Ползата от Марковите дрехи

• 26 166
  • 452
  •   1
Отговори
# 360
  • В заешката дупка
Качествените дрехи/обувки/чанти винаги са по-скъпи, но има луксозни марки, за които доплащаш една солидна сума точно за името. В този смисъл има брандове, които правят качествени и сравнително скъпи дрехи и аксесоари (в сравнение, примерно, със Зара или H&М), но са на по-достъпни (пак сравнително) цени и нямат този “ореол” над тях. Някои от тях дори въобще не са толкова познати и известни. Един такъв бранд, от по-познатите е, примерно, Boss. В най-първия пост от темата, примерно, Boss е в групата с Dior, което ми се струва, че не е съвсем коректно. Диор е от топ луксозните  брандове, при които в много случаи плащаш солидна сума точно за името, не само за качеството. Докато Boss e напълно достъпна марка за хора с над средните възможности, поне на някои места е Европа. За България може би не съвсем.

# 361
Коя е тази професия, която изисква носене на чанти от 2К лева?

Самата професия не го изисква, тренда е такъв е в определени среди - признаци на успеха, изкарват, купуват си.
Виждала съм и държавни служителки с диаманти или с обувки вюитон - те са по-интересни откъде са.

# 362
  • СИ
...
Виждала съм и държавни служителки с диаманти или с обувки вюитон - те са по-интересни откъде са.

Зависи за какви държавни служители става въпрос. Познавам семейна двойка, за чиито доходи мога само да предполагам. Със сигурност семейният им доход е над 30 хиляди месечно. Без бонуси, добавки, командировки, служебни коли и така нататък.

# 363
Е, сега, ако половинката от двойката е подуправител на БНБ, а другата половинка е шеф на отдел в РВД... Simple Smile

И пак да попитам: коя е тази професия, в която трендът е чанта от 2К?

# 364
  • Пловдив
Е, сега, ако половинката от двойката е подуправител на БНБ, а другата половинка е шеф на отдел в РВД... Simple Smile

Юрисконсулт на банка например.

# 365
Да, точно със заплата колкото чантата 😂

# 366
Скрит текст:

Намирам обратните препратки по интересни - 2к€ баленсиага от 2017 вдъхновена от ИКЕА или някоя пудросана аристократка в Зара, отколкото обратното😀.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 17:01 от ierldan

# 367
  • Пловдив
Икеата е 1 лев, за не много някоя шивачка ще и сложи син цип.

# 368

Grinning Има и такива и те ходят пеша и можеш да ги видиш по улиците на София.
Но виж кифла в джип и чанта за 2 бона е ясно, че не са пари от работа,
както и че при  държавните служители не са от заплата.

# 369
  • София
А какво е лошото на марковите дрехи или аксесоари в градския транспорт? Или пеша?
Далеч по-здравословно е, по-екологично и по-бързо. Примерно, с метрото стигаш от единия край на града до другия за 20-30 Мин. То е перфектен транспорт. И не се чудиш къде да паркираш.

# 370
Лошото е стереотипа - скъпа чанта - защо е пеша има или няма 20 лв в джоба.  А ежедневието вече е друго и различно.

# 371
Ми то по тая логика и с Айфоните съща работа. Телефон за 2000 лева в торба за 20 лева не върви. Друго си е телефон за 2000, чанта за 2000, 20 лева в чантата и билет за 2 лева от шофьора, кво пък толкова Stuck Out Tongue
Който може да си ги позволи защо пък не?

# 372
В последния момент, днес, решавам да купя одеяла за подаръци. Оказа се, че магазините на български производители за които знам във Варна са затворили. Просто исках да купя 100 %памук. Намерих само в Метро и купих 1,че ми трябва за утре.Българско е това, но бих разгледала още, и чужди.

Преди време разглеждах тези http://www.rodopskatakan.com/bg/home-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0 … 1%81%d0%ba%d0%b8/ и си харесах, но не съм си купувала от тях, поне на картинка ми харесват, конкретно луксозните мериносани одеяла. Преди 3-4 месеца ги бях питала за цената на мериносовото одеяло Стълбица в размер 150х200см и ми казаха, че е 105лв.

Не зададох аз въпроса, но благодаря за информацията!

# 373
Аз правя разлика между покупката на скъпи дрехи заради качеството и покупката им с цел да направиш някакъв вид демонстрация.

В първия случай е повече от ясно - дрехи, обувки и аксесоари от по-висок клас просто си личат. Изработката е в пъти по-добра, материите са по-красиви и остаряват по-добре, всичко приляга по-добре по тялото, приятно е за носене и го ползваш с удоволствие по-дълго време. За сравнение, поръчвала съм дрехи от Зара, които още като ги извадя от кутията са с висящи тук-там конци, разхлабени копчета, някъде поразшити шевове. Така че ако човек може да си позволи поне среден клас, най-умно според мен е да даде повече пари.

Има и хора с определен социален статус, за които е въпрос на принадлежност да носят скъпи неща. На високи позиции например в банковата сфера просто никой няма да те приеме на сериозно, ако ходиш на работа с масов клас марки. Това не бих го нарекла демонстрация заради самата демонстрация, а някакъв вид засвидетелстване на компетентност по отношение на стила и дори на уважение към другите хора от твоето ниво.

Иначе за купуването на маркови дрехи (или ментета) с цел да покажеш, че имаш пари... Там мисля, че на всички ни е ясно как изглеждат нещата Simple Smile

Тази палячовщина е типична за източноевропейските парвенюта с ниско образование, както и на запад за хората от гетата. Нищо ново не е и лично аз съм на мнение, че за всеки си има място под слънцето. Но ми става тъжно при мисълта, че на такива като двойката от снимката в целия цивилизован свят им се присмиват, а тук ни ги пробутват като "модни икони".

# 374
  • Пловдив
Нищо ново не е и лично аз съм на мнение, че за всеки си има място под слънцето. Но ми става тъжно при мисълта, че на такива като двойката от снимката в целия цивилизован свят им се присмиват, а тук ни ги пробутват като "модни икони".
Не съм съгласна. Как съществуват явления като Кардашианките например? Изобщо не е целия цивилизован свят.

Общи условия

Активация на акаунт