Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 945
  • 764
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Изглежда добре. Май е дамски и може да не се одобри.
А серията Акне аут подходяща ли е за лятото, няма ли съставки, които са фоточувствителни? Видях, че има комплект с малки разфасовки, става за пътуване.

# 196
Няма такова нещо като “дамско” и “мъжко”.
Единствено тонираните версии на кремовете са насочени към дамите.
Акне аут не става за лятото.

# 197
обсъждали ли сте тук т.нар.писалки със синя и червена лед  светлина?

# 198
Здравейте, момичета.
Да споделя за моя наболяла вече тема от около 2-3 години - хормонално акне - подкожни пъпки в областта на брадичката и челюстта. Една тъкмо изчезне, две се появят.
Изследвах си половите хормони - не само че бяха в норма, ами забележете DHEA-s е ПОД нормата. Нямам поликистоза, нямам проблеми с щитовидна жлеза, нямам инсулинова резистентност.
Така че в тази задънена улица преразгледах храната, винаги съм се хранила сравнително здравословно, но си прекалявах с пилешко и млечни продукти. Спрях ги, макар и не от раз и лицето ми се изчисти.
Пия пробиотик и обмислям и нещо за черен дроб да си взема.
Ползвам серуми гликолова киселина 7% и салицилова киселина 2% като част от много стриктна сутрешна и вечерна рутина.
При мен има ефект - тенът се изравни, изчезнаха белези и лицето светна. (Пу ПУ да не ми е уроки).
Бях си казала - айде една тортиля с пилешко ще хапна, айде половин кофичка кисело мляко и пак 2 подкожни пъпки. А те изчезват мнооого бавно.
След време може да пробвам с биволско мляко или козе сирене. Чета че не влияе така на кожни проблеми.

П.С. - също така сменям кърпата си за лице и калъфката на възглавницата на макс 3ия ден.
И никога не си пипам лицето през деня.
И никаква захар.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 21:48 от Velma125

# 199
Моят тийн, откакто сме на морето вече 10 дни, нон стоп кисне във водата. По гърба, раменете, лицето - почти изчезнаха. Преди две седмици беше ужас, особено на брадичката. Не знам как се наричат тия неща, но нямат махане - бели големи връхчета и много (за мен) гнусни. Смятам че морската вода им влияе положително

# 200
А момичета нещо открили ли сте работещо за затворени комедони?
Ползвам редовно салицилова киселина 2% и гликолова киселина 7% (всяка вечер), а също и пилинг 1-2 пъти седмично за 10 Мин с 20% гликолова киселина. Цялото ми лице се изчисти и е с много равномерен тен, освен на тази проблемна брадичка. Останаха 5-6 затворени комедона, който усещам, че имат потенциал да станат на подкожни пъпки след време. Май само ме чакат да хапна захар или кисело мляко😅
Бях наскоро на козметик - ръчно почистване, не можа да ми ги махне. Беше я страх ли, не знам. С игла ли се пробиват?

# 201
  • Пловдив
Момичета, някой доволен от оная нова процедура с микро иглите? Микронудлинг или както там се казва?
И да препоръчате пробиорик или добавка?
Давала съм бирена мая, ония табл.на Биотрейд, рибено масло..никва файда. Сега хвалят някъв Сноу борн...имате ли мнение?

# 202
Тази процедура не се прави сега, че после може да се пигментира кожата. Изчакай поне още 2 месеца. У дома пием Лактофлор.

# 203
  • Пловдив
Жалко...ще чакаме значи.
Лалтофлор е пил сина ми, ама пак не видях ефект. При вас има ли?
Вчера взех продукт на SVR и ще третираме с него...да видим...сега пак му се засилиха пъпките Confused

П.п в нета пише, че е подходящ за всеки сезон...?

# 204
Съставките гледайте.. провервайте ги в сайт, много продукти за акне са със съставки, които супер много запушват и води до повече изпъпчване

# 205
Това е целта. Всички продуки за акне предизвикват обостряне на състоянието. Кожата се чисти по този начин.

# 206
  • Пловдив
Не се изразих правилно...купих го с надежда да помогне, не че от него се е засилило акнето.

А за тази процедура пише в сайтовете, че няма значение от сезона... Thinking

# 207
Мистик, у дома го пием с друга цел пробиотика. Пъпки (пу- пу) вече няма нито щерката, нито сина.

# 208
  • Пловдив
Ох, блазе ви...най-чистосърдечно го казвам.

# 209
Ти знаеш нашата рецепта- Епи дуо, измиващо Ефаклар, никакво стискане на пъпки и изстискване на черни точки.

Общи условия

Активация на акаунт