Реакции от Дуфастон

• 4 312
  • 25
  •   1
Отговори
Моля , за мнение . Писах в други теми , но от години не се пише в тях . От петък приемам дуфастон заради киста на яйчника . Снощи имах силна чувствителност в гърдите . Сутринта лявата се поду , появиха се някакви ресни и почервеня . Усещах силни болки и във врата . Симптоми като на настинка . Ушите ми пареха . Звъннах на гинеколога , понеже бях на работа и ми казаха, да изчакам утре да ми се обади ( вдигна медицинска сестра ) , за да ми каже , дали да продължа да приемам лекарството . Ако станела болката по-силна , да отида в спешното . Моля за съвет , нормална ли е тази подутина и болка ?
Искрено благодаря на всяка , която се включи .

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 18:32 от Yasmine Ayrmu 603843

# 1
  • София/Севлиево
Чувствителност в гърдите мисля, че е нормална, все пак това е хормона прогестерон и той тъй влияе,но другите неща не мисля че е нормално да се получат...А и Дуфастон е доста слабичко хапче, аз съм взимала огромни дози прогестерон,особено като бременна, и никога не съм имала болки, само ми се спеше от него(това е друг страничен ефект).

# 2
Чувствителност в гърдите мисля, че е нормална, все пак това е хормона прогестерон и той тъй влияе,но другите неща не мисля че е нормално да се получат...А и Дуфастон е доста слабичко хапче, аз съм взимала огромни дози прогестерон,особено като бременна, и никога не съм имала болки, само ми се спеше от него(това е друг страничен ефект).
Благодаря за отговора . Четох и аз че е нормално да са по-чувствителни.. не знам , дали е от хапчето дори . На последният преглед , гинеколожката не ми провери гърдите , въпреки , че видя киста за трети път !! 🙃 Нямам идея , какво да правя .. но се притеснявам .. все още нямам деца , а гинекологичното ми досие става все по-изписано. 🙂

# 3
Не, никак не е нормално гърдата да се подуе и зачерви!
Утре ОБЕЗАТЕЛНО трябва да ви види мамолог. Не гинеколог, а мамолог, хирург или онколог, хора които знаят какво и как преглеждат на гърди.

Имате киста за 3 път и лекарят ви не пробва лечения, които да ги предодвратят? На ваше място бих сменила лекарят.

# 4
Не, никак не е нормално гърдата да се подуе и зачерви!
Утре ОБЕЗАТЕЛНО трябва да ви види мамолог. Не гинеколог, а мамолог, хирург или онколог, хора които знаят какво и как преглеждат на гърди.

Имате киста за 3 път и лекарят ви не пробва лечения, които да ги предодвратят? На ваше място бих сменила лекарят.
Благодаря за отговора . Първите кисти ги имах още на 17 години в България . Сега е трети път и живея извън страната . В момента съм при личният си лекар , който се опитва да ми уреди преглед при гинеколог .. надявам се да е нещо от лекарствата и да се разреши Sad
Ще потърся и мамолог . Досега не съм посещавала такъв специалист . Благодаря ви .

# 5
Пишете какво става с Вас! Стискам палци да е безобидно! Simple Smile

От киста до киста има значение. В общия случай говорим за поликистоза - т.е. корите на яйчниците са дебели и не пропускат фоликулите и те стават на множество кистички - представете си го като дребно акне.
Има обаче друг вид кисти - те стават големи, пълнят се с кръв, и пукването им след един голям размер е живото застрашаващо. Те се следятстриктно след като се открият.

Примерно аз цял живот съм имала поликистоза. Оправи се с хомеопати, отслабване, раждане, но тъй като имах здравословни проблеми се наложиха много видеозони и стана ясно, че всеки месец по яйчниците имам кисти. Даже и не съм знаела, защото те се пукат от самосебе си.
Та написах всичкото по-горе да се ориентираме за какви кисти става дума при вас. Вие как мислите?

И как лекарят установи, че има киста. По-скоро каква бе причината за посещение на гинеколога?

# 6
Пишете какво става с Вас! Стискам палци да е безобидно! Simple Smile

От киста до киста има значение. В общия случай говорим за поликистоза - т.е. корите на яйчниците са дебели и не пропускат фоликулите и те стават на множество кистички - представете си го като дребно акне.
Има обаче друг вид кисти - те стават големи, пълнят се с кръв, и пукването им след един голям размер е живото застрашаващо. Те се следятстриктно след като се открият.

Примерно аз цял живот съм имала поликистоза. Оправи се с хомеопати, отслабване, раждане, но тъй като имах здравословни проблеми се наложиха много видеозони и стана ясно, че всеки месец по яйчниците имам кисти. Даже и не съм знаела, защото те се пукат от самосебе си.
Та написах всичкото по-горе да се ориентираме за какви кисти става дума при вас. Вие как мислите?

И как лекарят установи, че има киста. По-скоро каква бе причината за посещение на гинеколога?

Много благодаря , че ми писахте !
Причината да посетя гинеколог беше извънменструално течение и болка в корема .
Днес при прегледа на гърдата установиха , че има гной .. изписаха ми антибиотик до петък и пак на преглед .. за две седмици много ми се натрупа ..пия хормонални хапчета за кистата ..
Нямам идея , какви кисти съм имала преди . Бях едва на 17 .. веднъж с хапчета , вторият път венозно ми вливаха лекарство за да се премахне .. Simple Smile)

# 7
В коя част на гърдата е гнойта?

Е, след като е с кървене и болка си е от тези кисти, с които шега не бива. Протокола е спазен - изписва се дуфастон и се чакта да се махне и се следи кистата. Ако расте се оперира. Вярвам, че няма да се стигне до там.

