Отговори
# 165
С каката кърмих много малко, защото се наложи да си спра кърмата заради прием на лекарства за гърба. Наложи се да пия тройна доза от тях, в следствие на което си разказах играта на психиката от хормонална бомба ...
Сега възнамерявам да кърмя в началото и постепенно да я спра от самосебе си, без хапчета. Просто не е моето нещо дългото кърмене, не желая да приспивам на гърда (макар и да е по-лесно, не го одобрявам) или да ме ползва за биберон и имайки дете, отгледано с режим, за мен и нашето семейство това е подходящата формула. Подкрепям това всеки да кърми или не по своя преценка, без да му се налага чуждо мнение.

# 166
В 21-ви век някой някому да налага мнение е невъзможно, според мен - при толкова много информация, човек може да направи своя информиран избор, според прочтетеното, анализираното и според своите желания. Simple Smile
Но преди 20 години мнение как да си отгледаш бебето се налагаше безцеремонно Simple Smile - като млада родилка с първо дете, нямаш избор какво да четеш, освен една книга, от времето на родителите си и изпълняваш сляпо каквото педиатърката ти поръча - вкл. "започни да даваш плодов сок като стане на месец-месец и половина" и пюренца на 3 месеца и ако през нощта се събуди няма да му даваш гърда - нека пие вода със захар (а те гърдите ми щяха да се пръснат от кърма, ама не - няма да му дам, а ще го наливам с вода, а той горкия се скъсваше да реве от глад... - абе голяма пуйка бях).
Сега е много по-различно и има различни препоръки, изобщо различен поглед върху отглеждането на бебета и деца. Така че нека всеки си решава дали ще кърми или не, и ако ще кърми по каква "схема". Аз само питам, кои от вас възнамеряват, за да си споделяме и помагаме. Heartpulse

# 167
Точно това казвам и аз, Flower, и споделя
мнението ти, прочети отново какво съм написала Grinning

И до днес, обаче, има фанатични жени, които абсолютно си налагат мнението ЗА кърменето, ЗА раждането естествено на всяка цена и де опитват да втълпяват на момичетата, че иначе видиш ли не са майки. Това е абсурдно и жестоко! Всяка една от вас ще бъде майка на детето си, независимо как ще го роди, как ще храни (с ам или кърма).. нужна е просто грижа и любов Heart

# 168
Да, абсолютно! И аз съм против крайностите и залитанията в една или друга посока, на всяка цена.
Simple Smile
Точно това казвам и аз, Flower, и споделя
мнението ти, прочети отново какво съм написала Grinning

И до днес, обаче, има фанатични жени, които абсолютно си налагат мнението ЗА кърменето, ЗА раждането естествено на всяка цена и де опитват да втълпяват на момичетата, че иначе видиш ли не са майки. Това е абсурдно и жестоко! Всяка една от вас ще бъде майка на детето си, независимо как ще го роди, как ще храни (с ам или кърма).. нужна е просто грижа и любов Heart

# 169
  • София
Съгласна съм с вас.
Още не съм родила, първа бременност и от самоно начало някой ми дава акъл...мен лично ме нервира, защото ми говорят като на будала, на човек, който си мислят, че не осъзнава, че ще има дете. Това ме побърква и вече не си и мълча. Cold Sweat

# 170
Първото ми дете е родено преждевременно и не съм кърмила изобщо. Сега имам желание, но някакъв страх усещам. По принцип съм с малък бюст и не знам дали ще имам кърма (макар, че казват, че не зависимо от размера дали ще имаш мляко). По ваши препоръки се сдобих с книгата Хедра и смятам след нова година да я почвам да я чета.

Иначе правех микробиология и днес излезе, че имам Ешерихия коли, предписаха ми антибиотик и глобули. Малко се стреснах, ама ще пия, нямам избор. Някоя от вас имала ли я е, с какво се лекувахте?

# 171
Аз се надявам да кърмя. Дано ми се получи, не само, защото е полезно за бебето, но и хич не ми се занимава с ам и шишета 😄 Ще го правя на поискване, както първия път. Според мен, с режим няма как да се получи.
Първия път бяхме разделени с бебето седмица,  след това подходих грешно. Реално започнах след първия месец, кърмата много беше намаляла, да не кажа почти спряла. Но накрая потръгна и кърмих дълго, до към 2г. Сега не знам дали искам толкова дълго и май не искам приспиване на гърда.

# 172
Съгласна съм с вас.
Още не съм родила, първа бременност и от самоно начало някой ми дава акъл...мен лично ме нервира, защото ми говорят като на будала, на човек, който си мислят, че не осъзнава, че ще има дете. Това ме побърква и вече не си и мълча. Cold Sweat

Това мен лично много ме дразни, нон стоп разни всезнайковци да си дават неисканото мнение и съвети.
Невинаги съветите на една майка са работещи за друга, така че според мен всеки си знае за себе си най-добре.
Аз съм ЗА кърменето, кърмих до 1,5 години, като последните 5-6 месеца бяха просто заради растящите зъби и постоянния рев. Единствено кърменето я успокояваше. Опитах от началото да следвам режим, накрая се побърках от мислене за този режим и го карах на поискване, което беше къде къде по-лесния вариант, защото както установих скоро тя така и така сучеше през определени интервали. Още в болницата една сестра ми беше казала,че аз няма да кърмя, защото видиш ли, съм имала "месести цици" като нейните и щом тя едно време не е кърмила и при мен сега нямало да се получи. Но аз си бях навила на пръста, че ще пробвам абсолютно всичко, за да се получи и действително се получи. Разбира се, с доста трудности в началото, запушен канал(беше супер болезнено) и темподобни проблеми, но си заслужаваше. Сокове и вода не съм давала, вода дадох чак към 5-6 месец и майка ми ми пилеше на главата, че ще уморя бебето от жажда, а на аргумента ми, че я кърмя, ми отговаряше, че това не било същото. 🙄🙄🙄 За мен има една истина за кърменето - тялото е перфектно конструирано и се нагажда според нуждите на бебето от кърма. Ако то суче повече, тялото произвежда повече. Ако се дохранва с АМ, тялото ще произвежда по-малко и скоро кърмата ще намалее много и може са спре.

# 173
Milena_dyakova, размерът на бюста няма никакво значение. Аз имам голям бюст и иси мислех, че ще преливам от кърма. Да, ама не! Колко чай изпих, сучене, цедене....и едвам едвам стигаше за по половин хранене. Мои приятелки със супер малки бюстове си кърмеха без проблем.
N333, и на мен ми дуднеха как не давам вода на бебето. Слушах съвети да му слагам захар във водата и да му я давам...Всякакви глупости от едно време. Ама за да има мир си ги пропускам покрай ушите тези неща и си я гледам както аз реша. Кой знае, може след години всичко,  което правим сега да се отрича.

# 174
И аз съм на мнение, че в кърмата има всичко необходимо и не съм давала вода. Чак като започнах захранването. Бабата само цъкаше възмутено.

# 175
И аз искам да кърмя, само да имам какво да му дам на детето. Иначе книгата на Хедра я бях видяла в една друга тема и си я купих преди месец някъде. Прочела съм първите няколко страници, и като цяло ми харесва как е написана Grinning Аз от този тип книги рядко чета, защото повечето пъти тона, по който са написани, нещо ме отблъсква. Само да мине НГ и ще се зачета по-сериозно, че сега време ми остава само вечер, когато вече ме болят очите Confused

Иначе със съветите, и при мен е така. Вече родили всеки си дава акъла, някои доста настоятелно говорят, как трябва да правя това и онова Grinning Да не слушам какво ми казвали в болницата да съм се инатяла (вече не помня за какво, защото честно казано, толкова и слушам като ми говорят, само кимам). Коя ме убеждава за секцио, коя за естествено... В края на деня, моя мъж все ми повтаря, да правя каквото си знам аз и да не им обръщам внимание. Grinning

