Ползата от Марковите дрехи

• 26 331
  • 452
  •   1
Отговори
# 135
Армани от Одрин . Много готино Simple Smile

# 136
заможните в ежедневието по никакъв начин не афишират статуса си.
Мисля, че дори няма нужда да го афишират, ако живеят на определен адрес, карат луксозна кола и носят съответни часовници и бижута. Вижда си се и без да обясняват какви обувки, какво що Blush Сега зимата едва ли носят ХиМ, личи си, че е кашмир, така че.. Харчат си хората, но за марки, които не сме чули най-вероятно. Например моят колега си купува обувки само в Church. По около 1.000 евро са, изработени на ръка в Англия. Не е Прада, за него е клас нагоре.

LV, ...Тук такива аксесоари вървят в комбинация със скъпи автомобили, съответните дрехи и определено не са масови.
Neverfull са си точно ежедневни торби за носене, издържат до 100 килограма и са направени от куфарския им материла Canvas, който не се драска и избелява Hug Шанел е по-луксзона, така е, но LV в европейските столици наистина си е масовка. За ученичките - Longchamp.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 10:22 от Анонимен

# 137
  • Terra incognita
Специално за слънчеви очила не бих заложила на ментета. Не се знае какви са стъклата, а очите са важни.

# 138
  • Най-красивата страна
В Одрин за първи път чух ,че имало ,,оригинални реплики,,.
Така казват търговците,,Заповядайте госпожо,само оригинални реплики при нас,,....
Влизаш в магазините на центъра и има всичко-Гучи,Армани,Диор,Версаче,Монклер,Филип Плейн,ЛВ..
Адидас,Найк,Пума-направо на сергиите на пазара-маратонките по 10лв...
И народа купува..търговците пълнят чували на пазара...
А в Турция има и много качествена стока-турски марки ,но не са евтини.

Няма лошо човек да си купи маркова дреха,чанта...стига да има къде и с какво да я носи.И да може да си позволи.
Не да дадеш 2000лв. за чанта,а да ходиш гладен и без пари и с обувки за 10лв.

За обувки-да,струват си парите.Стига да са оригинални,а не ,,оригинална реплика,,.
Не е нужно да са Версаче.
Има и среден клас марки,които са с отлично качество.

# 139
Вики Тейлър,
фактът, че някакво произнасяне се е "наложило", не значи, че е правилно Simple Smile Произношението е такова, защото името идва от богинята Нике. Неяснотата е съществувала не само у нас, съдейки по долната история.

През 2014 г. председателят на борда на директорите на Nike Филип Найт получава писмо с молба да отбележи правилното произношение, като са посочени двата варианта.
Той отбелязва с кръгче „Найки“ и изпраща обратно писмото.

# 140
  • София
Произношението Найки има общо с Нике, колко ако някой нарича въпросния господин Нихт. То и Хуауей оригинално се произнася по друг начин, ама това няма общо с темата.
Там, където живея аз (и в бг, и в чужбина) също не го наричат Найки. Не е и някакъв кой знае какъв особен бранд, колкото и добри спортни масови неща да предлагат.

# 141
Аз съм чувала такова произношение на Хуауей, че чак се чудя на хората що се правят зорлем на идиоти…

# 142
Fever Ray,
моля те, не се излагай Simple Smile В англоезичните страни древногръцката богиня Нике (Нике на български, на гръцки си е Ники) се нарича точно Найки - столетия преди да съществува марка. Аз спортни дрехи не нося, та брандът ми е безразличен, но достатъчно популярен, за да заслужава да се изясни неяснотата.

# 143
  • София
Параход, не всички страни са англоезични, все пак.
Даже повечето не са. Simple Smile

# 144
но достатъчно популярен, за да заслужава да се изясни неяснотата.
Това едва ли някога ще се получи; редица марки имат проблем в различните държави. Зара = Сара = Цара например или пък да си чула някой да казва "Моет"? Масово произнасят Мое, а не е правилно заради следващите букви. Вютон също не съществува; Уауей е при нас тази марка, ако произнеса с "Х" на местна почва ще се счита за грешка.

