"Белият лотос" - сезон 2 / сезон 3

• 39 341
  • 613
  •   1
Отговори
# 285
Аз си мисля дали точно Гейток няма да изтрещи.

# 286
Стори ми се, че трупът, който синът на Белинда видя в началото на първи епизод, беше с коса (тъмна или прошарена), така че не смятам, че е Грег за съжаление. НО това не пречи, разбира се, да има повече от един труп. Wink

Втори сезон си остава моят фаворит основно заради случващото се около Таня. Харесва ми изграждането на образите в третия сезон, но темпото можеше да е малко по-бързо. Сезонът е преполовен, а се очаква да се случат толкова много неща. Надявам се да не са претупали оставащите 4 епизода за сметка на първите 4.

# 287
Залагам на двама души, които стрелят- един от тях е жената на бизнесмена, която открива че съвършеният й свят от стъкло и транквиланти е счупен завинаги. Няма по-голям шок от това да разбереш, че нищо в семейството ти вече не е нито decent, нито wealthy.

Грег няма да посегне на Белинда, но за нея не гарантирам. Joy

# 288
Аз си помислих, че в началото трупът е на Белинда и Грег я е приключил, но пък е много предвидимо ако е така. По-скоро е този, който търсеше отмъщение за баща си.

# 289
  • София
В първия сезон "богатите" прецакаха "бедните" и умря беден.
Вторият сезон беше обратно.
Ако върви същата логика, сега трябва да е прецакан някой беден. Белинда ще е твърде очевидно. По-скоро Мук ще избере някой паралия и Гейток ще превърти.

# 290
Абсурд. Няма шанс да е толкова праволинеен сюжетът, че Рик да гръмне убиеца на неговия баща, който търси от първите епизоди. Ще има плот туист там - или баща му на Рик няма да е толкова бял, колкото го изкарва самият той, или уж убиецът ще е баща му.

# 291
  • София
Мирела ще се появи в следващия епизод.

# 292
  • Бургас
Хора, нямате настигане! Едва днес изгледах еп. 4! Умишлено не съм ви чела, затова се извинявам, ако повтарям нечии коментари...
Казах ли , че обичам оператора на този сезон!? Ако не съм – казвам го сега !!! Green Heart Да, възможно е само с прелестни кадри да замислиш  гледащия човек!
Рядко се случва нивото на сериал да се съхрани при следващи сезони, тук дори сякаш има възходяща градация! Браво за което !  Великолепни, великолепни актьори - Уолтън Гогинс и Джейсън Айзъкс просто ме отвяха днес, но и всички останали са мнооого добри. Така е когато кинематографичният материал е добър във всичките си аспекти – вади най-доброто от замесените в работата...
Все повече се влюбвам в Рик и Челси! Purple Heart
Понеже бързо забравям се върнах към еп. 2 – питах се дали версията  на Рик пред Челси не се разминава с разказаното пред  Амрита / велколепна също /.  Леле, на 10 годишна възраст да стоиш до смъртното легло на майка си и тя да ти изповяда толкова страшна истина за мъртвия ти баща!!! Това си е тегоба.
Питам се защо шефът на Гейток му остави достъп до оръжието – да тренира стрелба с истински пистолет!? И може ли момчето да е толкова глуповато и „замаяно“, че да остави оръжието достъпно...
Дали татко Ратлив  ще посегне на живота си!? И там се открехна завеса към вътрешния му дискомфорт, да се мери с великите сенки на предците си...  и от  ролята на „стожер“...
А за трите „приятелки“ какво да кажа, освен че са по-кухи лейки, отколкото предполагах!  Колко бяха шокирани, когато им показаха къде им е мястото и как ги виждат младите очи... Wink
„Разходката“ им през пазара си беше страхотна и точна находка/метафора за това колко не на място са тези жени на тази дестинация! Дошли на другия край на света , за да си докажат колко са преуспели и на върха на пирамидата, без ни най-малко да са се запознали със спецификата на региона и манталитета; демонстриращи  фалшиви интерес и въодушевление, а всъщност неспособни за миг да кривнат встрани от снобската си рутина и лъжливо благополучие. Лъжещи и себе си и другите. Всичко при тях е само демонстрации и лицемерие... Повръщащ емотикон!
Белинда ми е много симпатична и ме плаши това, че не умее да прикрива неприязънта си към Грег.
Връщам се да ви изчета!

# 293
  • Вестерос
Падам с хаштага, кой го измисли и защо
#BGMлоялнапрограма

Още от първи епизод разконспирирах, че мъжът на онази е убил някой важен за Рик, после се разбра, че баща му е умрял. ОБАЧЕ каза, че май не е намерен баща му и знае от майка му, да не се окаже друга истината и да е всъщност негов син.

# 294
И аз вярвам, че онзи е баща му. Иначе отчитам като грешка, че не изчаках да се посъберат епизоди и да гледам наведнъж. Тази седмица между епизодите я усещам като поне две Stuck Out Tongue Winking Eye

# 295
  • пустинен пъпеш
Малко наброски отново само за детайлите за еп.5 (липсва ми иконката за скрит текст)
Не коментирам развитието на фабулата,всяка серия прилича на една огромна паяжина,в която заплитат нас зрителите,докато всеки от нас вижда и намира разноцветни частици от заобикалящия ни свят ,подобно на поглед в тръбата на  калейдоскоп

-Странната смесица на противоречиви черти  у един и същи герой.
-настоящото лице на бащата Ратлиф ,в което се е превърнало пеещото соло в църковния хор момче.И продължението на така въведената нишка ,като той запява църковно песнопение.
-преобърнатият образ на същата нишка чрез опиталият пороците (загатва се,че е стигнал почти дъното на пресищането) приятел на Рик и новата  роля на религията в отношението му към тях и противоречивите му размисли.
-и отново към религията с молитвените думи на майката Ратлиф преди сън.
-последвани от контрастиращите ги картини на разгул на отвързалите  синджира  на задръжките хора в басейна на едни и други групи от герои(алюзия за вакханалия,за Содом и Гомор,за хляб и зрелища на тълпата но в случая не само на плебса).Символичното значение на водата с намек за потъване в,а не за пречистване чрез нея.
-и продължението чрез въвеждането на темата за пресищането в разговора между приятеля и Рик.
Струва ми се,че в този Майк Уайт е вложил и нещо твърде лично чрез неколкократното фокусиране върху  голи тела и в зависимост от финала това може да е и краят на поредицата.
-- поведение/облекло- свободната в отношението си към секса с друг партньор жена на Грег/Гари,облечена в доколкото може да се каже неразголващ бански и демонстрираната еднолюбие и грижа за Рик Челси с доста пестеливата й  и преливаща горница(може и да не е вложен подтекст,а само съобразяване с телесните особености на актрисите,но може да се възприеме и като знак и за морално разголване).
-разкрепостения относно секса с обвързана жена Саксън , отношението му към други пороци и действията му.
И към края  на епизода има погнусяващо разголващ разговор.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 13:15 от rududu

# 296
Два пъти прочетох, докато разбера че коментирате явно новия епизод.
Викам си, имената познати, а за какво говорят  JoyJoyJoy

Ще гледам чак довечера.

# 297
Изгледах го. Засега само ще кажа, че тази продукция е произведение на изкуството. Ако на някого не му харесва 3. сезон, се питам какво тогава му е харесало в 1. и 2.

# 298
Съгласна. Лично на мен много ми харесва сезон 3, нищо че действието се проточва като индийска нишка. Даже бих казала, че са прекалено добри сценаристите. Толкова убедително и психологически издържано създават образите! Не знам защо този епизод ми подейства потискащо, повечето типажи са толкова дисфункционални и на път да дерайлират. И със загатнатия инцест, скрита лимонка ще се окаже и малкият брат.  

Мирела я видяхме най-накрая, голям късмет и нещо, което ще й остане за цял живот, ще е за нея участието в такава популярна и стойностна продукция.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 17:09 от Анонимен

# 299
  • пустинен пъпеш
[quote author=Eclectic Phoenix link=topic=1505342.msg49462578#msg49462578 date=174222325 нищо че действието се проточва като индийска нишка. ..... Толкова убедително и психологически издържано създават образте.
[/quote]
Даже бих вметнала стряскащо убедителни са образите с  всичките им противоречия,присъщи на човешката натура.

Общи условия

Активация на акаунт