Дай да видим за гърдата какво може да се подпомогне антибиотика.

# 8
В коя част на гърдата е гнойта?

Е, след като е с кървене и болка си е от тези кисти, с които шега не бива. Протокола е спазен - изписва се дуфастон и се чакта да се махне и се следи кистата. Ако расте се оперира. Вярвам, че няма да се стигне до там.

Дай да видим за гърдата какво може да се подпомогне антибиотика.

На лявата гърда . Чух , че каза мастопатия и видя гнойта (не помня да ми е казала , къде точно се намира в гърдата ) . Каза , че от тютюнопушенето се причиняват .. антибиотика е заместител на някакъв , който вече не се доставя и трябваше да поръчам Х-SYSTO . До час ще пристигне в аптеката , за да мога да го започна веднага .
Относно кистата на яйчника .. 4 см е и през януари ще ме прегледат , да се види , дали има ефект дуфастона .
Чудя се , дали да не си запазя час при друг гинеколог , просто за мнение .. Sad
В интернет освен , че всички диагнози са от лоши , по-лоши .. сега и с тази мастопатия ми открива само за кърмещи жени .. пък аз деца нямам .. и това ме побърква още повече .. 🙃 благодаря че ме изчетохте ! Бъдете здрава !

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 17:48 от Yasmine Ayrmu 603843

# 9
Въобще мастопатията не е само за кърмещи жени. Това е възпаление на гърдата, което се случва на много жени. Аз не бих залагала на тютюнопушенето и за пръв път чувам такава връзка. Само налучквам, но в Англия ли си?
Има компреси, които биха помогнали, но като не знаеш къде е ще е  трудно да слагаш на цялата гърда. Едно време са слагали зелев лист, но към момента ми се струва много бавен и несигурен начин.
Мисля си ако правиш компреси с риванол дали биха спомогнали расейването на оттока и тази гной.

Успех и здраве пожелавам!

# 10
Въобще мастопатията не е само за кърмещи жени. Това е възпаление на гърдата, което се случва на много жени. Аз не бих залагала на тютюнопушенето и за пръв път чувам такава връзка. Само налучквам, но в Англия ли си?
Има компреси, които биха помогнали, но като не знаеш къде е ще е  трудно да слагаш на цялата гърда. Едно време са слагали зелев лист, но към момента ми се струва много бавен и несигурен начин.
Мисля си ако правиш компреси с риванол дали биха спомогнали расейването на оттока и тази гной.

Успех и здраве пожелавам!

Здравей . В Германия съм. 🙃
Компрес с риванол , точно щях да си правя .. близки ми казаха , че би успокоил болката ..
Ще почивам повече тези дни и искрено се надявам , всичко да отмине без последствия върху тялото ми и функциите за едно бебче живот и здраве .. 🙃

# 11
Здравейте,

На дъщеря ми, която е на 14 години също изписаха Дуфастон. Пи го 10 дни от 01.12.22г. Засега няма нищо смущаващо след употребата му.
Края на ноември и откриха синдром на поликистозните яйчници. Сега ни предстои втори преглед и съм много притеснена от всичко, което изчетох в интернет пространството. Тя често има кафяво течение, а цикълът й е много нередовен.

Тhe Дорис, моля те сподели за твоята борба и лечение с този синдром. Ще ми е от голяма полза да знам какво ни очаква.

# 12
Здравейте,

На дъщеря ми, която е на 14 години също изписаха Дуфастон. Пи го 10 дни от 01.12.22г. Засега няма нищо смущаващо след употребата му.
Края на ноември и откриха синдром на поликистозните яйчници. Сега ни предстои втори преглед и съм много притеснена от всичко, което изчетох в интернет пространството. Тя често има кафяво течение, а цикълът й е много нередовен.

Тhe Дорис, моля те сподели за твоята борба и лечение с този синдром. Ще ми е от голяма полза да знам какво ни очаква.
Здравей , Ели .
Всичко ще бъде наред . Организмът на момиченцето ви е още млад и бързо ще се регулира менструацията . Много подрастващи срещат същите проблеми през първите години от цикъла .
За поликистозни яйчници само не бях чела .. но и вие не прекалявайте ! В интернет има много информация , но тя не винаги бива разбрана позитивно и то най-вече от притеснен пациент .
Аз самата съм изчела достатъчно . Понякога ми се налага , да се информирам за нещо , но гледам да отсявам само полезното , иначе ще се побъркам !
Желая ви здраве , успех и светли празници ! 💐❤🎄

# 13
Здравейте,

Нищо страшно няма в поликистозните яйчници. Да, неприятно е, но въпреки тежките диагнози как няма да имам деца или трудно ще забременея това не бе така.
Причината обаче трябва да се търси и гинеколозите не правят това.
Бих ви насочила да потърсите ендокринолог и да изследвате инсулина и щитовидните хормони, които са диригентите на организма в хормоналната му част.

Хомеопатия чудесно би допълнила и контолирала процеса по оздравяване от СПКЯ
Не изписаха ли на детето Инозитол и Фолиева киселина?

# 14
Благодаря, the Дорис!
Нищо не й назначиха. Вчера ходихме при гинеколога да видим  ефекта от лечението с Дуфастон. Голямата киста се е спукала, но има много мънички кисти и по двата яйчника. Така, че продължаваме лечението и този месец.
Освен с Дуфастон с нищо друго не я лекуват.

Ще запиша преглед при ендокринолог. Благодаря ви за съветите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт