Ползата от Марковите дрехи

• 26 176
  • 452
  •   1
Отговори
# 345
Темата започна с Армани и вече мина на Абаутю, много бързо настъпва кризата в пазаруването 😁 Ми всички дрехи с етикет на марка са маркови, не са маркови само тия дето са правени в нечии гараж. Ползата е че знаеш какво купуваш, другото са някакви цифрови измервания.
Има хора , за които 5000 лева са като 5 лева за обикновения човек,че ако не и 50 стотинки. И те не са малко. Предполагам,  за тях да се обличат с подобни марки е социална принадлежност.
Както искаш си го тълкувай, но тези дни разни кралски семейства из Европа се показаха за празника и някои си бяха облякли децата в конфекция като Монсун и Ню Лук без това да им премести социалната принадлежност, но пък показаха много стил Wink

# 346
Никой не ходи от главата до петите в Шанел ежедневно. Нито пък с диамантите. Както искаш, така го тълкувай. Кралските фамилии ли са критерият?

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 15:35 от Анонимен

# 347
  • Най-красивата страна
Според мен не може да се съди по марката на дрехите за социалната принадлежност.
Защото у нас например има хора,които дават последните си пари за една чанта или парцал ,а после търсят пари на заем ,за да изкарат до заплата...И чантата може да струва 2000лв,ама гордата притежателка няма 20лв. в джоба си...

# 348
  • В заешката дупка
Не е чак толков невъзможно да се сдобиеш със скъпа вещ на много места по света. Дали имаш чанта Шанел или не, примерно, само по себе си не говори особено много.

# 349
Има вещи и марки, които са създадени за богати хора- телефони, яхти, коли, дрехи, часовници ,точно  за да се отличават.
Ако въпросът е :Защо се купуват висок клас марки от средна класа е друго нещо.

# 350
  • В заешката дупка
Е, то не всички богати хора притежават скъпи яхти, но е вярно, че само богати могат да си го позволят. Но една Шанел чанта не е задължително да си богат и да я “изгладуваш”, за да я имаш, YSL - пък съвсем, а и реплики има. Притежението на единична скъпа добре позната луксозна марка дреха/чанта/чифт обувки сами по себе си наистина не казват особено много за финансовите възможности. Като включим и репликите пък съвсем. В днешно време не е особено трудно да изфабрикуваш статус, в интернет особено. В реалността не е чак толкова лесно. Тогава по-лесно се вижда “цялостната картина”.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 21:38 от ЧеКа

# 351
  • Варна
В последния момент, днес, решавам да купя одеяла за подаръци. Оказа се, че магазините на български производители за които знам във Варна са затворили. Просто исках да купя 100 %памук. Намерих само в Метро и купих 1,че ми трябва за утре.Българско е това, но бих разгледала още, и чужди.

# 352
От край време дрехите отразяват статуса  в обществото. Сега вече всичко е достъпно и някои марки на това разчитат с грозните си аксесоари на сравнително достъпни цени или огромните надписи и лога.
Според мен, част от хората търсят да получат уважение или компенсират за нещо, а дизайнерските дрехи и аксесоари са най-евтиния начин. В колко магазини съм виждала как продавачите коренно си променят отношението, спрямо това колко разпознаваема марка са дрехите на клиента.
Колкото до аристокрацията и разни милиардери, хич не ги мисля, че няколко пъти са се показали със Зара, те си имат други начини да се разпознават.

# 353
В последния момент, днес, решавам да купя одеяла за подаръци. Оказа се, че магазините на български производители за които знам във Варна са затворили. Просто исках да купя 100 %памук. Намерих само в Метро и купих 1,че ми трябва за утре.Българско е това, но бих разгледала още, и чужди.

Преди време разглеждах тези http://www.rodopskatakan.com/bg/home-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0 … 1%81%d0%ba%d0%b8/ и си харесах, но не съм си купувала от тях, поне на картинка ми харесват, конкретно луксозните мериносани одеяла. Преди 3-4 месеца ги бях питала за цената на мериносовото одеяло Стълбица в размер 150х200см и ми казаха, че е 105лв.

# 354
  • Deutschland/HE
Аз имам от тях 2 родопски и 2 памучни одеяла. Родопските са много хубави и препоръчвам. Памучните са като най-горното и съм на 80% доволна, подходящи са за намятане на дивана, но не и за слагане в плик.

# 355
Ние имаме едно родопско одеялце, което е мъничко сигурно 120 на 150, за пред ТВ става, ако се завия краката ми стърчат, НО и пролет и ранно лято съм се намятала с него и не изпотява, зимата затопля, леки са, имам чувството че са дишащи даже, въобще много съм впечатлена от вълната, а в същото време вълнена дреха да не видя.

# 356
  • СИ

Според мен не може да се съди по марката на дрехите за социалната принадлежност.
Защото у нас например има хора,които дават последните си пари за една чанта или парцал ,а после търсят пари на заем ,за да изкарат до заплата...И чантата може да струва 2000лв,ама гордата притежателка няма 20лв. в джоба си...

То си личи когато чантата е за 2 хиляди, но няма 20 лева в нея. Усеща се... Защото не е само до това едното нещо да е добро и стилно. Всичко трябва да е такова. А това вече е по-трудно. Защото с чанта за няколко хиляди не върви да чакаш автобуса на спирката.
Сега като се замисля, част от заможните хора които познавам се носят като пълни оръфляци. Ама пълни... И всичкото им е така. Включително и ядат най-евтините боклуци и полуфабрикати "на промоция" от Кауфланд или Лидъл. Стискат едни пари и пълнят сметки. С това им приключва всичко. И не мога да го схвана и проумея този маниер.

# 357
Знам една професия, в която чанта над 2 000 бона е задължителна и масово се ходи с такава, независимо как си облечен, а по-успелите в нея имат по няколко, стилът е сходен, брандовете на чантите са 2-3.
Понякога ми е било смешно особено при мъжете - мърляви обувки, които не си знаят сезона вече и лъскава чанта.
Попадала съм обаче и на хора, които са успешни в тази професия, но не са в общия тренд и имат ярка индивидуалност.

По въпроса с чанта за 2 бона чакаш на спирката - не е никакъв критерий. Като ти е скъпа чантата, палтото и т.н. - какво да не ходиш по улиците ли, а да ги слaгаш само в определени случаи ли и да си ги пазиш в гардероба.

Специално чантата е аксесоар, който не всички сменят често и много хора са склонни да инвестират повече пари в нещо, което е ежедневно с тях - това за по-възрастните поколения, младите още търсят себе си и се мятат от стил в стил. А пък феновете на чантите като аксесоар са друга бира.
Маркова чанта освен всичко друго е чест офисен подарък в някои среди.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 13:01 от zari65

# 358
Имам приятелка, която печели добре като цяло. Има и маркови дрехи и аксесоари, има и от Синсей. Обаче се облича много стилно, със страхотен вкус и дори някакви евтинджоси изглеждат като маркови върху нея. Възхищавам се на такива хора. Някои, дори облечени от глава до пети със скъпи дрехи, ако нямат вкус, граничи с кич направо..

# 359
Коя е тази професия, която изисква носене на чанти от 2К лева?

Общи условия

Активация на акаунт