Та в крайна сметка "карпе диием", дами Blush

# 145
Не само Найки звучи странно по някои ширини. ПоршЪ/А (между двете е), Сара (Zara), Шаоми (Xiaomi)  - да не говорим, че е бегло подобие, защото Х звукът е между ш и с и има два тона на двете срички, които водят до още по-специфично произношение.

Още един позитив от онлайн пазаруването. Там не ме питат как се произнася марката и продавачките не ме поправят. Joy Е, ПоршЪ може и да не си поръчам онлайн. Ама и офлайн не се очертава да си поръчвам, та много важно, че знам, че не ПоршЕ.

Много по-лесно се живее без скрупули. Основната ми зимна чанта е Прада. В момента живея на място, на което е 100 пъти по-лесно (бързо и удобно) да се придвижвам до работа с ГТ. Никакви скрупули нямам, че “мърлям” скъпа чанта и скъпо палто трамвай и после метро. Отнема ми 30 мин. от населено място извън града до центъра на града, вместо 45 мин. в задръствания, без да броя изобщо паркирането. Няма да си купя друга чанта, за да съответства на новия ми лайфстайл. Ще знам следващата чанта да ми е от ХиМ. Но ще е чак след няколко години, защото нямам намерение да я сменям, докато изглежда добре.

# 146
А произнасянето при парфюмите? Същото е.

# 147
Никаква полза нямат "марковите" дрехи за потребителя.
Маркови дрехи от типа на ЛВ, Диор, Шанел и прочие се таргетират на бедните, които искат да се правят на богати. Качествените дрехи, които носят истински заможни хора нямат логота. Никой не търси и показност в този сегмент.

В последните години много ограничих броя на дрехите, които купувам, гледам етикетите и качеството, марката въобще не ме грее. Има скъпи боклуци и евтини находки.

Някой беше писал преди мен, че нямало избор в България- аз точно в България си купувам повечето дрехи, макар да живея от много години в чужбина. В България има много различни магазини/марки и съответно възможност да намериш хубави неща на добри цени. В "развитата чужбина" си ограничен до няколко марки, които в поледните години до една развалиха качеството си.

# 148
Найки е в една категория с Кока Кола и Нестле, брандове, които имат толкова въпросителни около етичността си, колкото и доживотни пристрастени фенове. Не че другите нямат, но публичността сред горните е най-голяма. Съответно, през десетилетията, и бедни и богати са им почитатели, т.е. - масово са се наложили по целия свят. Въпросът е сега, да се отъждествяваш ли с нещо, което е всъщност масов вкус и следователно не внася никаква индивидуалност.

# 149
Маркови дрехи от типа на ЛВ, Диор, Шанел и прочие се таргетират на бедните, които искат да се правят на богати.
Не са ми такива впечатленията - особено пък за Шанел. За логото и аз мисля така - тези марки имат и такива дрехи. Много пъти в други теми се пише и за автомобилите същото, не познавам богаташ с Киа или Шкода, факт. Та от моя ограничен допир с богати австрийци и италианци: купват си маркови скъпи дрехи и коли, но не ги обсъждат и се стараят да не са видимо етикетирани. Като видя обувките от крокодилска кожа, на мен поне веднага ми е ясно в кой сегмент се движат и няма смисъл да питам какво им е логото Joy

Скрит текст:
Виж, за намаленията в Билла и процентите за някакво количество шампанско, ако си поръчаш еди-къде си, също ме уведомяват предимно заможни хора. Този парадокс скоро го коментирахме в някоя тема за спестяване Grinning

ПП Допълвам, тъй като явно съм сложна за разбиране. Нямам предвид, че автомобилите им не са етикетирани, а дрехите, естествено. Ставаше дума за това, че коментирахме в друга тема, че уж само бедните си купуват Мерцедес и Порше, което не съвпада с това, което виждам аз. Това са само мои наблюдения, възможно е някъде по света богаташите да карат нисък клас автомобили, не знам.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 15:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт