Ползата от Марковите дрехи

• 26 165
  • 452
  •   1
Отговори
# 375
  • София
В парижкото метро е напълно естествено да виждаш скъп стил и афрокултура рамо до рамо.

# 376
  • Швейцария
Аз тук най редовно пътувам във влака до Берн с топ мениджъри и депутати, които са облечени в съвсем нормални костюми, които не са скъпи марки, а среден клас. На гарата взима колелото и отива до парламента с едни щипки на крачолите на костюма. Когато работех в мениджнмънта на швейцарските железници, ние си ходехме на работа с дрехи от ХМ, дънки и риза.Имахме едно сако в кабинета, ако вземе да дойде някой важен гост.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 10:29 от JennyBG

# 377
  • Пловдив
Аз тук най редовно пътувам във влака до Берн с топ мениджъри и депутати, които са облечени в съвсем нормални костюми, които не са скъпи марки, а среден клас. На гарата взима колелото и отива до парламента с едни щипки на крачолите на костюма.
Или още по-яко - загърне крачола (единия!!!!) и го защипе в чорапа. В Копенхаген беше честа гледка навремето (вярвам, че още е). Топ банкер примерно, на колело, панталона във видимо скъп чорап.

# 378
Нищо ново не е и лично аз съм на мнение, че за всеки си има място под слънцето. Но ми става тъжно при мисълта, че на такива като двойката от снимката в целия цивилизован свят им се присмиват, а тук ни ги пробутват като "модни икони".
Не съм съгласна. Как съществуват явления като Кардашианките например? Изобщо не е целия цивилизован свят.

Под цивилизован свят не визирах цели държави, а прослойки с определено съзнание и манталитет. Кардашианките специално не ги различавам много от нашите фолкаджийки, освен по мащаб. И едните, и другите са харесвани основно от много млади и/ или бедни и необразовани хора, или от парвенюта като тях самите. Такива има много по цял свят, съответно такива са им и идолите.

Ако се върнем на темата за марковите дрехи - трудно можеш да видиш човек с относително висока култура да е целият в "табели". Дори и облечен скъпо, той едва ли ще се радва да се окичи с лога и надписи и да сведе себе си до ходещ билборд.

# 379
  • София
Луксозните и скъпи марки не са съвсем разпознаваеми от масите, табелки по тях няма.

# 380
Нищо ново не е и лично аз съм на мнение, че за всеки си има място под слънцето. Но ми става тъжно при мисълта, че на такива като двойката от снимката в целия цивилизован свят им се присмиват, а тук ни ги пробутват като "модни икони".
Не съм съгласна. Как съществуват явления като Кардашианките например? Изобщо не е целия цивилизован свят.
Разбира се. Гето/ърбан/инфлуенсър културата е супер разпространена и вървежна по целия свят, колкото и да не ни е приятно. Сега, някакви опоскани шестнайсто поколение британски аристократи може да я игнорират. Но тя си е там.

# 381
Аз тук най редовно пътувам във влака до Берн с топ мениджъри и депутати, които са облечени в съвсем нормални костюми, които не са скъпи марки, а среден клас. На гарата взима колелото и отива до парламента с едни щипки на крачолите на костюма.
Или още по-яко - загърне крачола (единия!!!!) и го защипе в чорапа. В Копенхаген беше честа гледка навремето (вярвам, че още е). Топ банкер примерно, на колело, панталона във видимо скъп чорап.

Аз банкери, а още по-малко депутати на колело не съм виждала, но архитекти и разни други “woke”, които нямат против да си намалят carbon footprint-а, включая и телеводещи - със засукани и прищипани крачоли и още как, съм виждала. То не е приятно да си прищипеш крачола в шпицата на колелото - избират си практичност пред естетика хората.

Иначе, не знам за парижкото метро, но на мен лично афро шикът по-ми харесва от миланския “виж колко съм богата” крясък.

# 382
На мен никакво афро няма да ми стои. но на тях си им отива. За него се искат техни си форми . Много ме кефи да ги гледам в Париж да се разнасят цветно.

# 383
Влизам в темата с нещо, което намерих за истински забавно. Стоя си на една спирла на градски транспорт и една жена с чанта на луи витон - най-комерсиалната: невър фул. Веднага я загледах. Фейк. Качи се на един адвобус. Моят си го чаках още. И хоп, друга жена, само минаваше покрай спирката, но и тя с луи витон, невър фул. Тази беше истинска.

# 384
  • София
По какво се различават на пръв поглед? Ципове, нещо друго?

# 385
Невърфул няма цип и от вътре е в много готин свеж цвят. На фейка си имаше цип. Цип.

# 386
  • София
Аз толкова фейк чанти видях в Истанбул, че въобще не знам дали има истински. 😁

# 387
  • София
Да, има много висок клас реплики, които имитират всичко, освен моделът 1:1, но и останалите знаци по чантите. На хай оригинали единствено някъде трябва да има сериен номер, по който може да се докаже автентичността.

# 388
Да ти кажа, даже и това се фейква. Даже и сертификатът за автентичност.

# 389
Фейковете са си за хора-фейкове. Не им е важно да поддържат наистина съвсем реално определен стандарт, но искат това другите да си го мислят за тях. Къде смешно, къде тъжно. Има толкова хубави чанти на прилични цени, но на тези хора заблудата на околните им е мотивация. От такива хора аз лично страня, защото им нямам никакво доверие. Днес имитират социалния си статус - утре отношения. Моя позната се е парила от такъв мъж, не е истина хората какви фантазии могат да разиграят, за да те впечатлят.

Общи условия

Активация на акаунт