни подбуди:

ползвам изключително рядко чаши за еднократна употреба, защото замърсяват околната среда, ерго нося си пластмасова чаша, която е многократна или многократно шише.
шишето се избира според ситуацията - зимата в гората няма да взема стъклено шише, а термусът, за да има топъл чай.

при неправилно съхраняване, PET шишета могат да отделят вредни вещества във водата, ерго не са най-добрия избор.

аз също не критикувам никого.
и моето дете от бебе пие от чаша, но навън не ми се влачи чаша и шише, за да му наливам и да пие. слагам му шишето в раницата и оттам се оправя сам.

# 12
  • У дома
Запискам се да ви следя за идеи, на 2,6г сме и искам да купя за детската някакво ново шише, досега все сме с авент със сламка, мисля че е вече голяма за него, и нямам идея какво да взема сега, на колко време мислите че е ок да се сменя? Сменям го на около 3м, като в детската ме гледат странно, всеки път ме уверяват как ги миели всеки ден в миялна Rolling Eyes Обикновенна чаша и нормално шише ползва когато е с мен, но в детската, като са на излет или играят навън(85% от времето) си пият от занесените от родителите шишета.

# 13
Запискам се да ви следя за идеи, на 2,6г сме и искам да купя за детската някакво ново шише

виж с какви шишета са другите деца.

аз шишета сменям, ако се счупят, наранят или нещо подобно. абсурд е всеки 3 месеца да давам по 20-25Е за шише  Naughty

# 14
  • У дома
Всички са с тези на Авент, днес взех нови Blush Ще се спирам, че и тук ми идват нанагорно тия шишета на всеки три месеца bouquet

Общи условия

Активация на акаунт