Ползата от Марковите дрехи

• 26 210
  • 452
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Имам тениски от органичен памук за по 10 лв, имам тениски секънд хенд премиум марки за по пет, нося ги със сака за по 100 пъти повече и с толкова скъпи обувки.
Обичам еклектиката в модата, да ми носи удоволствие и онова, пиперчето.
Имам разнороден, хамелеонски вкус и всичко това струва пари. Оптимизирала съм нещата.

Не режа етикети, ако не ме дразнят.

Държа на качествено бельо и обувки, връхни дрехи, туристическа екипировка и аксесоари. Другото как дойде и не, изключително рядко плащам химическо, всичко поддържам сама

# 256
  • Mediterraneo
30 градуса е някаква хладка вода, като сложим еко препарат, т.е.някаква хомеопатия ( разреден и със съмнителни свойства), то по- добре в легена на мивката да "пера". Не е за моето домакинство това. Предпочитам да си купя 5 тениски този сезон, да си ги пера на 60 градуса, отколкото да купя 2, да ги пера на 30 и да се радвам, че издържат на носене.

# 257
Които тук мисли, че какъв бранд носиш, няма ама никаква връзка с какво се отъждествяваш професионално, социално и прочие, да си изяде чорапите, Phloxx, заимствам ти частично аналогията.

Ох, аман от статуси!

В една друга тема една госпожа умира да се представя за хай клас, потънала в лукс, ходеща на почивки по луксозни дестинации, докато не написа едно изречение на английски (тя там живее), което показа потресаваща и непростима неграмотност.

Тази пък госпожа не знае кога да ползва “и”, кога “й”, но явно е на “ти” с брандовете и професионалната принадлежност. Явно марките и брандовете  по-важни и от грамотността, и от културата.

Понеже живея и работя с хора, с относително висок обществен статус, които обаче нямат снобско мислене и не държат на топ марки,  оставам с впечатлението, че ние тук в Канада сме ужасно бедни и изостанали в сравнение с българите. Аз статута на индивида го преценявам по други критерии, не по марковите им дрехи, но явно съм се объркала и вероятно принадлежа към нисшите слоеве на обществото.

# 258
Н&M са обикновено Ок качество, но за тениски предпочитам добро качество и си плащам съответно, освен ако няма да нося под пуловер зимата. Точно никога няма да платя 350€ за палто, дори половината съм плащала само няколко пъти.

Имам две познати, чиито семейства са определено високата средна класа. Ходихме веднъж в къщата на бащата на едната, докато семейството беше на ски в Алпите. Къщата е заобиколена от езеро и парк, близо до най-известното място за конни надбягвания в страната. Една от сестрите на моята близка, наскоро рожденичка си беше оставила част от подаръците наоколо и сред тях имаше няколко предплатени карти за най-евтиния магазин за дрехи в страната. Уважавам този тип отношение към подрастващите (сестрата беше под 18г).

Другата моя близка, естонка, се събра с местен, за който впоследствие общата ни местна приятелка ми разправяше, че го пишели по вестниците преди години заради милионите на свекъра й. Тази дама купува на трите си момчета и мъжа си само Найки и Хюго Бос, и двата бранда с въпросителни около етичността им.

А преди години срещнах приятелка бразилка сред 15г раздяла. Тя ми се похвали, че си носи същото палто, с което се бяхме снимали преди толкова години.

Всеки си знае де, истината за всеки е различна.

Абаджиева, социален статус мен не ме засяга и показността ме дразни, понеже не разбрах защо ме цитираш. Имам си близки и работническа класа, професори, на възрастта на майка ми, колкото по-различни, толкова по-добре.

# 259
Н&M са обикновено Ок качество, но за тениски предпочитам добро качество и си плащам съответно, освен ако няма да нося под пуловер зимата. Точно никога няма да платя 350€ за палто, дори половината съм плащала само няколко пъти.

Имам две познати, чиито семейства са определено високата средна класа. Ходихме веднъж в къщата на бащата на едната, докато семейството беше на ски в Алпите. Къщата е заобиколена от езеро и парк, близо до най-известното място за конни надбягвания в страната. Една от сестрите на моята близка, наскоро рожденичка си беше оставила част от подаръците наоколо и сред тях имаше няколко предплатени карти за най-евтиния магазин за дрехи в страната. Уважавам този тип отношение към подрастващите (сестрата беше под 18г).

Другата моя близка, естонка, се събра с местен, за който впоследствие общата ни местна приятелка ми разправяше, че го пишели по вестниците преди години заради милионите на свекъра й. Тази дама купува на трите си момчета и мъжа си само Найки и Хюго Бос, и двата бранда с въпросителни около етичността им.

