Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 801
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Понеже сте писали “влошаващ ефект” - да, той е нормален и трябва да има влошаване.
Всички козметики и лекарства за акне действат на такъв принцип.
Пъпката не може да се намаже и изчезне на следващия ден.
Трябва все пак да избие.
Тук много недоволство се изписа например за ниацинамида на ТО - ами това му е целта. Ще се наблюдава много влошаване, избиване на много пъпки, след което следва рязко избистряне на кожата.
 Та ми е интересно какво визирате под скъпи кремове с влошаващ ефект?
  Като да имате предвид, че ако акнето е генетично (и майката, и бащата са имали), то колкото и кремове да мажете, процедури, лекарства да изпие детето, акнето няма да изчезне и трябва да се израсте. Генът е по-силен от лекарството.

# 496
На моето дете изписаха Скинорен ноември 2023. Купих от Турция.
На мен самата ми го изписаха в петък, но не за акне, а за мелазма. Така разбрах, че вече го има в Бг.

# 497
  • Пловдив
Има го, да, но при сина ми не виждам уау ефект...ни сега, ни преди 3г като го мазахме.
И не винаги е по наследство. При сина ми е хормонално...и мазилата само временно имат ефект Confused Отделно не ще да се бръсне и все с брада иска, а тя пречи...Преди нямаше пъпки по бузите сега гледам, че и там има червени Head Band

# 498
  • Washington,USA
Тая 20% киселина много ми пареше и щипеше и беше ад.
Чудя се дали да пробвам пак, но с 15%. Намерих един серум на СВР.

# 499
  • Пловдив
Понеже сте писали “влошаващ ефект” - да, той е нормален и трябва да има влошаване.
Всички козметики и лекарства за акне действат на такъв принцип.
Пъпката не може да се намаже и изчезне на следващия ден.
Трябва все пак да избие.
Тук много недоволство се изписа например за ниацинамида на ТО - ами това му е целта. Ще се наблюдава много влошаване, избиване на много пъпки, след което следва рязко избистряне на кожата.
 Та ми е интересно какво визирате под скъпи кремове с влошаващ ефект?
  Като да имате предвид, че ако акнето е генетично (и майката, и бащата са имали), то колкото и кремове да мажете, процедури, лекарства да изпие детето, акнето няма да изчезне и трябва да се израсте. Генът е по-силен от лекарството.
Не, не е генетично.Нито аз, нито баща и сме имали някакви, дори минимални проблеми с акне.
Не съм търсила магически ефект. Две години се опитвахме с методиките и козметиките, които ни изписаха. Вярвахме, спазвахме всичко и чакахме подобрение след месеци. Подобрение не идваше, а само влошаване. Непрекъснато влошаване.
А относно щипането на Азелаиновата киселина и на дъщеря ми и щипеше първите няколко дни, докато кожата и се възстанови и заздрави. След седмица рутина с изброените продукти и до ден днешен, не и щипе вече.
Вижте, не искам да убеждавам никого в нищо. Исках да споделя нашия положителен опит. И ако мога да съм в помощ на някого, бих се радвала! Защото не е лесно Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 22:06 от ilik123

# 500
  • Бургас
При нас е генетично, аз имах акне от 13-14 до  28-29 години, при сина ми почна на 10-11г и досега вече е на 21г. още го мъчи, и той миналата година маза със Скинорен пролетта и определено лятото и есента е по-добре, много по-малко пъпки се появяват

# 501
  • Washington,USA
Някой с мазна кожа пробвал ли е измиващ гел за суха кожа? Какъв е бил ефекта?

# 502

Това ми звучи, като..
Някой с наднормено тегло, пробвал ли е хранене с покачване на мускулна маса ?

Продуктите за измиване на суха/ чувствителна  кожа/лице са очевидно специални за това и разработени по специален начин.
Така че да :
- не са агресивни/ изсушават кожата -> измиват нежно
- имат допълнителни съставки/ масла , ХК / , за да хидратират кожата и да нормализират pH баланса. И т.н и т.н...
Има страхотни продукти за измиване на Cera ve и за мазна кожа със салицилова киселина, и за чувствителна с тип мляко измиващ продукт .

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 19:35 от Meri jan

# 503
  • Пловдив

Това ми звучи, като..
Някой с наднормено тегло, пробвал ли е хранене с покачване на мускулна маса ?

Не е точно така. Когато мазната кожа се пресушаван с измиващ гел за мазна кожа, тя за да компенсира се омазнява още повече. Ако се ползва такъв за суха кожа може би в началото ще е зле, но впоследствие кожата ще регулира производството на себум.
Козметичката, при която ще ходим с дъщеря ми ни каза да спрем да ползваме всякаква козметика  за акне и мазна кожа, а само хидратиращи.

# 504
И на мен след предното раждане ми каза дерматолог ,че съм с мазна кожа и да използвам в тази насока продукти - положението ставаше по-зле,до като не започнах да използвам “по-щадящи” продукти и лицето ми светна .Вече от две години използвам двустъпково почистване на кожата и разликата е осезаема . Старая се да хидратирам и когато излезне пъпка - минава много по-бързо.

# 505
Така е, да.
Особено измивните за мазна кожа - изсушават.
Изсушаването води до производство на още повече себум, кожата става още по-мазна.
И така започва един омагьосан кръг.
Трябва да се включва хидратация.
 На нас ни бяха дали на биодерма сенсибио червения измивен гел - той е за чувствителна кожа, вместо себиум зеления гел, който е точно за мазна кожа.

# 506
Какво означава двустъпково почистване на лице?

# 507
Какво означава двустъпково почистване на лице?
Първо маслен продукт ,после измивен гел/пяна . Има измивно олио/масло ,целта е да почисти грим/слънцезащита/мръсотия.

# 508
Не точно , защото:
Тук говоря за кожа страдаща от акне , не говоря за нормална рутина !

1/ ако използвате измивано за суха кожа/мляко ( което е различно от тези за чувствителна, но айде ще ги сложа на едно ) + хидратиращ продукт ( хиалуронова киселина)  ще получите  -> хидратирана, с запушени, големи пори , мазна кожа + акне.

2) ако използвате измивен продукти за мазна кожа (който допълнително ще подпомогне лекуването на акне, регулиране на омазняването) или такъв за Чувствителна( ако лекуващият продукт за акне е прекалено агресивен)  + активен продукт, който лекува акне/ киселина напр./ + хидратация HA например,
получавате -> най-добрият, оптимален резултат.

3) ако използвате само измивен продукт за мазна кожа +само хидратация HA -
( без да включите някакъв активен продукт,който да се бори с пъпките, акне ) получавате -> регулирано омазняване и хидратирана кожа + нови пъпки ..само измиващ  не може да се справи с било то хормонално акне, бактериално и т.н.

4) омагьосаният кръг/
1) използвате боклучав продукт за мазна кожа и ви съсипва кожната бариера 2) не използвате хидратация 3)
продукта за лечение на акне е ПРЕКАЛЕНО агресивен + липсата на хидратация 👆🏻 съвсем кожата не може да регулира Ph баланса и се получава-> хипер реактивна кожа с неконтролируемо омазняване.

Темата е против пъпки и акне , затова предлагам/ говоря и давам мнение за такъв тип кожа.
 За нормална или суха, или тийн кожа ,или просто обикновена рутина подкрепям , че щадящ измивен продукт би бил подходящ.

Но това е съвсем различно от проблемна кожа.
В борбата с акнето трябва постоянство и активност, както и от продукти, така и от към инфо как те работят.
И последно: аз например имам 2 измивни ( различни по вид ) продукта, зависи състоянието на кожата ми и нуждите ѝ на момента. 🙂

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 03:43 от Meri jan

# 509
Здравейте!
Как ви се струва следната терапия от дерматолог- редуване на Скинорен на цяло лице и Епидуо само на пъпките през вечер?
За подкожни пъпки в долната част на лицето.

Общи условия

Активация на акаунт