Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 818
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Да, и въпреки че беше в норма, дерматоложката изписа да св пие допълнително Цинк

# 481
Какъв цинк приемате и имате ли ефект върху акнето?

# 482
Купувам този, защото е 20 лв за 120 табл.
Марката ми харесва също.
Ефекта е с натрупване. Поне няколко месеца се пие.

# 483
Аз пиех Цинкорот, добре ми се отрази, но е по-скъп.

# 484
  • Пловдив
Здравейте! Искам да споделя за доброто развитие при акнето на 13-годишната ни тинейджърка.
Първо малко предистория. От около година-две се борим. В началото беше леко. Посещавахме първо една дерматоложка. Изписваше скъпи козметични кремове и антибиотични кремове. Резултат-никакъв. Още тогава изключихме захарта и млечни продукти. После започнахме да ходим при Доц.Янкова в Медидерма. Готови бяхме и дадохме много пари за лазерни терапии и аквафешъли, само и само да започне да се подобрява детето. Кремове и мазила-отново безбожно скъпи, козметични марки и други антибиотични кремове. Положението се влоши драстично и все по-страшно!
И тогава братовчедка ми сподели за добри резултати със сина си и ми даде телефон на козметичка. За съжаление часове при нея има за след месец. Но като видя дъщеря ми, каза че това дете е объркано много при лечението. Да изхвърлим всичко с което мажем. Първа цел беше, да заздравим и хидратираме кожата и да възстановим кожната бариера. За целта изписа следната рутина:
Скрит текст:
Сутрин и вечер, започваме с този измивен гел:

Следва обилно овлажняване с тампонче, с този тоник:

След попиване, по една ампула Центела се нанася с потупване:

Сутрин се завършва с кремче:

Вечер се завършва, като се редува едната вечер Азелаинова киселина 10%:

Другата вечер, масло от Моринга:

След месец третиране, дойде и часът ни при нея за почистване.
След почистването, каза да продължаваме със същата рутина, като не забравяме да ограничава захарта, млякото и да пие мнооого вода. Имаме час след месец за още едно почистване при нея, след което каза, че на 6м ще правим по едно почистване.
Та, резултатът 2 месеца след началото, може да го видите тук. Ние сме много доволни!
Кожата видимо заздравя и сияе. Чак не мога да повярвам!
Излиза по някоя пъпчица понякога, но много бързо изчезва.
Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 485
А някакви координати на козметичката може ли, че съм в търсене на добър в почистването козметик. Последно така ме обезобразиха, че 1 месец не можах да се покажа, цялата бях в червени точки и нови белези.

# 486
  • Пловдив
А някакви координати на козметичката може ли, че съм в търсене на добър в почистването козметик. Последно така ме обезобразиха, че 1 месец не можах да се покажа, цялата бях в червени точки и нови белези.
Пропуснах да напиша, че става въпрос за Пловдив.
Който иска, нека ми пише лично съобщение, с удоволствие ще ви дам телефон за връзка Simple Smile

# 487
А на нас и козметичката, и дерматоложката ни казаха, че при толкова активно акне, почистването на лицето, стискане на пъпки и тн.  е противопоказно. Пъпките не трябвало да се пипат въобще.

# 488
Да, и дерматологът на дъщеря ми ни забрани всякакво стискане на пъпки и черни точки.

# 489
  • в страната на чудесата
Опит с корейска козметика имате ли?

# 490
  • Пловдив
Да, и дерматологът на дъщеря ми ни забрани всякакво стискане на пъпки и черни точки.
Дъщеря ми и аз, по принцип не сме стискали и пипали никога пъпките и черните точки. Оставихме се в ръцете на тези, които уж разбират. Е, дерматоложки, вкл.доцентки, не само не направиха нищо, но и многократно влошиха състоянието на дъщеря ми. С надежда им се доверявахме и на техните знания, и на новите методи. Резултат-ужасяващ. Доверихме се и на козметичката, с надежда. Резултат видим и значителен за два месеца, с едно почистване при нея.
Ние пъпки не пипаме! И ако виждате ранички на първите снимки, това не е вследствие стискане от нас, а вследствие неправилно лечение и неефективни модерни и скъпоструващи манипулации, извършени от дерматолози.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 19:02 от ilik123

# 491
Iliik123, при вас успехът се дължи на Азелаиновата киселина.
При нас тя също даде невероятен ефект. Първите 3-4 месеца.
Дано при вас да са трайни резултати!

# 492
  • Пловдив
Iliik123, при вас успехът се дължи на Азелаиновата киселина.
При нас тя също даде невероятен ефект. Първите 3-4 месеца.
Дано при вас да са трайни резултати!
Силно се надявам да е така!
А защо дерматолозите не изписват тази Азелаинова киселина? А много и скъпи кремове, с влошаващ ефект?

# 493
Не изписват, защото нямаше внос.
Скинорена изчезна и го нямаше 3-4 години по аптеките.
Трябваше да се снабдяват пациентите от Турция (да не повярваш там е по-скъп отколкото тук).

# 494
  • Пловдив
Скинорена е 20%. Той е бил изчезнал, но от известно време си го има. И пак не го изписват. Ние ползваме 10%. Не знам дали е имало проблем с него.
Те да ми го изпишат, пък ние ще търсим начин да го намерим... Но не изписват простичките, евтини и ефективни мазила.

Общи условия

Активация на акаунт