А преди години срещнах приятелка бразилка сред 15г раздяла. Тя ми се похвали, че си носи същото палто, с което се бяхме снимали преди толкова години.

Всеки си знае де, истината за всеки е различна.

Абаджиева, социален статус мен не ме засяга и показността ме дразни, понеже не разбрах защо ме цитираш. Имам си близки и работническа класа, професори, на възрастта на майка ми, колкото по-различни, толкова по-добре.

Защото каза, че определени професии не падали под определени марки, пък аз не съм го забелязала тук.
Когато отворя тази тема, винаги пред очите ми е един от най-богатите мъже в Канада; ако не ми бяха казали впоследствие изобщо нямаше да го допусна и ботушките на дъщерята на посланника на Ирландия. Ами обикновени, топли, категорично немаркови. То тук през зимата изобщо не ти е нужно марково облекло, а по-скоро топло и удобно.

# 260
  • София
Точно с Швейцария имам дългогодишен пряк досег и винаги съм получавала комплименти, дори и от непознати жени на улицата. Дали са бедни? Не. Просто не им е приорити левъл.

Българката винаги е була с вкус и усет към детайла. Ако щеш от носиите да тръгнем.
Винаги спретната и чиста, изгладена, гримирана, вложила старание.
Часове детство съм отвисяла с майка ми по шивачки и в опашки за обувки Хъш Пъпис, при фризьори и разнос до химическо и за копчета едикакви си до РУМ- а. И спомена как трака токчета и аз подтичвам след нея да я стигна.
От детайла в дома, до детайла на ревера.
Е, аз какво да съм?

# 261
  • Швейцария
Ами точно, не им е приоритет. Тук жените се носят семпло, със среден клас дрехи и доста casual. Та не е до възможности.
Скрит текст:
Аз няма да забравя първата конференция, на която се озовах. Аз наконтена с костюм и грим, а всички професори с дънки и пуловерчета. Доста срам брах тогава.

# 262
  • София
Да, до вкус е. Там просто липсва.

# 263
Как да няма отношение облеклото към професията? Има, разбира се.

Не ми преиначавай думите. Казах, че марката/бранда не винаги има връзка с професията. Естествено, че няма да се трупна на работа  по тениска и по дънки или по къси гащи и потник! Обаче няма и да отида с Версаче. За всяко нещо си има място и време. Не мисля, че ако видя човек, облечен в Гучи, ще си кажа, аха този е лекар, а онзи до него е адвокат. Този с ролекса пък е финансист.

# 264
  • София
Нещо дълбоко объркана ми се струваш, че изобщо към теб съм си отнесла мислите.

Но пук твоите носят наивитет, че медици, юристи и още повече финансисти не обръщат внимание на стила, който си върви с бранда.

# 265
# 266
Нещо дълбоко объркана ми се струваш, че изобщо към теб съм си отнесла мислите.

Но пук твоите носят наивитет, че медици, юристи и още повече финансисти не обръщат внимание на стила, който си върви с бранда.

Ами объркана съм си аз, и много наивна. Че къде съм виждала аз на живо медик и адвокат, че и финансист. Няма такива в обкръжението ми, разбира се. Ние сме простички хора, емигранти. Мием чинии….

# 267
  • Швейцария
Да, до вкус е. Там просто липсва.
Забрави да кажеш, че това е според теб. А според някой друг може твоят вкус да не е добър. Това е субективно.

Както казах, и аз понякога купувам маркови неща, но мисля, че човек може да се облече прилично и с бюджетни. Няма да дам пари за нещо, само защото има някакъв етикет. Ще го взема само ако ми харесва.  А на кой какво му харесва е съвсем друг въпрос.

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 07:05 от JennyBG

# 268
Това лято бях в Женева, оставете тази работа с не им е приоритет, хората по улиците бяха много спретнати, с чисти и поддържани дрехи, не съм им гледала марките, де, но прави впечатление. Хората, с които се срещах по работа, бяха също много добре облечени, хубави сака, панталони и аксесоари, не е като да вляза в нашенски офис и отсреща шефът с надъвкана яка на ризата (може и Поло Ралф Лорън, но недобре изгладена) дъвче вафличка на бюрото Simple Smile

# 269
Ами погледни една тълпа например, като излязат от метрото или от някое учреждение като се засилят на обяд - всички с тъмни и кофти дрехи и това си говорехме веднъж с колеги, че вероятно това е максимума, който всеки от нас може да си позволи. Говоря за масовия българин.

Общи условия

Активация на акаунт