"Белият лотос" - сезон 2 / сезон 3

• 40 539
  • 615
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз пък на приятелките нещо не им повярвах.
Особено на Лори, нищо че ревна.
Отначало така невярващо ги гледаше, ту едната, ту другата, като си "изливаха чувствата".

# 496
Разочарована съм донякъде от финала.
Скрит текст:
За Рик бях сигурна, за Челси бях прочела тук там, но не видях нищо невиждано, нечувано и изненадващо. Напротив.
Зарадвах се за Локи, че оцеля мислех, че ще си замине за да страда още повече баща му след хилядите мисли за самоубийство и убийства на членовете от семейството.
Не ми допадна грам развитието на приятелките и особено това за Гейток и Мук.
Набързо скалъпено ми изглеждаше и много просто, като за филм с претенции за общо взето извънземни внушения, послания и решения.
Слаб сезон, който не харесах, освен природата, която го спаси, за да има донякъде висока гледаемост.
Не очаквам с нетърпение друг сезон, мисля, че нещата са изчерпани и няма какво повече интересно да видим. Не ме докосна по никакъв начин, освен това, че някои от актьорите играеха много добре и разбира се природата на Тайланд и звуците и.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 15:17 от densi

# 497
На мен обратно - много ми хареса сезона, актьорите, играта, операторското майсторство. Изобщо не ми хареса природата. Направо ме отказа от Тайланд. Нито плажове, нито градовете, многото насекоми и като цяло фауната, даже хотела не ми хареса. Не е моето Stop

Изненада ме определено алчността на Белинда и син, не очаквах да им се получи.
В следващият сезон явно ще видим, че многото пари не носят очакваното щастие. Изкефи ме как заряза Порнчай, дълго ще я терзае стореното, когато поизтрезнее.

До последно си мислех, че Локи даде фира. Радвам се, че му се размина. Тежки дни очакват семейството, едва ли ще се справят. Дъщерята типична представителка на нейното поколение - всички сме много дзен, хай и възвишени, но само докато сме окъпани в лукс и не се изискват усилия от тяхна страна.

Рик и Челси очаквано, но и логично.
Както и индийката. Много съм добра и сенситивна, но само по график и срещу заплащане.

Трите приятелки - логичен финал за тях. Приятелства продължили десетилетия е нормално да издържат на такова изпитание.

Гари добре се е уредил. Не знаех, че наследството е с такива размери.
Много добър подбор на актьор, даже не ме дразни много Satisfied

# 498
Аз съм смесени чувства.
Белинда избра парите пред любовта с Порнчай.
Челси загуби живота си заради любовта.
На Рик любовта не му помогна да се справи с омразата.
Гайток измени на себе си заради любовта.
Не е сигурно дали на Мук и това ще й е достатъчно.
При семейството обичта победи богатството.
При приятелките също обичта успя да надделее над всичко фалшиво.

Не съм доволна от начина, по който развиха линията с бащата на Рик.
За управителя също нищо не измислиха. Не че е задължително, но сме свикнали да е по-присъствена фигура.
Хубаво е, че Челси и Рик са се обичали наистина силно! В този смисъл имаше красота в смъртта им заедно. А и Челси как щеше да продължи да го обича без вече да е счупен?!

Услугите на такива места е ясно, че в крайна сметка само замазват очите по време на престоя. По-ценно обаче се оказа общуването и запознанстовото с нови хора на такива места и какво може да ти днесе то - напр. Челси, която промени Саксън..
Франк отиде при монаха, но отново ще е временна самозаблуда..
Руснаците ще продължат също постарому.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 12:48 от 50 Shades of Purple

# 499
  • София
Някой тук беше предположил, че Пайпър ще започне връзка със синът на Белинда, оказва се, че има изтрита интимна сцена между двамата, но са решили да не влиза в сериала.

# 500
Оказа се, че Франки е любимият ми герой тоя сезон. Толкова цветен.

# 501
Някой тук беше предположил, че Пайпър ще започне връзка със синът на Белинда, оказва се, че има изтрита интимна сцена между двамата, но са решили да не влиза в сериала.
Да, аз. Simple Smile Малко ми беше просто за сина.. пък и за Пайпър твърде постно.

# 502
Сезона хем беше някак бавен и уж без динамика. Но отново мисля за героите. Докосна някои теми. Хубаво е, че за разлика от предните, беше с друг ритъм и внушения. Единственото, което не харесах, е песента в началото Joy

# 503
Сезонът на мен също не ми беше любим, затова и не коментирах подробно, защото трябваше да ги подпукам по домова книга всичките почти до един Joy, а не това е целта на дискусията, обаче откъм игра, операторски и редакторски труд са top of the top, страшно добри!

