Ползата от Марковите дрехи

• 26 318
  • 452
  •   1
Отговори
# 150
Как може една кола да не е видимо етикирана?
Също ме дразнят огромни букви и лога на марки. Дори и да е много качествена и с перфектна кройка и цвят дадена дреха, ако има набиващо се лого, не я взимам.

# 151
Как може една кола да не е видимо етикирана?
Съжалявам, ако съм те объркала. Нямах предвид кола разбира се, мислех, че е очевидно. Ще обясня по-подробно, след като създава недоразумение. Заповядай:

се таргетират на бедните, които искат да се правят на богати.
Много пъти в други теми се пише и за автомобилите същото, не познавам богаташ с Киа или Шкода, факт.

# 152
Изумена съм колко хора си купуват неща, за които нямат пари. Както описахте това за Одрин, сетих се за една колежка. Бяхме на по 24-5 с нея, работехме в една фирма, ентри левел позиция в международна компания. Хич не изкарвахме много пари. Обачее нашата на заплата отива и 1000 лв за чанта. Живееше ту у майка си, ту у гаджето и сметки не плащаше, хапваше у техните. Нямаше пари кафе да си купи в офиса, обаче чантата маркова. Така на почти всяка заплата. Като дойдеше Коледа изнудваше гаджето й за скъпи подаръци, понеже нали.. за инстаграма да снима там.

# 153
Изумена съм колко хора си купуват неща, за които нямат пари. Както описахте това за Одрин, сетих се за една колежка. Бяхме на по 24-5 с нея, работехме в една фирма, ентри левел позиция в международна компания. Хич не изкарвахме много пари. Обачее нашата на заплата отива и 1000 лв за чанта. Живееше ту у майка си, ту у гаджето и сметки не плащаше, хапваше у техните. Нямаше пари кафе да си купи в офиса, обаче чантата маркова. Така на почти всяка заплата. Като дойдеше Коледа изнудваше гаджето й за скъпи подаръци, понеже нали.. за инстаграма да снима там.

Приоритети! Това и доставя удоволствие, явно може да си го позволи, щом има кой да я изхранва. Аз май нямам такива познати.

# 154
Някой се питаше какво означава "оригинална реплика". Ако сте чели Роберто Савиано, в книгата му "Гомор" е обяснено. Това са стоки, шити за бранда, които брандът не е одобрил поради някаква причина. Те не се пускат в официалните магазини на марките и на тях не се поставят оригинални етикети със защита, също не се заплащат на изпълнителите, а остават за тях. Реализират се на неофициалния пазар, обикновено в страни с нисък контрол на защитата на марките и занижен митнически контрол. Цените има обаче не са 10 лева, де, по-високи са.

# 155
Сега покрай темата се замислих робувам ли на марки и като цяло - май наистина от само няколко места купувам, главно защото съм си нацелила някакви модели, които ми пасват на нестандартностите. Чанти, дето струват колкото кола на старо, нямам, едва ли някога и ще имам.
Аз съм човек, който не пази дрехите си, живея си с мисълта, че те трябва да ме пазят мене от студ, жега и итн., затова като купувам просто правя сметка колко и къде ще го нося, колко минимално трябва да издържи и отговаря ли цената на това. С две думи - дрехата за мен е консуматив - и дори да имам от време на време силни импулси да раздвижа нещата и внеса разнооразие, накрая пак опирам до същото в гардероба си. Естествени материи за ежедневието и малко спортна екипировка - това е като цяло. С годините станах безобразно практичен човек, ако 20годишното ми аз можеше да ме види, щеше да си помисли, че сънува кошмар. А сега съм ок с това.

П.С. Има една книга, The Waste Makers, може би я прочетох в правилния момент, не знам, но ми затвърди някои посоки, в които вече бях поела вътрешно. (социология е, не е еко-био-булшит)

# 156
То вярно, че трябва дрехите да ни робуват, не ние на тях, но и вид трябва да имат, не един конец да я разпадне. Имахме една учителка по математика, която се обличаше странно, но беше сърдечна жена, имахме и един абсолютно неконтролируем съученик, който нямаше час да не се прояви, но по математика беше особено активен. Стои жената пред първия чин срещу него и чете условието на задачата, този вижда един конец, дърпа го и изведнъж пуловера започва да се разплита. Тя изпада в шок, той тегли настървено конеца, в един момент и двамата дърпат конеца, целия клас се хили, въобще настана голяма какафония. Това отклонение по повод дрехите със стърчащи кончета и дребни дефекти.

# 157
Дръпнал е конец на дрехата на учителката ви? Мамин, златен....

Като с всичко в живота, може да попаднеш на нещо "правено в понеделник". Едни  такива ботуши като студентка, които се сцепиха по дължината на подметката на дълга снежна разходка,  ме оставиха с последствия в крака за дълго напред. Оттогава съм взискателна и придирчива като дърта свекърва за всичко, което обувам,  че не съм стоножка все пак 😄

# 158
заможните в ежедневието по никакъв начин не афишират статуса си.
Мисля, че дори няма нужда да го афишират, ако живеят на определен адрес, карат луксозна кола и носят съответни часовници и бижута. Вижда си се и без да обясняват какви обувки, какво що Blush Сега зимата едва ли носят ХиМ, личи си, че е кашмир, така че.. Харчат си хората, но за марки, които не сме чули най-вероятно. Например моят колега си купува обувки само в Church. По около 1.000 евро са, изработени на ръка в Англия. Не е Прада, за него е клас нагоре.

LV, ...Тук такива аксесоари вървят в комбинация със скъпи автомобили, съответните дрехи и определено не са масови.
Neverfull са си точно ежедневни торби за носене, издържат до 100 килограма и са направени от куфарския им материла Canvas, който не се драска и избелява Hug Шанел е по-луксзона, така е, но LV в европейските столици наистина си е масовка. За ученичките - Longchamp.

Само че често хора извън тесния семеен и приятелски кръг рядко знаят къде точно живеят порядъчно заможните (доста private са), а карат луксозни коли тези, които държат на статус символи, или чисто и просто са любители на висок клас, мощни коли Simple Smile Но както става ясно от пълното ми изречение, в никакъв случай не генерализирам, а изказвам личните си впечатления дотолкова, колкото животът ме е срещал със заможни хора/милионери най-вече около образованието. В друга среда или в друга държава, където висшата мода се котира добре (напр. Италия), или, където да умееш да се самоизтъкваш ( и с брандове и луксозни артикули) е ценено умение и необходимост, за да пробиваш напред както в САЩ, нещата стоят другояче .

# 159
Реално богатите държат на сигурни и надеждни автомобили, освен ако са любители на високите скорости и имат в гаража освен сигурна и надеждна, и една спортна кола.
В Гърция преди богатите залагаха на Мерцедеса. Ама новичък, а не пета ръка.
В последните години не знам дали нещо се е променило.
В Италия пък правеше впечатление че доста харесват и спортните модели.
    Иначе те не робуват на марки, а на качество и стил.
     А качество и стил при дрехите...

# 160
Четох, че 5% държат 95% от световното имущество. Т.е. представете си дали говорите изобщо за богати и представете си ние, с нашите ДжакВолфскин и незнам какви други какви сме. Както една моя приятелка казва - аз гледам да ми е добре и на мен да ми стига каквото имам и повече не се занимавам с бездънни работи. Т.е. ако и трябва нещо по повод ще си го вземе за повода да и е ок и няма да се занимава да мисли как я възприемат околните.

# 161
Всъщност стана ли ясно за дрехите на Марко ли иде реч и за колко маркови е дискусията?

# 162
Всъщност стана ли ясно за дрехите на Марко ли иде реч и за колко маркови е дискусията?

Уж висша мода дискутираме! Баленсиага, и т.н. Wink
Тъкмо се връщам от фризьор. Ходя в един чуден спа комплекс.  Споделих с фризьорката, че ако случайно забогатея безмерно, ще си купя къщата в съседство и ще им ползвам услугите ежедневно. На тръгване установих, че къщата в съседство се продава. Сега трябва да проверя да не би да случайно да сме спечелили милиони докато се прибирам и ако да, ще се кандидатирам за кореспондент по висша мода на бг мамата.

# 163
Творенията на Баленсиага ги горят от няколко седмици насам в ТикТок заради последния скандал с детските снимки. Дано да не връщат ги повече на мода, много долна марка.

Хората с многото логота по себе си ги слагам в графата "търсещи одобрение &престиж". Без никакви лоши чувства, просто като индикация, и аз съм се водила преди по марки.
Всеки както иска да си харчи парите - имаме различен живот и разбирания. Парите за една "маркова" чанта, бих ги изхарчила за екскурзия (две-три- четири даже), друг не бил.

# 164
В Гърция се било напълнило с “ Порше” след приема в ЕС, чувам, не знам дали е така. Тук много карат среден клас от типа “квадратно, практично, добро”. VW например. Да върши работа им стига, не всички се хвърлят винаги на най-доброто от най-доброто. Селф-мейд ресторантьорът милионер под нас и той последва примера на приятелките като от Мерцедес SLK се прехвърли на семейна “Датчия” полукомби. Нещо са сбъркани тези немци, явно 😅: колкото по-богати стават, толкова по-непретенциозни. (Това поне виждат хората). Ресторантът се пръска по шевовете, обаче, дори и по Ковид времето беше така.

А ползата от висшата мода аз виждам в удоволствието да притежаваш и носиш нещо наистина изключително като идея, изработка,  материя, много често и уникат. Все пак животът е кратък и удоволствието няма цена, така че който го влече и има възможност, защо да не си позволи haute couture? Не виждам нищо комплексарско в това. Мен лично не ме влече, за което мъжът ми се радва изключително много. PS: явно и аз съм сбъркана Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 02:10 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт