Ползата от Марковите дрехи

• 26 206
  • 452
  •   1
Отговори
# 105
Ето го. Не е българин и няма представа от Бгмама, та няма да се намери. Това около него са жена му и дъщеря му, които също хич не приличат на милионерки.

Е, ама те са на екскурзия или просто релаксират в евтино ресторантче. Разбира се, че няма да се натруфят с дантели и токчета.

И аз като Nuage Blanche не познавам много милионери, но познавам достатъчно заможни хора и няколко наистина богати семейства. Не са разпознаваеми. Все пак държа да кажа, че много богатите ги виждам в по-ежедневни обстоятелства, а не на бал. Може дрехите им да струват много, просто не крещят “аз съм богат, вижте ме”. Съвсем нормално изглеждащи хора и облечени подходящо за обстоятелствата. Може грешката е в мен, защото не обръщам много внимание на марки. Впечатляват ме добре облечени с вкус хора, с добре подбрани и добре ушити дрехи.
Иначе в магазин съм се впечатлявала от маркови дрехи/обувки, без да зная, че са маркови. Гледам отдалеч и забелязвам нещо, което ми изглежда наистина прекрасно. Аха да ги купя и като видя цената разбирам защо ми харесват.

# 106
  • Швейцария
Тук се счита за комплексарско сред богатите да носят разпознаваеми марки. Те си ходят така и в ежедневието. Този кара Дачия, а един друг още по-богат Нисан Микра. Ако не знаеш кои са, няма никога да разпознаеш колко имат. Сяда с нас на земята и пие бира. Това ги кефи. Могат да дадат десетки хиляди за преживявания, но не и за дрехи. Ако тръгна да им обяснявам за кройки и материали, ще ме обявят за снобка. Ма аз съм си комплексарка и от време на време избухвам с някоя маркова покупка.
Eй ни тук на купон, за който той даде 5 000 франка. И ги прави най-редовно.
Скрит текст:

Този още по-богат

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 00:12 от JennyBG

# 107
Аз станах свидетел на следната случка - как богати (не) си харчат парите:
По стечение на обстоятелствата,  бяхме на екскурзия в Турция с двама милионери, български. В курорта имаше имитации на всичко - Пума, Найк, Баленсиага, Гучи, Версаче... абе, всичко! Какъвто надпис поискаш, такъв ти дават. И съпругата купи кецове - имитация на Майкъл Джордън модел, за дъщеря им,  тийнейджърка. За себе си купи някакъв кич "баленсиага". Обяснението - детето бързо ще израсте обувките, а тя този кич го иска за 1 конкретен повод.
Но който ги познава и знае с какви пари разполагат, надали би помислил, че всъщност носи имитации за по 100 лв.

(Същата има и скъпи неща, разбира се, но не крещящи и набиващи се на очи. Например,  гривна за крак с 9 диаманта).

Точно гривна с 9 диаманта хич не се набива на очи. Joy. Освен ако не е скрита под дрехите.
   Иначе разбрах какво искаш да кажеш.
Богатите не афишират, да. Те си носят тениските за по няколко стотака, както ние си носим нашите за по 10 лв.
     Не всички маркови дрехи са бляскави и набиващи се на очи. Има си и марково ежедневно облекло, както и марково бельо и най обикновени чорапи.
      И ролексите не се набиват на очи. Часовника ако не е златен/позлатен или с камъни по него, не се набива. Ако специално го загледаш, тогава се забелязва добрата изработка и че е марков, иначе не.
     Дамските часовници по често са "бляскави" и се носят като бижу. С обков от камъни по верижката например се съчетават с бална рокля например, а по семплите с по строго облекло, според случая.

# 108
  • София
Ползата вече сте я казали - в повечето случаи по-добро качество. Аз не мога да си позволя супер висок клас дрехи, поне не в количествата, в които пазарувам. А секънд хенд пазаруването ми е нещо като хоби, съответно съм използвала висок клас дрехи, обувки и аксесоари по случайност и от моя опит мога да кажа, че качеството много си личи. Това е ползата.
И мен, както една друга потребителка тук каза, много ме дразнят крещящите лога. Буквално лого или надпис на забележимо място ме отказва от покупка. Може би само на спортни обувки ги възприемам. Има някои марки, на които този манталитет им е запазена марка.
За Найк искам нещо да кажа. Дразни ме тази мания по Найк сред тийнейджърите /не ги възприемам висок клас, да не стане грешка, но младите са като полудели/. Веднъж чаках пред едни дюнери заедно с трима 18-годишни горе-долу. Първо видях едно лого Найк на единия, после на обувките на другия, на суичъра на третия, опулих се и съвсем целенасочено ги огледах - от глава до пети и тримата бяха в Найк с лога. Не можах да повярвам на очите си и естествено се замислих какво му има на това поколение. Joy

# 109
При нас найки носят, с малки изключения, една определена категория хора - жените се разпознават по уголемените устни, Орлов тип ноктопрастика, изкуствените мигли и често не висок клас образование. Мъжете са от типа на помощи, евентуално работещи и на черно. И двете ми деца на 21 и 10г не искат и да чуят за обувки от горния бранд.

На мен любим бранд ми е French Connection, имам и дрехи отпреди 20+ години - намирам я винаги съвременна - смес от френски шик, британски дизайн и скандинавски минимализъм.

Естествено е че по-високия бранд по-често гарантира по-високото качество, естествени и дълготрайни материи и качествена изработка. Но и определено има истина в това, че по-заможните, не задължително носят скъпи дрехи, но затова пък карат обикновено лъскави и нови коли - това бие на очи при нас, защото годината на регистрация е върху табелата, все едно да ти изографисат датата на раждане на лицето. Тъй че, колите по-често се подменят по данък обществено мнение.

# 110
  • Пловдив
Нещо не ви разбирам. Всички знаем, че има много скъпи и маркови дрехи. И тези компании просперират. Тук виждам напъни да се обяснява как богатите не ги носят. А пък е ясно, че бедните не могат да си ги позволят. Тогава как си обяснявате, че тези марки съществуват и не само съществуват, ами и са печеливши? И да, тези марки се носят и купуват.

# 111
Голяма част от пазара на тези марки е Близкият изток и въобще Азия. На мен ми е правило впечатление в Италия, торби с Кристиан Диор и Шанел носят носят китайци и японци, европейците пазаруват от Зара. Туристите имам предвид, де.

# 112
  • Швейцария
Янтра, бедните ги купуват Laughing Аз бях типичен пример. Когато най-много нямах пари, купувах марки. Харчех си цялата заплата за тях, нито стотинка не спестявах. Тук е пълно с бедни хора, които носят много скъпи чанти и дрехи. Същото е с колите. Масово се купуват нови БМВ-та и Мерцедеси и после се чудиш как да ги плащаш. Просто комплекси, каквито и аз имах. Похарчила съм пари колкото за един апартамент за пустите марки. Трябваха ми години да разбера, че да си беден не е срамно и не е нужно да си накичен с Гучи, за да се чувстваш човек. Много ми се промени мисленето от тогава.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 07:50 от JennyBG

# 113
Голяма част от пазара на тези марки е Близкият изток и въобще Азия. На мен ми е правило впечатление в Италия, торби с Кристиан Диор и Шанел носят носят китайци и японци, европейците пазаруват от Зара. Туристите имам предвид, де.
    Туристите може. Италианците които могат да си позволят си пазаруват маркови дрехи. Имат си слабост на тема мода. Имах познат, който се "поболя" докато си купи най новия модел на не помня коя марка маратонки беше, ама бяха златисти Joy

# 114
  • София
Класата личи по това да знаеш къде как да се появиш. Дрехи, коли и вещи да ползваш адекватни на ежедневието ти. И да не ти пука какво мислят околните за теб.

# 115
Класата далеч не се определя от дрехите. Тя си личи по обноските най вече.
Дрехите са само допълнение.

# 116
  • Швейцария
Точно така. Класата в една дама си личи и с евтини дрехи.

# 117
На мен ми допадат модни експерти, които умело съчетават дрехи от H&M, Mango с такива на Max Mara и Gucci (като лукс. марките си ги набавят понякога от платформи за обмяна или втора ръка), и винаги изглеждат стилно, небрежно елегантно и женствено, без да е too much, прекалено matchy-matchy или като току-що излязли от модно списание. Просто който си го може, го може.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 10:46 от Анонимен

# 118
На мен ми допадат модни експерти, които умело съчетават дрехи от H&M, Mango с такива на Max Mara и Gucci (като лукс. марките си ги набавят понякога от платформи за обмяна или втора ръка), и винаги изглеждат стилно, небрежно елегантно и женствено, без да е too much, прекалено matchy-matchy или като току-що излязли от модно списание. Просто който си го може, го може.
Matchy-matchy било демоде ми казват. Примерно, удобните roots дрехи (канадска марка), по едно време бяха задължително облекло при тийнейджърите, но не трябвало да се носят в комплект долнище и горнище.

Янтра, наистина богатите хора, които могат да си позволят висш клас марки вероятно ги обличат там, където им е мястото. Аз понеже ги срещам в по-ежедневни ситуации, като училищни събития, даже и да са с дрехи на Версаче, не им личи особено, пък и аз не бих ги разпознала, ако не им видя етикета.

# 119
Кейт и Летисия носят Зара и ХМ с пиар ефект - я виж, колко е близка до нас, та тя в същите магазини пазарува! Съмнявам се, че това е първи избор на която и да е от двете за ежедневието им извън публични изяви.

Общи условия

Активация на акаунт