Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 395
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Направете си отново тестове за хламидия и уреаплазма. Когато ги изчистите от организма си, направете нова цитонамазка.

# 361
Здравейте, писах преди, че майка ми беше прокървяла и е с резултат 3б. Тя е на 55 и от 9 г е в менопауза. Направиха й преглед с колпоскоп, при който учудващо за лошата цитонамазка няма нищо атипично. Направиха и НРV тест, който излезе отрицателен. Има само една миома 7мм. Лекарят беше казал, че ще й прави контролна цитонамазка, да не би да е имало грешка и днес като отиде искал направо утре да й прави Lletz без биопсия и без упойка??? На какво се чудя като миналият път беше мазал два пъти, защото нищо не се вижда. Тя отказа, разбира се, и мисля да я водя на друго място за друга цитонамазка и поне биопсия преди други манипулации.

# 362
Между цитонамазките нека има поне месец отстояние. По-добре няколко прицелни биопсии да се щипнат, но определено на първо време идете при кадърен лекар.

# 363
Момичета, скоро бях на преглед при  доц. Карагьозов и ми махна полип. Резултата ми го каза сестрата по телефона, но ако отида на място, дали ще ми го дадат на хартия? Имам профил за цитонамазка във Вита но там ме излиза биопсия.

# 364
Здравейте, при резултат 2 група - Плосък и церв. епител без морф. промени. на колко време трябва да се иде пак на профилактика?

# 365
Момичета, скоро бях на преглед при  доц. Карагьозов и ми махна полип. Резултата ми го каза сестрата по телефона, но ако отида на място, дали ще ми го дадат на хартия? Имам профил за цитонамазка във Вита но там ме излиза биопсия.
Да, разбира се. Няма как да откажат да ви го дадат по принцип. Ако момичетата на регистратура го видят - може и те да го принтират, ако не - сестрата на кабинета.

# 366
Здравейте! На 12.04. имам час за д-р Карагьозов, но не мога да отида. Има ли някоя, която би искала да се възползва? Пишете на лично, ще дам всички детайли.

# 367
Здравейте! На 6.04 ми направиха прицелна биопсия на шийката на матката. Доктора каза, че ще имам зацапване няколко дни. Днес е ден 4-ти и все още прокървявам. Сутринта беше дори малко повече от колкото очаквах (малка ежедневна превръзка).
Леко съм притеснена, заради кръвотечението.

# 368
Нормално е.Освен това има и изтичане на секрет, може да е и от вчера.

# 369
Полага ли се болничен за горене на раничка?

# 370
  • София
Да, полага се.

# 371
Здравейте,

В края на миналата година бях с ЦН група 2, имам раничка на шийката на матката и бях диагностицирана с HPV тип 56 (високорисков). Започнах лечение по схема с Papilocare и Изопринозин, приемам и AHCC. 3 месеца след началото на лечението си направих нова ЦН и везултатът вече е група 3А.

Гинекологът ми препоръча да си направя OncoHPV E6/E7 mRNA изследване.

Ще си направя въпросното изследване, но се чувствам малко отчаяна и доста притеснена, не съм очаквала всичко да е преминало за 3 месеца, но се надявах нещата поне да не са се влошили по време на лечението.

Гинекологът също спомена, че по-лошият резултата на ЦН може да се дължи на спад в имунната система през последния месец, което води до ново активиране на HPV, или на наличието на левкоцити. Записала съм си час за второ мнение при друг специалист. Чудех се дали сред Вас е имало дами в подобна ситуация?

# 372
Правен ли е колпоскопски преглед? Само цитонамазката не е достатъчна.

# 373

Здравейте!
Може ли коментар?
Няма колпоскопски изменения.

# 374
Имате възпаление. Пуснете микробиология, за да се види какво и да ви се назначи лечение. След лечението - нова цитонамазка.
Някакви оплаквания имате ли, течения, сърбежи, болки, зацапвания?

Общи условия

Активация на акаунт