# 504
  • София
Ох, кой беше Франк?

# 505
Приятеля на Рик.

# 506
Общо взето финалът ни показа, че бедната работническа класа предаде изконните човешки качества, скромност и морал, а богатите направиха точно обратното - обърнаха се към ценностната си система и нещата от живота, които не се купуват. В реалния живот е малко вероятно да сме свидетели на такива случки. Simple Smile

Много ми липсва Дженифър Кулидж, която играеше Таня - страшна актриса, харесваше ми нейната разсеяност. Grinning
В този сезон ми хареса, че вкараха - Уолтън Гогинс - невероятен актьор с много изразителни черти на лицето, много е подходящ за роли тип "изрод" като Джак Никълсън.

Но му видяха сметката.... и на приятелката му Челси, беше много сладка с тези зъбки и добра актриса, сефте я виждам.

И за мен финалът беше скалъпен на бързо, но и в предния сезон май беше такъв. Най-вероятно ще снимат друг сезон, струва си да видим какво ще направи Белинда с кинтите.

# 507
Не бих казала, че съм разочарована от финала. Сериалът е добър, много добър.
Скрит текст:
Рик- лъжата, която му е казала майка му го е превърнала в един вечно сърдит чичко, който не може да се зарадва на нищо, воден единствено от желание за отмъщение. В дъното на душата му аз видях един добър човек. Това си пролича най-вече, когато освободи змиите. И Челси е видяла това в него и е искала да го изкара на повърхността, но както виждаме, за съжаление не успя. Много чиста душа. Жалко!
Колко лесно, почти неусетно може да се поддадем на изкушението и да  минем от тъмната страна, една малка крачка и сме там, с купища оправдания.  
Гейток заличи всичкото добро, на което го беше научил будизма, за да покрие очакванията на момичето, което харесва. А Белинда най-вероятно цял живот е учила сина си да бъде достоен човек, но само на думи. Той е същият като майка си, само леко я побутна. Тя се отказа от любовта и уважението на Порнчай заради парите и аз с нетърпение я чакам в следващия сезон, за да видим всички негативи от това.
Неочаквано беше и за мен трите приятелки да се разберат. Дори далече една от друга те имат нужда да знаят, че там някъде имат приятелки, които ги обичат.
Тимъти, татко Ратклиф-цял живот е работил над очакванията на другите. За баща му-да бъде успешен, за жена и деца-богат. Не че е лошо, но всеки разбира щастието различно. Той не знам дали е имал възможност да разбере какво точно иска за себе си. Следват незаконни дейности, загуба на богатство и положение в обществото. Локлан е като него, каза, че иска да угоди на всички. И Саксън също е като него, иска да бъде успешен и богат. Правеше се на голям сваляч, който ще научи малкия си брат как се живее. В резултат виждаме, че Локлан съвсем се е сбъркал. Ако можеше тези неща да ни ги спестят. Знам, че съществуват, но съвсем не са ми по вкуса.
Пайпър е едно объркано момиче. В нея също видях лек полъх на нещо сбъркано.
Грег и Клоуи са се настанили комфортно в тъмната страна, дори и желание няма да излязат от там. Нищо хубаво не мога да напиша за тях, няма за какво да се хвана.
Франк, приятелят на Рик рязко сменя страните, от чисто черна до бяла, но поне желание има за разлика от тях.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 10:28 от daniela19

# 508
  • София
Много ми хареса сезона, определено ще си го изгледам отново, за да мога и аз да вникна по-внимателно във фините визуални и смислови препратки, за които тук някои от вас говорихте - вече като знам как завършва всичко Simple Smile
Доста мемета плъзнаха из нет-а, едно ми хареса особено - че маймунките нищо лошо не направиха Simple Smile
Въпросът оттук нататък, е че очакванията на феновете се вдигат много силно - нали летвата се вдигна доста и няма да му е лесно на четвърти сезон ...

# 509
Видях, че сте коментирали Пайпър за отказа  ѝ да живее в манастира - мисля, че тя се отказа не заради неудобствата, а по-скоро не искаше Локи да направи същия избор като нея, понеже това вече щеше да довърши майката.
Виктория беше голям образ, но не можа да замести Дженифър Куулидж в очите ми.
Интересно ще ми е да видя Белинда в следващия сезон като посетител в курорта, нека видим как богатството променя хората.

Общи условия

Активация на акаунт