Съмнение за киста при дете на 5 г.

• 357
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте.
Снощи след посещение при зъболекар и направена панорамна снимка на сина ни (на 5 годинки), зъболекаря изказа съмнение за наличие на киста,но не е сигурен.Преди три години той имаше сериозно падане и нараняване в областта на горните два резеца.Обаче тогава нямаше (не се виждаше) някаква сериозна промяна.
Скоро сме на преглед при лицево челюстен хирург,но ми е много притеснено  ,не знам как ще издържа до понеделник.Ще се побъркам от притеснение.

# 1
Киста ? Киста на какво ?

# 2
Киста ? Киста на какво ?

Много добре съм описала.

# 3
Писали сте зъболекаря казал киста, но къде и как е възможно на зъбките кисти ,звучи безумно и най-вероятно всичко ще е наред с детенцето

# 4
Писали сте зъболекаря казал киста, но къде и как е възможно на зъбките кисти ,звучи безумно и най-вероятно всичко ще е наред с детенцето

# 5
Да, забелязвам образувание при втори и първи зъб в дясно на пациента. Даже се вижда как избутва зародиша на трети постоянен (кучешки). Щом избутва, значи диагнозата най-вероятно клони към киста (туморите разяждат). Не се притеснявайте. Хубаво е казал зъболекаря, че не е сигурен какво е, и браво, че сте се насочили към специалист. Запазете самообладание и изчакайте консултация с ЛЧХ Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 03:13 от B.u.n.n.y

# 6
Да, забелязвам образувание при втори и първи зъб в дясно на пациента. Даже се вижда как избутва зародиша на трети постоянен (кучешки). Щом избутва, значи диагнозата най-вероятно клони към киста (туморите разяждат). Не се притеснявайте. Хубаво е казал зъболекаря, че не е сигурен какво е, и браво, че сте се насочили към специалист. Запазете самообладание и изчакайте консултация с ЛЧХ Simple Smile

Благодаря Ви за отговора.
Бяхме на ЛЧХ дори при два,с единодушно мнение ,че се касае за киста,която при падането на млечните зъби ще изтече.
Все пак към края на месеца ще отидем пак контролно(по тяхна препоръка) и така всеки месец ,за да я проследим.
Успокоиха ни ,че не е нищо опасно.

Общи условия

Активация на акаунт