Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 435
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Моля ви ,кажете къде в София да си направя колпоскопия ?! Препоръчайте някой ,моля ! От малък град съм,тук не правят такава ... Писах вече,никой нищо не отговаря ,а виждам че дамите тук повечето сте си правили .... Много ви моля ,притеснена съм ,препоръчайте някой !
Аз лично тук в София правих калпоскопия при доктор Благоева,доволна съм от отношението,но доколкото знам не работи със Здравна каса. Успех
Д-р Виктория Благоева, 80лв беше при нея колпоскопията последно е Мц”Д-р Славчев”.И аче
преглежда и в “Св.Панталеймон”, но там не съм ходила.Може би има цени на сайта им.
.
Колскопия правих февруари 2023 г
Във МЦ Медкрос струва 69 лв

# 301
Здравейте, преди седмица гинеколожката ми направи тест CINtec® PLUS P16*Ki67 цитология в геника за около 150 лева.И ще чакам резултатите около 14 работни дни. Знаете ли нещо за този тест от информацията в сайта се обърках. Тя ми го изписа при цитонамазка IIA и положителен тест за чпв -18 . Даде ми да пия виузид и една гъба кориолус. Наистина не разбрах за какво точно е това изследване. Просто доста ме наплаши с това чпв. Колпоскопия не ми е правена, защото тя каза че нито цитонамазката, нито колпоскопията давали точни резултати …

# 302
  • София
Цитонамазката и колпоскопията са два допълващи се метода за изследване.  Резултатите им могат да потвърдят, че на този етап имате здрава маточна шийка или пък да ви насочат към евентуална нужда от биопсия за по-точна преценка.
За този тест не съм чувала или чела, явно е нещо ново.

# 303
Това е тест за наличие на протеини на клетките на ЧПВ и показват активна ли е инфекцията.
Аз ще искам
колпоскопия след изследването и биопсия ако има съмнителен участък.
Ако няма
пиете добавките и се следите на 6м.

# 304
Имате ли представа кога е най-добре да се направи течно базирана цитонамазка? Бях си направила час за след Великден, което щеше да е някъде около 14 дни след цикъл, но сега ми го преместиха с една седмица и става точно преди цикъл. Ако изчакам и да ми дойде в края на април, то трябва да направя прегледа към 10.05. Не искам да се бавя, защото миналия месец ми откриха някаква раничка, ЧПВ 59, казаха да пия имуностимулатори и да отида за изследвания в края на април. Лекарката не е дала телефон, за да я попитам. Дали би имало изкривяване на резултата, ако изследвам преди цикъл .

# 305
Дори не знаех, че има значение кога се прави цитонамазка. През януари тази година отидох на преглед след първа М след МА и неочаквано за мен АГ каза, че ще прави цитонамазка, а бяха изминали 2 дни от края на М. Отделно казах, че с ММ сутринта сме се любили, което също каза, че е без значение.
Та, до колко може да се вярва на резултатите?

# 306
Хубаво е да е първите чисти дни след цикъл и да не е имало секс, но не е чак супер фатално ако не е изпълнено това.

# 307
Това е резултат от цитонамазка, но чак в понеделник ще питам лекаря. Какво означава

- ОПИСАНИЕ НA НАХОДКАТА: 88А

PVCU :  Суперфициален и интермедиерен плосък епител.
              Левкоцити  (+)                    Л.Б. (+)              Еритроцити (-)
               PAP II

C.C. : Ендоцервикален и плосък епител. Атрофични промени.
           Левкоцити (+)       Слуз (+)            Л.Б. (-)    Еритроцити (-) 
              PAP II

# 308
Всичко е наред Simple Smile

# 309
Здравейте, момичета! Имам проблем с получаване резултат от биопсия от раничка. Ако сте правили, за колко време си получихте резултата? Същия мед. център ми загуби и резултатите от цитонамазка.Само ми казаха, че съм втора група.
Имам полип и раничка. Ще се радвам, ако споделите и добър специалист за проблемите.Звънях в кабинета на доц. Елиза Тюфекчиева, но часове има след април.

# 310
Kaк така са ви загубили резултатите? Преди колко време е правена биопсията? Сега какво ви казват и за тези резултати - не са готови, или просто ги няма? Изключителна немърливост, липса на професионализъм и малоумщина е това. Не посещавайте повече такива места, ходете в болници/клиники, които имат установен нормален ред за изследвания и получаване на резултати, напр. със система, в която сами да си ги видите, когато са готови, а не се разнасят хвърчащи листове написани с химикал. За кой град е това? Кажете името на медицинското заведение, за да знаят останалите момичета да НЕ ходят там.

# 311
Само да вметна, че в болница Св.Иван Рилски в София, изгубиха биопсия на майка ми, взета много трудно от бял дроб.Така че…Беше жизненоважна за лечението ѝ.Наложи се операция, за да се види какво ѝ е.А тя прекара поредни манипулации и престой в болница за нищо.

# 312
Само да вметна, че в болница Св.Иван Рилски в София, изгубиха биопсия на майка ми, взета много трудно от бял дроб.Така че…Беше жизненоважна за лечението ѝ.Наложи се операция, за да се види какво ѝ е.А тя прекара поредни манипулации и престой в болница за нищо.
Fearful Cold Sweat Ужасно! А мислех, че Иван Рилски са супер сериозни! Кошмар!

# 313
  • ново
Дами, има ли сред вас  пациентки на https://liulinmed.com/, и в частност на лекарката с арабско име? Може и на ЛС да ми пишете да не пълним темата с излишна информация.

# 314
Здравейте момичета!Търся час за доц.Карагьозов след 23.03.Една дама ми даде нейния,но цикъла ми дойде и няма да мога да го използвам.Следя постоянно в superdok ,но нищо засега.Моля, ако някой има час който няма да използва да ми пише.

Общи условия

Активация на акаунт