Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 801
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз се чудя как се сдоби с това акне като нито аз, нито баща му сме имали. Претендирам, че се храним здравословно у дома. Мазно, пържено, безалкохолни или друг "джънк фууд" няма. От млечните яде само сирене и кисело мляко. Сладко хапва умерено (но пак домашно приготвено), но хаби много енергия в спорт и няма как да му го спра съвсем. Ще ми се да открия първопричината, за да знам какво борим, а не да стреляме напосоки постоянно. Иначе това, че акнето се "израства" е свързано и с балансирането на хормоните след пубертета. За половия живот и на мен ми стана смешно, ама реших, че щом го казва неслучаен дерматолог с дългогодишен опит...Сигурно защото и те не знаят как да лекуват акне. Ако беше толкова просто, нямаше да страдат толкова хора на всякаква възраст.
За лазерните процедури казват, че имат и противовъзпалително действие. Не става дума само за премахване на белези. Ще разпитам и ще вземем решение.
Какво представлява лампата със синя и червена светлина и къде се предлага? Ще се радвам да споделите подробности за процедурата.

# 541
  • Пловдив
Чувала съм го и това за половия живот, ама и аз не вярвам...

АБ имаше временен ефект. Повече от месец го пихме в мн.ниска доза...ама не намирам рецептата сега.

За лазера пак казвам...правихме в 2 разл.клиники. Нищо съществено не видях...освен празно портмоне:confused: вдлъбванията пак си стоят, но червените петна са ужаса...

Та...това дето разбрах, освен горните неща е, че докато бушуват хормоните ще има акне. Квото и да мажем се тая.
Кои храни свалят тоя тестостерон? Има ли такива?

# 542
Приятели на моя син му подариха ролер и гуаша масажор. Много ме изненада това, но било популярно сред тийнейджърите.
Забранила съм му да ги ползва, защото мисля, че с тях ще разнася инфекцията.

Приятелка ми каза, че преди много години, след десетки дерматолози и хиляди левове за скъпа козметика, е излекувала акнето си благодарение на една дерматоложка (за жалост тя почина преди няколко години), която й е казала да си мие лицето с крем за бръснене Каро, да се маже с приготвен в аптеката лосион (подозирам, че е точно този със салицилова киселина и антибиотик) и в никакъв случай да не ползва слънцезащитен крем, за да не си запушва порите.
Та и крем Каро купих...
Да пробва с него да се мие вместо със синия гел на La Roсhe или лавандуловия сапун на Ина (него го харесва много, включително за бръснене).

# 543
Аз съм говорила с лекар.
Храненето има много голяма роля и не само сладкото, ами всичката храна + ген.
Говорили сме с нея по другите държави как е. Има държави в Европа с доста по-ниско разпространение на акне спрямо тук в България.
 Пилешкото месо също е такъв “опасен” фактор.
Защото както знаете или не знаете, то е “напълнено” с всякакви хормони…
 Също така съветвам да се вземе секрет от пъпката и да се пусне антибиограма преди да мажете въпросните рецепти с антибиотици.
Моя близка беше правила по друг повод антибиограма, ами то всичко е резистентно, няма с какво да се лекува. Това е огромен проблем, който в близките години ще ни струва скъпо.

# 544
  • София
При нас лечението започна през 2020 г. точно с посявка, от която не излезе кой знае какво - стафилококус епидермис в оскъден растеж. Докторът каза, че тази бактерия може да се открие във всяка кожа и е част от нормалната човешка кожна флора. Резистентна единствено на тетрациклин, т.е. всички останали антибиотици в антибиограмата би трябвало да могат да я уморят. Даже се зачудих като е толкова естествено да съществува защо изобщо трябва да я третираме с антибиотик. Разбира се, нито едно антибиотично мазило не реши проблема, който очевидно не е бактериален. (бактерията не е патогенна, но може и да сме я изтребили без нужда).

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 00:16 от Skiorche

# 545
  • Пловдив
И това за крем Каро съм го чула/чела...май беше пробвал, ама трудно го отмиваше ли ...не помня.
Позната ми беше казала за бебешки крем Пенатен, ама не го намирам в дрогериите.
Посявка не сме правили...
Притеснява ме това, че пак взеха да му излизат кистозни, в групичка, лакто в началото Confused Бяха единични до сега...мажем Епи и тва е.
За мен трябва и нещо да се пие...витамини ли, нещо от тоя тип.
Пилешко...ами.повечето тийнове тренират и го ядат. Как да обясниш?
При нас не е ген...

# 546
  • София
Пиша много набързо. Снощи, ровейки се за информация за лечение на акне попаднах на статии и изследвания (мисля, че швейцарски бяха), които сочат, че чревната флора и появата на акне имат връзка. Препоръчват приема на лактобацили (пробиотици) за някакъв период от време, както и външното им пролижение в състава на кремове (мазила) . Ако са живи бактериите - още по-добре.
Някъде препоръчваха маска с кисело мляко (ама истинко), в което (това на мен ми хрумна) даже могат да се разтвори и съдържанието на пробиотични капсули.
Мисля да пробваме. Поне няма да му навреди.
Хубав уикенд на всички!

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 11:42 от Skiorche

# 547
Има българска козметика с пробиотици за акне - Snowborn. Действаше в началото, когато не беше много сериозно положението. Те имат и пробиотик за пиене. В темата за iherb прочетох, че той има доста по-изгоден еквивалент и го поръчах. Започна да го пие като взимаше антибиотика и сега продължава. Този е:
https://www.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-lactobif-prob … ie-capsules/64009

Ако някой иска да го поръча, нека пробва да го намали още малко с бонусен код KPF482.

# 548
Има българска козметика с пробиотици за акне - Snowborn. Действаше в началото, когато не беше много сериозно положението. Те имат и пробиотик за пиене. В темата за iherb прочетох, че той има доста по-изгоден еквивалент и го поръчах. Започна да го пие като взимаше антибиотика и сега продължава. Този е:
https://www.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-lactobif-prob … ie-capsules/64009

Ако някой иска да го поръча, нека пробва да го намали още малко с бонусен код KPF482.

Не струва изобщо тва сноуборн. Една лекарка даже ги съди, защото рекламират от нейно име, а тя даже не беше чувала за тях..

# 549
  • Washington,USA
На мен мицеларната вода Snowborn ми хареса.

За Cerva Ve мнения?

# 550
  • в страната на чудесата
Цераве антиблемиш, в другите има парафин май

# 551
На мен мицеларната вода Snowborn ми хареса.

За Cerva Ve мнения?

Cera Ve с 2 ръце и 2 крака, няма да съжаляваш. Но подбери продуктите да са специално за твоят тип кожа и да са подходящите тип продукти за нея.

# 552
  • Пловдив
Да, ама Cera Ve само измивно и т.н...т.е за поддържане, не е за лечение.
Аз мисля да пробва с измиване с крем Каро Simple Smile.

# 553
  • в страната на чудесата
Ами ако локалните ретиноиди не помагат заедно с добра хидратация и има мистично акне може би трябва да се отиде на роакутан.

# 554
  • Washington,USA
Да, ама Cera Ve само измивно и т.н...т.е за поддържане, не е за лечение.
Аз мисля да пробва с измиване с крем Каро Simple Smile.

Бензоил пероксид пробвахте ли? На мен ми хареса много.

Общи условия

Активация на акаунт