Номинации за най-голяма муня (тема 5)

• 100 027
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Няма къде да ги видят за съжаление... Ние имаме едно останало село, което се ползва за гледане на зеленчуци. Никой не живее там, животни не се гледат. Добре, че съседа има магаре и малко кокошки, че като идем детето да види и да се порадва.. Иначе това лято ще търся да ходим в някоя ферма, дето приемат посетители. Като знам, че аз израстнах в обора с козите и кравите, сега децата ги гледат на картинка. Наистина е малко тъжно, но това е.

# 676
  • София/Севлиево
Сестра ми като бе на около 4-5 за пръв път видя магаре и като ревна туй дете-каза че магарето е мечка и щяло да я изяде...

# 677
Разказвали са ми преди много години за една малка Муня, която щом видяла козата на село, въкликнала: "Кенгуру!" Joy

# 678
  • Deutschland/HE
Точно за Германия ме изненадва, но може състудентите на Лютиче да са живели само в големи градове и да не пътували по пътища различни от магистрала. Около нас ако пътуваш по бундесщрасетата е видиш и крави, и овце, и кози, а при повече късмет сърни, лисица, диво прасе Simple Smile
Не съм аз мунята, но си правим неделната разходка в края на града, където има поляни, пътеки, ниви... Една жена дойде с кола, паркира и слезе да разхожда кучето, което нещо го мързеше и не искаше да тръгне след нея. Вървим си ние с мъжа ми заобиколихме ги и в един момент виждаме 3 сърни и това куче като хукна след тях, стопанката му след него и го вика, и му свири, защото то не беше на повод. Дано да са е върнало при нея.

# 679
Да се включа и аз, като коментирате, че селскостопанската фауна става все по-екзотична за подрастващите от големите градове.
Близко дете, столичанче, при срещата ни с крава с теле, възкликна - Я, кравата си има малко краве. А когато се разминахме с кон попита- Къде са му колелцата? Той е имал играчка кон с колелца  на краката.

# 680
Сещам се как ме намрази преподавателката по философия в университета като спорих с нея по въпроса къде може едно дете да види кокошка. Нейните не били виждали. Не е нужно да имат село и да ходят там, което явно се смята за много голям срам. На разходка в планината не са ли ходили, не са ли пътували с някакво превозно средство, минавайки през малък град или село... Пък тези деца, които не знаят наименованието дори, са просто с беден речник и ограничени интереси.

# 681
  • София/Севлиево
Като живеех в София в Изток,съседи си гледаха кокошки в двора на кооперацията(сигурно още гледат,ама нали вече не живея там)...

# 682
  • при късмета
То в планината понеже е кокошка до кокошката

# 683
То в планината понеже е кокошка до кокошката
Повечето маршрути имат за начална точка именно някое село или махала, особено маршрути из по-нискитв планини, подходящи за разходка с деца. Витоша е по-скоро изключение, с маршрути тръгващи от "елитни" квартали.
---
* Толко елитни, че повечето нямат канализация

# 684
Добре, че трябва да им се обясни. Нищо де. То и простотията не ходеше... Къде беше?
Ех, ма ко, ако можеше да пишеш правилно, щях да попитам дали не съм спорила с теб преди години. Но университетски преподавател не си, очевидно.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 22:15 от Enter Sandman

# 685
  • София
За деца да се казва, че са с беден речник и ограничени интереси е грубо. С моя син не сме имали подобни случки, но повечето селскостопански животни ги е виждал само на картинка. Затова избирам с много реалистични илюстрации, възможно най-близко до реалността.
По темата - преди няколко дни се ядосах на сина ми и почнах да се обяснявам, че трябва да се държи добре с мен. Нареждам аз и в един момент се чувам да казвам “аз, която с тея два крака, съм те носила на ръце!”

# 686
  • при късмета
Простотия е да твърдиш, че в планината има кокошки. Простотия е да квалифицираш деца с беден речник, за нещо, което никога не са виждали. Простотия е да твърдиш, че минавайки през село задължително ще видиш кокошки. За разлика от тревопасните, тях хората и да ги гледат, ги държат затворени в повечето случаи. На пътя няма да оцелеят дълго. И все пак по-добре да се придържаш към темата Enter Sandman, вместо да използваш лични нападки. Против правилата е и сигурно си го пропуснала, защото и ти не си университетски преподавател

# 687
  • FRANCE
Ето за това по френско има кокошчици , козички , магаренца в зоологическата градина, в образователни ферми, та даже в някои атракционни паркове. Имаме си един  наблизо и в билета е включена храна за кокошките и козичките с която децата ги хранят. Sunglasses

# 688
Стига де, и тая готина тема ли успяхте да развалите? Моля да се придържаме към мунстването! Аз нямам с какво да се запиша, много съм старателна и разсъдлива...
Моите деца и те доста време бъркаха кози и овце, какво да се прави - гражданчета... Преди години една приятелка пък мислеше, че пресния лук расте с перата надолу, т.е.че перата са корените. Към 20-тата си година излезе от заблуждението.

# 689
Да ви изтипосам дъщерите си,едната на 19 години,другата на 9 месеца. Решаваме ние с голямата,че ще обядваме навън по женски,но малката с нас, защото няма при кого да я оставим. Накипряме се яко и се позиционираме в ,,елитен,, ресторант. Нали специален обяд поръчваме по чаша бяло вино. Аз сериозно родителско тяло и само го близвам,обаче голямата щерка си го изпи и съответно се понапи. Малката реши,че мястото и времето са супер да си свърши голямата работа. Тръгваме си и завалява дъжд,а ние пеша. Нося се аз с количката и с леко залитаща и зачервена кака и наакани бебе под обилния дъжд и се чувствах като испанска галера след битка. Скоро няма да повторя😀,едната се ,, развесели,,,другата се ,,омаза,,.

Общи условия

Активация на акаунт