# 176
Това за водата, явно е голям "препъни камък" за бабите Grinning , явно много се шокират Grinning - както казах, за първото бебе ги слушах (захар, копър/анасон) и вместо да го кърмя "замествах" с вода, а той гладен, на мен гърдите ми ще се пръснат от препълване, но... не, няма да сучеш сега - нощ е, пий вода! Ох, какво да се прави, като не съм имала друга информация. С дъщерята казах твърдо - ще ѝ давам да опитва вода, но чиста - без захар, без копъри и др. и ако ѝ се услади - да си пие между кърменията, но ако не ще - никой копче да не ми казва. И съответно бебка изобщо не искаше вода - правеше такава отвратена физиономия сякаш ѝ давам някаква гнусотия. Майка ми като чуеше, че не пие вода се изприщваше и казваше: "Е, как ще я пие, като не я подслаждаш - ще обезводниш детето!" - хаххахаха, а аз ѝ отговарях, че ако е истински жадна, няма да ѝ е нужно подслаждане и тя продължаваше да не вярва, че съм права и все се притесняваше, че я обезводявам. Но когато ѝ подавах малката и шишето с вода и я провокирах, хайде дай ѝ - тя сама се изненадваше на ужасните физиономии на бебка, при досега ѝ с вода Grinning. Водичка започна да приема около -5-6 месец с лъжичка, беше ѝ интересно. А захранване започнах по това време 5-6 месец по малко, без пълно заместване на хранене. Но всяка от нас ще си намери нейният модел, при който и детенце да се чувства добре, и мама Simple Smile Heart
Докато лежах сега през ноември за задържане, с бременни, които идваха и си отиваха от стаята си говорехме и за раждането и за кърменето - направи ми впечатление, че точно 2 по 2 бяха различните мнения - двечки искаха секцио не по мед. причини (а от страх от раждането) и две си държаха за естествено раждане. По същия начин две искаха да кърмят успешно, а другите две - не желаеха изобщо да опитват. Аз съм много толерантна и съответно никого за нищо не "навивах" - така е редно, но каквото ме питаха от моя опит, споделих. Така че се радвам и на вас, че споделихте и да обменяме опит.
По темата за размера на бюста - и аз съм от тези със скромните мерки, но потвърждавам, че това изобщо няма отношение към производството на мляко. Имах много кърма, спях с две хавлиени кърпи постлани под мен, защото дори нощем гърдите ми "тръгваха" сами, като се напълнят.
milena_dyakova86 - и на мен ми излезе микробиологията, но е чиста. Ешерихия коли не съм имала, но знам, че като започнеш лечение ще изчезне.

Да ви питам вие желязо пиете ли? Моят хемоглобин последно беше 111 и ми изписаха.

За ужасните киселини - търпях, търпях, разбира се с много внимание какво ям и как, но с търпение не се размина и се оплаках на ЖК - изписаха ми Нексиум и още при първия прием снощи, спах спокойно за първи път от няколко нощи насам. Но не мисля да го пия регулярно - сега съм добре и се надявам, че кризата отмина.

# 177
Аз пия желязо, Сорбифер. Беше ми 116 хемоглобина, вече трети месец го пия и ми е 125.

# 178
Моят хемоглобин е 108. Изписаха ми тотема, но ми се гади от него и не знам как изобщо ще го пия...

# 179
На мен ми изписаха ето този вид, буквално е течност - сокче  от ябълки, изобщо не се усеща желязото и не ми се гади: https://remedium.bg/feroton-sasheta-h14-broya-68708/p
Другата седмица съм на изследвания и ще видим как съм с показателите.

Моят хемоглобин е 108. Изписаха ми тотема, но ми се гади от него и не знам как изобщо ще го пия...

Общи условия

Активация на акаунт