Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 394
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря Ви момичета, когато имам яснота по въпроса ще пиша.Sparkling Heart Лек ден за сега!

# 346
  • Варна
Цвете, каква ти баба, още сме млади момичета. Казвам "сме", защото сме наборки. Но по-важното е, че бях в същата ситуация с неизрязано до здраво и същото предложение - за хистеректомия. Консултирах се с други лекари, включително с доц. Карагьозов, и те ми казаха, че няма нужда. Направиха ми реконизация (при друг лекар, не при първия) и сега уж съм добре.

# 347
Аз даже съм по-голяма, баба не ми се става скоро Simple Smile)
Не че няма да се радвам(имам син на 20г,), но “баба” , освен чисто в роднински аспект, нямам намерение да стана скоро:))

# 348
  • по света
Привет сладури, току що при нас прехвръкна сняг, на фона на прекрасната цъфнала череша и снега, се чух и с доктора ми относно епикризата. Първоначално  каза, че има нещо пропуснато да се отбележи в хистологията и ще ми върне обаждане след проверка. Е оказа се, че имам два варианта : Ре конизация или хистеректомия ...... лично аз се насочвам към второто....може и да съм в грешка,но мисля, че това е верният път.Благодаря Ви че ме изчетохте.
Аз съм в сходна ситуация и резултати ще правя хистеректомия

# 349
  • Варна
Здравейте, момичета!
Биопсията на детето излезе - CIN2, без изменения в канала. С HPV16 е.

Насочват ни за бримкова конизация. От Варна сме и тук разбрах за два апарата в МАйчин дом и Онкологията в Аспарухово. Нищо повече не знам.. какви са апаратите, при кой да идем, как да постъпим. Моля ако някой е минал по този път, да сподели. Всичко което кажете ще ми е от полза, защото съм много объркана. Още ми е трудно да осъзная, че е едва на 18 години, а се стига до това.

Позната ми каза за нова болница в Плевен, където имат също добра апаратура. Ако трябва и до София ще стигнем, въпроса е къде и при кого е най-добре!

# 350
Откъде е биопсията взета? Щом няма в канала, значи няма да режат конус най-вероятно, а ще премахнат само странични образувания.Което не е нищо сложно и страшно.На мен така ми правиха преди госини.

# 351
  • Варна
Откъде е биопсията взета? Щом няма в канала, значи няма да режат конус най-вероятно, а ще премахнат само странични образувания.Което не е нищо сложно и страшно.На мен така ми правиха преди госини.
Две блокчета - от канала и странично. Да, вероятно е така. Кой Ви прави процедурата?

Ако някой има час за Карагьозов тези дни и не може да го ползва, моля да ми пишете да го взема! Ще опитаме и преглед при него

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 09:50 от elle.kv

# 352
Здравей те крем клотримазол може ли да повлияе ба резултат  от цитонамазка

# 353
На теория не. На практика е добре всякакво лечение на каквото и да е, да е приключило, за да са адекватни резултатите.

# 354
Здравейте! Може ли помощ за разчитането на резултатите?  Група по Папаниколау: 2C. После на В. плоскоклетъчни интраепителни лезии, пише-нискостепенни. И на Г. Клетъчни промени в железните клетки пише-нискостепенни. Има написани някакви букви PV:IIB и CC: IIC. В момента, в който е правено изследването, не знаех, че имам хламидия и уреаплазма. След това ги излекувах, но не съм пускала контрола. Не ми казват, че трябва. Пише контрола след 6 месеца. Нямам препоръка за колпоскопия. Ходих на 4 АГ след това, никой не обърна внимание на този резултат. Но аз се притеснявам. Не успявам да кача снимката през телефона на изследването. Какво мислите?

# 355
Идете след 6м както е написано.Тогава искайте колпоскопия да Ви направят.
Буквите значат проба от цервикален канал и проба от устните на шийката на матката, съответно 2В и 2С…Има слабо изразени клетъчни промени, но не е описано да са притеснителни за момента.

# 356
Много Ви благодаря за отговора! Така ще направя! А според Вас възможно ли е този резултат да е от хламидия и уреаплазма инфекцията?

# 357
Смятам че да, защото наскоро моя близка беше с Пап 3а и лекарката ѝ искаше да направи тестове за тези бактерии.

# 358
А оказаха ли се при нея положителни тези тестове за хламидия, микоплазма и уреаплазма?

# 359

Общи условия

Активация на акаунт