Ползата от Марковите дрехи

• 26 123
  • 452
  •   1
Отговори
# 405
Точно и аз се сетих за бабешките чанти с този десен. 2000 евро, ама като не ми харесва...

# 406
Спомням си модата малко отпреди ковид - масовката с LV. Не съм ги и гледала фалшиви или не. Сега младите с MK, а 30+ са много с Coach, поне по бегли наблюдения.

И аз съм с проблем: пенсиониране на чанти и палта, основно. Омръзват ми и после стоят на рафта/закачалката в гардероба, събират прах. А модата се променя - имам една единствена Prada от когато бях млада и зелена (преди 20г). Три-четри разходки и е в пенсия. Скоро и винтидж ще стане. Слава Богу, оттогава само на долен mid range го карам, за да ми даде сърце пенсиониране/изхвърляне/забравяне.

# 407
  • София
Значи съм в крак с младите. Wink
Аз съм почти на 50.

Затова обичам минимализма. Малко неща, универсални, качествени, редовно ползване и подмяна при загуба на фасон. Това, което не е в употреба повече от 1 година - директно в контейнерите на БЧК.

# 408
В тукашния аутлет Prada e на супер цени, а в аутлета на Москино чантите са от двеста евро нагоре. Дори и с някакъв среден бюджет, човек, ако има търпение, може да направи добри маркови попадения Blush

# 409
  • Down south
Миналата година бях на вълна Coach, толкова се бях заплеснала, че бях поръчала две чанти. Еднакви Kissing Heart
Така и не върнах втората

# 410
И на мен ЛВ са ми грозни, освен това е голяма загадка как са измислили цената, като дори не става въпрос за кожа. Ама нали някой трябва да плаща брандинга.

Coach и МК имат много добри неща. Нещо позалязоха последните години, не ги носат инфлуенсърките.

И аз от няколко години съм фенка на минимализма. Човек носи в 90% от времето едни и същи неща.
Само в контейнерите избягвам да оставям. Яд ме е, да знам че има толкова много хора, които мизерстват наоколо, а контейнерите отиват в Африка. Но това е друга тема.

# 411
Аз съм си клошарка. Пазя. От време навреме разчиствам, но рядко.

# 412
Стилът се променя, а няколко марки се произвеждат в Китай така че това, което плащат тези, които купуват оригинал е маркъп за марката, но не за качество.

# 413
И на мен ЛВ са ми грозни, освен това е голяма загадка как са измислили цената, като дори не става въпрос за кожа.
Точно материалът на тази серия за пътуване/шопинг ги прави такива желани. Този canvas издържа на много повече натоварване, не пропуска вода и е по-издръжлив на драскотини от кожата. Хазайката ми във Виена преди двайсетина и повече години имаше куфар от родителите си, той беше на над 80 години и повърхността му имаше тук-там някоя драскотина, а не беше от пазените. Беше адски ценна вещ и идваха антиквари да го разглеждат.

Иначе другите им чанти са с от хиляда евро нагоре като цена и са класически кожени вечерни модели. Колекциите им за пътуване са от най-евтините им продукти.

ПП Тъй като SEO-нът работи отлично, веднага ми излязоха реклами на LV Capucines - за само малко над 28.000 евро Sweat Smile

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 18:28 от Анонимен

# 414
  • София
Да не се бутат, Бъркин на старо ги убива и като нови.

# 415
  • София
Ехе, Бъркин...
Напоследък се размърдах малко по чужбина, та да кажа един съвет от мен - търсете марки местно производство. Жалко, че в България такива са малко и са с цени, които не всеки може да си позволи.

# 416
Брандове, които произвеждат в Китай ги слагам в игнора. За единия етикет не давам пари.

# 417
За LV имаше една продукция в Румъния и знам, че в социалните медии ореваха света, защото не е Франция или Италия. Но Китай май не. Бъркин май е само във Франция, или? Не съм много запозната, те са ми извън диапазона въобще. Coach са като че ли от Виетнам, но и цената им не е 2.000 евро.

# 418
Ермес не са правени в Китай. Обаче копията от там са уникално добри. Даже има такъв тренд сред ултрабогатите да си купуват фекове от китай, а на оригиналите да им се вдига стойността като не ги ползват. Някаква китайка беше разказвала, как си окапала Биркина с мазнина от пържени картовки и после нарисувала кожата, за да го заличи петното, защото това няма махане, и така се вдъхновила да добавя стойност към марковите чанти като ги рисува...според мен освен гаджето й няма кой да иска да купи чанта, която е с инвестиционна стойност и да я поевтини с рисуваници.

Ботега Венета също не са в Китай. И тяхната кожа е топ. Кристиян Луботин също. Те си произвеждат във Франция.

Ето тука вижте: https://houseofhenmar.com/100-luxury-and-popular-mall-brands-mad … -china-sentiment/

Признавам си - всяка година съм с последна колекция Диор и Долче и Габана, оригинали, но от Китайския магазин. Така и така ще се правят от хора, които са принудени да работят за мижави пари, няма да давам за маркъп, който да отиде по новата яхта на шефа на луксотика, я.

Бърбъри по същия начин. Имам косюм от преди 20 години - не е мръднал. Нито е паднало копче, нито се е разшил, нито нищо. Ама си пише - направено в Англия. Сегашните Бърбъри са пълна загуба на пари. Хем плащаш премиум хем качеството на изработка е - хайде не като фастфашън, ама много малка идея по-добре и със сигурност като си купиш нещо това няма да е Нещото, което да издържи и 1000 перални без да сдаде багажа.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 21:52 от Елфичка

# 419
А какво означава "последна колекция Диор и Долче и Габана, оригинали, но от Китайския магазин"? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт