"Белият лотос" - сезон 2 / сезон 3

• 38 955
  • 613
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И мен приятно ме изненада Лори, не очаквах да е реагира толкова над нещата.

# 526
Един от най-силните моменти е именно монологът на Лори. Тези жени са свързани през целия си живот - от деца. И въпреки че водят съвсем различен начин на живот - едната е публична личност от шоу бизнеса, другата е традсъпруга, а третата - работеща жена в елитните среди на правото рамо до рамо с мъже акули, те са си останали дълбоко свързани. Имат си кусурите и от тях се получиха конфликтите, но свързаността през целия им живот издига приятелството им над моментното неразбирателство.Лори беше права да се разсърди на актрисата - не защото е харесала Валентин, а заради лицемерното отношение на актрисата да й го тика през цялото време, а да е имала намерението тя да го забие. Актрисата също беше права да се разсърди заради клюкарстването на останалите две. Но затова са приятелки - знаят си слабостите и си прощават, когато ги проявят.

# 527
Попаднах на снимки на книгите, които четат героите:
Скрит текст:

Но сякаш не е съвсем точно, напр. последната не трябва да е на Барбара Стрейзънд, а за Сиртала..

# 528
  • пустинен пъпеш
Разнообразието в книгите на всеки от героите допълва характеристиките,свързани с търсенията и вълненията им:Будистката учителка Пема Чодрьон и ,,Когато светът ни се разпада
Съвети от сърцето за трудни времена"на Саксън,дадена му от Челси
Завладяващата история в,, Красиви и прокълнати"на Фицджералд за пропиления талант с класическия разказ за така нареченото Изгубено поколение. на майката Ратлиф
Кнут Хамсун ,,Глад"с портрет на човек, тласкан от сили извън неговия контрол към ръба на бездната. на Локи
Стихотворения на Руми на Челси
,,Съвременните любовници"от Ема Строуб за група бивши колеги и техните деца на Лори
Доста интересно допълнение.

# 529
Да, със сигурност е умишлено и тълкуванията може да са в няколко посоки..

Ето и Мук в началото и в края:

# 530
  • София
Изгледах втори и трети сезон в два поредни дни. Беше ми много интересно, но честно казано ми дойде малко в повече, определено ми се отрази на моментното настроение.
Иначе третият сезон е много силен, някой изгледа ли го?

# 531
Никой от тази тема.

# 532
# 533
  • пустинен пъпеш
А аз откакто видях снимките на фен от храма ,поместени в Редит,все си мисля колко ли са впечатляващи на живо и то не заради сюжета на картините,а заради наситеността и разнообразието от багри,а също и от постигнатата релефност чрез рисунъка.Голяма е силата на кинематографията,която чрез умелото използване успява на различните си изразни си средства успява да диктува/утвърждава тенденции в модата за облекло и аксесоари,в интериора;в пътуванията ,също и в разглеждането на забележителности;в читателските интереси.

# 534
Днес даваха репортаж в сутришния блок за традицията с пръскането с водни пистолети.

# 535
Изгледах третия сезон през уикенда ако не на един, то на два дъха!
Това е сезонът, който ми хареса в най-голяма степен! Брилянтен просто! Толкова храна за размисъл ми даде, колкото никой друг сериал скоро (единствено може би Adolescence, но там темата е общо взето една, а тук са много и най-различни).
Всичко беше много изпипано. Отделно скритите Великденски яйца с книгите, които четяха героите..
Топ-сериал!
Искам 4-ти сезон!

# 536
John Everett Millais, Ophelia (1851–52). Collection of the Tate Britain, London:

От тук - https://news.artnet.com/art-world/art-history-white-lotus-finale-2629521 Беше ми интересно.

# 537
За тази сцена на Рик и Челси коментираха, че било Ин и Ян, а раната - точката.

# 538
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Грег наистина ли е убил Таня или са само спекулации на Мелинда?
Аз не го помня от сезон 1,но помня Таня - която беше една самотница и много досадна. Не й спираше устата.

# 539
Физически Таня сама се самоуби. Но беше по принцип поръчка на Грег.

Общи условия

Активация на акаунт